Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Studiu - amplificator audio de inalta performanta

Postări Recomandate

Condiția a fost : doar cu discrete , de un anume tip ( foarte performante , CoB 3pF , rezistenta echivalenta serie cu baza este de o valoare foarte mica !Am sărit din schema arii de tranzistori etc .Am citit despre repetoarele care oscilează , sunt cu operaționale instabile la amplificări mici . Aici nu e cazul :) !

Link spre comentariu

Treaba mea ce cred .Subiectul ăsta se referă la proiectul meu :) , si mai știi că nu ofer lecții online , deoarece mai am multe de învățat .

si atunci care mai este sensul prezentarii pe elforum?parca sustineai sus si tare ca acest forum are un rol educational...

daca insa e Lumea Credintei...cred ca Trinitas TV are emisiuni mai bune...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Dupa informatiile tehnice condensate in postul http://www.elforum.info/topic/120328-studiu-amplificator-audio-de-inalta-performanta/?p=1447429 , a aparut si varianta modificata prin reverse engineering in varianta de interpretare personala a lui Mile Slacovici , un binecunoscut al Dvoastra din mediul online ( @Apex Audio , conceptul - schema A16 )

Posted Image

... care foloseste un etaj de intrare si un etaj buffer in fata etajului final , concept prezentat / dezvoltat si aici , pe Elforum , in acest subiect .

Eu nu sunt primul din galaxie care dezvolta acest concept de genul buffer intermediar ( !!! ) , dar coincidenta este cumva prea mare ( din punct de vedere temporal si al subiectului tehnic ) .

Este evident ca eu nu am varsat din casa tot conceptul audio aflat in inca dezvoltare , epopeea tehnica a variantelor finale ce vor fi prezentate de catre @Dj Leco : MEDALIST 1 / 2 / 3 din gama HiEnd si WINNER 1 / 2 / 3 din gama HiFi ) este intr-o continua perfectionare , iar explicatiile catre userii Elforum si argumentele tehnice care fundamenteaza solutiile alese pentru varianta finala ( mai am cateva lovituri punctuale / conceptuale insotite de argumente tehnice , disponibile ulterior doar OEM prin DjLeco ) sunt inca neepuizate / nepopularizate despre subiectul nostru si nu am de gand sa fac acest lucru in viitor , de aia am specificat foarte clar mai sus despre comunicarea tehnica de genul " Silentio Stampa " .

Varianta aleasa de mine si de echipa din care fac parte ( DA , alaturi de DjLeco , eu si alti cativa dezvoltatori deosebit de competenti dpdv profesional la acest concept audio , eu sunt doar un simplu liant intre proiectanti , nu am sub nicio forma merite prea deosebite , schemele sunt copy-paste de pe internet :) , asta ca sa satisfac si orgoliile analfabetilor / rauvoitorilor / electronistilor inchipuiti :) etc .

Nu il voi acuza pe Mile niciodata de nimic ( exista poligeneza tehnica , e un fapt confirmat ) ci il voi incuraja in demersurile sale online , dar eu voi dezvolta proiectul meu in continuare , conform promisiunii de la inceputul subiectului schema va fi publica online , cu simulari si / sau detalii grafice sau video , dar fara valori ale componentelor active sau pasive ( pentru protectia unor posibile drepturi de autor ale dezvoltatorilor etc ) .

Vom vedea clonele tehnice din punct de vedere conceptual tot in mediul online :) , deoarece argumentele din spatele alegerii solutilor tehnice nu vor fi publice , iar eu nu ofer spre studiu o bibliografie 100% !

Oricum cenzura tehnica va fi realizata la final de DjLeco , cel care va va confirma video Youtube solutia finala a acestui concept audio .

Editat de Victor
Link spre comentariu

Da , schema lui Mile este o schema asemanatoare cu cea din conceptul meu , inspirata ( nu e copiata 100% dupa Nakamichi ) deoarece este clasa A pura , fata de schema Nakamichi care este o clasa B nonswitching ...

Multumesc pentru semnalare !

Cu respect , Victor

Editat de Victor
Link spre comentariu

Buna intrebare ... doar ca nu stiu raspunsul .

Poti cauta pe net modulul buffer HDAM SA2 sau varianta de intrare HDAM SA3 , majoritatea amplificatoarelor Marantz cu reactie de tipul CFA au asa ceva in interior .

Oricum este neimportant , proiectul nostru , adica al meu si al lui Leco nu va folosi scheme copiate , iar unde va fi cazul voi preciza sursele de inspiratie .

Dar daca conceptul unor realizari de succes prezinta interes pentru noi , il vom dezvolta in maniera proprie , fara a deveni o clona in sensul copierii unei solutii tehnice 100% .

Retine , la proiectele MEDALIST si WINNER nu exista limitari conceptuale , ca la fostul proiect AE150S , aici conteaza doar performantele .

Voi evita sa ofer anticipat performante estimate / simulate sau scheme reale .

Chiar daca proiectul nostru nu va aduce nimic nou , maniera de implementare a unor concepte consacrate in HiEnd va face diferenta , dar pana la punerea la punct totul este in transformare continua .

Veti vedea de ce ...

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări