Vizitator Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 (editat) Ce diferenta ca rezultat vorbind, ar fi intre o punte redresoare cu tiristoare, si un triac comandat prin zerocross cu un uC ? sau ma rog, cu un diac+triac Editat Noiembrie 8, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Vrei tensiune continua sau alternativa? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 (editat) continua. asta e singura diferenta ?.. cu triac, mai trebuie si 4 diode, cu caderea specifica de tensiune...cred ca ...(virgula) cam asta ar fi... Editat Noiembrie 8, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Pai cum vrei sa redresezi cu un triac?D-aia si intrebarea mea din postul precedent. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Întrebarea e pusă greşit aici, ce treabă are redresarea cu tiristori (dispozitive unidirecţionale) cu un triac (dispozitiv bidirecţional) ? Cu triacul nu poţi redresa, cu tiristorul da... Poate voiai să faci o diferenţă între un regulator de tensiune cu tiristori şi unul cu triac..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 (editat) pai da, validae. rezultatul e similar la ambele - regulator, iar eu despre rezultat vroiam sa vorbim. posibil ca nu m-am exprimat bine, cu gandul fiind doar la rezultatul obtinut in sine.. in jurul lor pot fi alte componente, diode, transformatoare, bobine etc, de rezultat vorbim. dar cred ca imi este deja clar.. practic vroiam sa stiu daca exista diferente intre iesirile A-B si A2-B2. Editat Noiembrie 8, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 Tot acolo ajungi, o mică diferenţă doar între căderile de tensiune pe semiconductoare. Triacul e o variantă mai simplă, sau cum s-ar spune..... ,,dintr-o bucată,, faţă de versiunea ,,obsolete,, cu tiristori.Varianta cu tiristor poate folosi un singur tiristor, montat în diagonala unei punţi de diode redresoare, sau poate avea doar doi tiristori şi două diode, numindu-se punte semicomandată. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum