franzm Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 Ceva mai simplu. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 9, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 Da , simplu .Nu stau să studiez care este raportul între armonicele pare și cele impare când se manifestă fenomenul de limitare ... La varianta propusă de mine treaba e clară .... dar voi ține cont de soluție , merită studiată pentru un viitor proiect . Link spre comentariu
clausnc Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 Limitarea se obține prin folosirea unor diode care să taie amplificarea etajului înainte de saturație , prin limitarea excursiei VAS-ului sau prin alimentarea la o tensiune mai mică decât cea a etajului final ( de obicei printr-un filtru cu un tranzistor serie , folosit că multiplicator de capacitate ).Ultima metoda este cea mai folosită , practic etajul final nu poate fi saturat deoarece nu i se aplica un semnal de nivel prea mare , dar are micul inconvenient că puterea totală în sarcină va fi puțin mai mică ( aviz celor ce disperă după puteri mari în detrimentul calității redării sunetelor ) ........................................................................................ Solutia e valabila pentru orice implementare cu aceasta tipologie ,O am implementata pe amplificatorul actual si am propus-o si pe proiectul SARA. Ma bucur sa vad ca e luata in calcul. Trebuie mentionat si avantajul separarii/filtrarii alimentarii final /vas+etaj intrare. M-am uitat la pozele de la implementarea ML. Interesante traseele de masa cu bara de alama (sau ce o fi), M-am uitat dupa sigurantele de dupa filtrare si nu le vad. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 9, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 E o bară din Cu pasivizat . Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 10, 2017 Partajează Postat Ianuarie 10, 2017 Multumesc pentru idei. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 10, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2017 Când proiectul va fi finalizat , veți putea analiza toate soluțiile tehnice incluse în schemă .Promit că nu vor mai fi alte surprize , schema va permite oricum performante de top față de schemele amplificatoarelor popularizate în prezent .Probabil că circuitul de protecție preferat de noi este destul de complex , dar totuși nu este ceva ieșit din comun , din motive strict personale a fost preferată o solutie integral analogică . Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 10, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2017 (editat) Am uitat , etajul final ( triplet Darlington ) este o solutie inedita ( ca si restul schemei ) , un hibrid intre topologia cross conection pentru primul tranzistor din triplet urmat de un CCS in genul celui folosit in Electrocompaniet AW100 pentru al doilea tranzistor din triplet si evident urmat de finalii paralelizati ( !!! ) ... Aceasta structura de etaj final va ridica unora multe semne de intrebare dar asa e in viata . Pentru cei ce nu inteleg mare lucru ( aici includem doar electronistii inchipuiti , adica cei care se incalta cu fesul ca scrie Adidas pe el ) voi varsa o lacrima . Sper ca stiti de gluma si puteti face diferenta intre pamflet si realitate . Editat Ianuarie 10, 2017 de Victor Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 11, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 (editat) Editat Ianuarie 11, 2017 de Victor Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 23, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Variante in studiu pentru alimentarea etajelor de intrare si VAS : Voi alege o solutie de mijloc , pentru a nu fi acuzat de nimic . Link spre comentariu
spirochetu Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Ne-ai omorat...mai bine ii ziceai topicului asta : ISTORIA TOPOLOGIILOR DE AMPLIFICATOARE AUDIO. Ai o idee clara despre ce vrei? Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 23, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Evident noi am ales deja topologia ( este prezentata deja , in varianta ultraminimalista din postul 18 al acestui subiect ) si am hotarat inca de la inceput sa va prezentam o trecere in revista a bibliografiei , prin dezvaluirea a " catorva " solutii tehnice de top in lumea amplificatoarelor audio HiEnd , ca sa puteti intelege filozofia care sta in spatele conceptului dar si " radacinile " viitorului amplificator , fara a putea fi acuzat de plagiat , copy-paste sau alte aberatii ale analfabetilor sau invidiosilor . Repet , rezultatul simularilor va fi prezentat doar la sfarsit , dupa o evaluare cinstita , confirmata prin masuratori si auditii de catre echipa de proiectare . Schema finala inca nu este gata , mai am de finisat pe ici , pe colo . Un proiect ca acesta ( 100% original dupa parerea mea ) la nivelul de complexitate la care a ajuns in prezent este imposibil de inteles fara prezentarea " radacinilor " ; sunt foarte multe variabile care trebuie tinute in frau , cu exceptia costurilor . Nu e usor , la sfarsit veti intelege la ce ma refer . Fata de proiectele mele anterioare , acesta are avantajul ca nu exista limitari conceptuale ; intre criteriile tehnice care au format caietul de sarcini initial , costurile nu au importanta , conteaza doar calitatea audio . Ne vom stradui ca la final totul sa fie la nivelul cerut in Liga Mare , fara concurenta ( din punct de vedere tehnic al conceptului ) pe plaiurile mioritice , pentru multi ani . Nu va fi un proiect oarecare , iar DjLeco il va populariza online si probabil se va ocupa de partea palpabila . Rolul meu se termina dupa finalizarea prototipului . Atat pentru moment . Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 Puteti continua discutia, am sters interventiile sprintului si a sifilisului. Link spre comentariu
Postări Recomandate