Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Studiu - amplificator audio de inalta performanta

Postări Recomandate

Nu , pentru ca are softstart in primarul trafo retea :) .

De altfel , aceasta schema este folosita doar pentru comparatie intre varianta finala si o solutie simpla si economica . Nu va fi experimentata , este folositoare doar la comparatia simularii functionarii unor etaje din compunerea amplificatorului DTA :) .

Scopul comparatiei este acela de a confirma / infirma daca se justifica o anumita solutie tehnica si / sau trebuie o alta , mai performanta .

DTA inseamna : The Death of Tube Amplifier :) .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Opinia mea despre etajul de alimentare stabilizat pentru intrare si VAS : am avut dreptate sa nu tratez superficial acest etaj .

Aici https://en.wikipedia.org/wiki/Power_supply_rejection_ratio este un exemplu ca PSRR este un parametru cu o importanta deosebita in buna fuctionare a unui amplificator audio cu pretentii . .

Un alt exemplu de puteti gasi aici : http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/304699-goldmund-wiki-build-2017-a.html#post5008512 , se poate remarca usor ca proiectantul a ales o varianta minimala de stabilizator serie avand un zenner folosit ca referinta , alimentat printr-un generator de curent constant ;metoda e simpla si eficienta .

image.jpg

Link spre comentariu

Da , totul va fi foarte limpede atunci când schema va fi gata .

Așa cum am mai menționat , schema nu are secrete sau taine , ci unele soluții tehnice mai puțin popularizate pe plaiurile mioritice , inspirate din tehnologia epocii de aur a HiFi-ului .

Aceste soluții sunt piesele unui puzzle , combinate astfel încât să obținem​ rezultate cât mai bune în banda audio !

Link spre comentariu

Revelatia se produce atunci când pricepi ce vezi în crîmpeiul ala de schema. Când asemenea unui sahist, care vede de-a dreptul sute de mutari, îti apar ecuatii, diagrame si variante. Fara sa fii nevoit sa recurgi la explicatiile mai mult sau mai putin voalate din prospectele de acu 37 de ani.

Editat de franzm
Link spre comentariu
Vizitator roender

Servus,

Cred ca este mult prea complicata topologia etajului de intrare, insa daca amplificatorul suna bine si nu este instabil atunci totul este ok.

VAS-ul are un mare minus, lipsesc sursele de curent constant care stabilesc curentul prin LTP si VAS, acestea fiind inlocuite cu simple rezistente. Din experienta pot spune ca aceste surse de curent sunt critice pentru topologia FC, ele fiind responsabile, impreuna cu sursa de curent din LTP, de stabilirea cat mai exacta a curentului de repaus si a castigului in bucla deschisa

Cu stima,

Mihai

Editat de roender
Link spre comentariu

@roender

Multumesc pentru interesul acordat acestui subiect .

Stiu ca ai dezvoltat un proiect asemanator ( full balanced ) si nu ai fost multumit 100% de rezultatele teoretice partiale anterioare legate de analiza raspunsului FFT , dar am considerat ca acest drum batatorit de tine pe un forum extem ( in realitate a fost singurul punct de plecare al acestui proiect ) este total realist si deja este in dezvoltare un proiect comun ( Victor + DjLeco ) , aproape pus la punct teoretic .

Pentru finalizarea teoretica cred ca mai e de munca minim 1 an ... pana sa prezint cateva rezultate estimate , totul este legat de vise si sperante ca in Romania se poate face stiinta si in acelasi timp arta :) .

Din punct de vedere al surselor de inspiratie totul a fost dezvaluit controlat , pas cu pas ... drepturi de autor , bla , bla , intelegi de ce .

Pentru cunoscatori , acest proiect al nostru va fi o revelatie ... sper !

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări