Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ferroli DIVAtop F24

digix

Postări Recomandate

Pe placa electronica, in intrarea lui LM7805, se afla R036 carbonizata si intrerupta.

Tensiunuea in gol, pe condensatorul de filtraj este de 33V. Din acesta tensiune prin R036 ca rezistenta de balast si LM7805 se obtine tensiunea de 5V.

Rugamintea este sa-mi spuneti, daca aveti o placa la indemana, ce valoare are R036.

post-228756-0-78840500-1478525670_thumb.jpg

post-228756-0-90686400-1478525689_thumb.jpg

Editat de digix
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• digix

2

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 an mai târziu...
Vizitator guzga cristi

Am pust 120 ohmi si merge.

Valoarea acelui rezistor nu este asa critica.

Lm 7805 este un integrat care scoate 5 volti stabilizat daca la intrare are o tensiune intre 7 si 30 volti.

Insa cu cat tensiunea de intrare creste mai mult, cu atat integratul se incinge mai tare din cauza caderii prea mari de tensiune.

Acel rezistor asigura o mica cadere de tensiune la intrarea integratului.

Probabil vreo cativa volti.

Link spre comentariu
Vizitator guzga cristi

Am pust 120 ohmi si merge.

Am si eu aceeasi centrala ca dvs.

Asi vrea sa facem schimb de experienta pe acest subiect intrucat acest model de centrala este foarte rar si nu se prea gasesc informatii despre ea pe net.

Nr meu de tel este: 0740231120

Link spre comentariu

Puteți deduce destul de precis ce valoare avea rezistorul.Răzuiți cu gtijă stratul de vopsea de pe exteriorul rezistorului și măsurați față de fiecare capăt și centrul rezistorului, fiindcă de obicei mai rămâne ceva porțiune rezistivă spre capete după întrerupere (care uzual se întâmplă cam la mijlocul porțiunii rezistive). Valoarea descoperită o dublați și o majorați la cea mai apropiată valoare standard.De exemplu, dacă porțiunea rezistivă rămasă între mijloc și un capăt are circa 40-50 Ohmi, puteți estima valoarea totală la 100 Ohmi.Oricum, căderea de tensiune de pe acel rezistor trebuia să fie suficientă pentru ca stabilizatorul să nu primească o tensiune de intrare mai mare decât cea maxim admisă, dar acea rezistență mai având și rolul de fuzibil.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări