Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Studiu - amplificator audio de inalta performanta


Postări Recomandate

Am o mare rugaminte: Victor nu poti folosi un alt server de image hosting pt. ca informatiile sint foatre interesante dar eu nu prea le pot vizualiza (serverul folosit fiind banat la mine la servici).

Macar fa in asa fel incit sa apara mai mari aici pe forum imaginile, sa se poata vedea cit de cit cam ce-i pe acolo.

 

Multumesc mult pt intelegere.

Link spre comentariu

Am tot fost intrebat prin intermediul MP ... cum va arata amplificatorul ce va rezulta in urma acestui studiu si unde se va situa din punct de vedere al calitatii audio redate : sub / egal / superior variantelor SARA , LECO , fostul AE150S si ce pret va avea daca va fi de vanzare sau un proiect public si atat etc .

Habar nu am daca se va finaliza acest studiu printr-un proiect finalizat fizic 100% sau daca va avea o componenta comerciala la sfarsit !

Va pot garanta ca rezultatele vor fi pe masura asteptarii Dvoastra , adica excelente din punctul meu de vedere .

Din partea mea va fi disponibil tot sprijinul tehnic , la indemana Dvoastra in masura timpului meu liber , aici , pe Elforum .

Posibil ulterior si pe DIY AUDIO ... evident ulterior .

Desigur , inca de la inceput am facut cunoscuta implicarea tehnica si materiala a lui Leco in acest proiect .

Este deja notoriu faptul ca Leco va investi in acest proiect si din acest motiv are interese comerciale legitime , ca urmare studiul prezentat Dvoastra va avea si o parte de dezvoltare la un nivel superior ( strict personalizata ) ce nu va fi putea fi prezentata public .

In discutia ( foarte serioasa ) de intentie a dezvoltarii ulterioare a acestui studiu de amplificator , impreuna cu Leco am trasat cateva directii tehnice principale , din care va pot dezvalui doar atat : vor fi doua variante de top : una destinata uzului HiFi ( Hi End ) si o alta , diferita , destinata uzului PRO ( de mare putere ) .

Intelegerea noastra a fost in concordanta cu noul curent de popularizare a proiectelor audio in mediul online romanesc : schema va fi publica la final , impreuna cu rezultatul simularilor sau al masuratorilor fizice pe prototipuri .

Leco a promis ca va realiza partea fizica si prezentarea proiectului ce va fi popularizat pe Elforum , iar partea comerciala subventionata , fiind diferita cumva de proiectul public , va fi realizata la sectiunea de profil .

Link spre comentariu

Partea de la intrare cu 2 buffere diamond o vad complet uselles dar fiecare face cum are chef.........

mie imi pare mai degraba o sursa de oscilatii si pick-up rf...de fapt etaje de genul asta a explorat accuphase, dar nu fara reactie negativa.

uite ceva placut ochilor si functional:

http://elektrotanya.com/PREVIEWS/63463243/23432455/mackie/mackie_m1400_power_sch.pdf_1.png

Editat de R2R
Link spre comentariu

Nu ma pronunt prea tare pt ca te stiu profesionist, dar buffer-ul ala mareste impedanta de intrare la cote alarmante.Vrei slew rate si impedanta mare in etajul de intrare , dar trebuie sa incarci si descarci capacitati mici (si variabile) prin rezistente mari din surse de curent constant ca sa-l tii stabil...etajul diamant are niste hibe mari, iar in industrie nu e niciodata folosit exact cum arata el in schema de principiu pt ca stii si tu ca sarcina de iesire are impedanta variabila in zona de crossover.Daca debiteaza pe impedante mari pierde din slew rate.Daca debiteaza pe impedante mici nu mai are capacitate de curent in zona de crossover.N-ai vazut ca nici o firma nu arata in datasheet cum face bias-ul unui etaj diamant ?doar pune o patratica in interiorul careia scrie BIAS, dar de fapt e un black box ce e acolo.Gasesti ceva explicatii pe glassware si in articolul lui ciufolli unde prezinta clar necesitatea autobias-ului etajelor diamant si ceva informatii pe site-uri rusesti, dar simulatorul nu iti va arata tot ce doresti .Oricum o sa te lupti un pic cu etajul ala si mi-e ca pana la urma o sa renunti la el.Nu mai bine il dai naibii din prima?

 

 

o mica sugestie pt compensarea etajului de intrare:

http://www.ti.com/lit/ds/symlink/opa1612.pdf

 

Din cate stiu eu repetoarele sunt printre primele cauze de oscilatii...si D Self zice cam la fel.

Editat de R2R
Link spre comentariu

Etajul diferențial și VAS din intrare este lăsat să zburde în voie , iar metoda de compensare e clasică : de la coadă spre cap .Etajul buffer din intrări are un rol special , în lipsa lui nu se pot obține valori optime pentru anumiți parametri ; în plus , eroarea DC a bufferelor este și ea sub umbrela etajului DC servo .Impedanța oarecum mare face să permită folosirea unor condensatoare cu izolație plastic , de valoare mică ( 10uf x 47K ) pentru cuplaj cu preamplificatorul .Fiind destinat audițiilor de înaltă calitate , intrarea balansată și etajele buffer erau strict necesare .Acest proiect nu se adresează începătorilor , ci perfecționiștilor .Oricum , iar nu ai nimerit-o .Etajele buffer din intrare au banda de 10 MHz lejer , nu amplifica - deci nu oscilează :) , singura bubă este degradarea raportului semnal zgomot per total , dar de fapt de mută problema zgomotului amplificatorului ( finalul va putea funcționa cu impedanțe mici de intrare , deci capacitățile parazite existente vor fi nesemnificative și totul va fi stabil într-o banda foarte mare ) pe un etaj extrem de stabil cum este structura aleasa pentru buffer .Etajele buffer funcționează în clasa A , fără distorsiuni de crossover , dar ... în fine , cred că te uiți pe o altă schemă .

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări