ionutb71 Postat Ianuarie 10, 2017 Partajează Postat Ianuarie 10, 2017 display-ul respectiv a fost folosit in statia cu pricina. in urma unei greseli de manipulare am reusit sa ard atmega,regulatorul si display-ul. acesta din urma se comporta la fel si pe statia de lipit cu componentele schimbate si pe arduino cu un soft simplu.eu l-am trecut la "defecte" Link spre comentariu
florinmarinoiu Postat Ianuarie 10, 2017 Partajează Postat Ianuarie 10, 2017 (editat) @shakalu_76 Nu renuntati la proiect,nu va dati batut.Eu si colegul @ionutb71(posibil sa mai fie si alti colegi,care au facut-o si sa nu fi postat) am facut aceasta statie de lipit si functioneaza foarte bine. Didplay-ul,pe care l-ati folosit,este HD44780 sau compatibil? Legaturile intre display si placa le-ati facut cu fire?Aveti grija sa nu fie ceva intors pe acolo. Daca ati avut procesor nou de ce l-ati mai pus in fuse doctor?Trebuia programat direct fara a seta fusebits. Puneti niste poze cu realizarea.La cat am lucrat la acest montaj,va rog sa ma credeti ca il visez Cu bine, Florin. Editat Ianuarie 10, 2017 de florinmarinoiu Link spre comentariu
rosmarin Postat Ianuarie 10, 2017 Partajează Postat Ianuarie 10, 2017 Daca nu ma insel, in anii trecuti parca Thunderer a postat un program pentru verificarea LCD-urilor. Ar fi bun pentru inlaturarea unor neclaritati. Sper ca nu ma insel.Daca da, imi cer scuze.Privind statia mi-am exprimat punctul de vedere in prima pagina.Succes tuturor hobystilor.Incet,incet se rezolva totul. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 10, 2017 Partajează Postat Ianuarie 10, 2017 Pot posta oricand un exemplu pentru testarea unui LCD, dar numai pentru PIC-uri. Orice PIC. Link spre comentariu
shark020 Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 poate pune cineva o schema ce se intelege mai bine, singura de pe prima pagina nu se intelege bine. Multumesc Link spre comentariu
peace Postat Ianuarie 26, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 Schema cu o rezolutie mai buna Schema.rar Link spre comentariu
shark020 Postat Februarie 15, 2017 Partajează Postat Februarie 15, 2017 imi poate spune cineva de ce imi afiseaza asa http://imgur.com/a/MG8qO iar pe cablaj este trecut 2SK2545 in loc de IRF 3205 iar a doua dilema care sunt iesirile pentru letcon Multumesc Link spre comentariu
kinderu56 Postat Februarie 15, 2017 Partajează Postat Februarie 15, 2017 (editat) http://www.elforum.info/topic/120300-statie-de-lipit-digitala/ uite aici. daca te uiti pe schema osa vezi ca este irfz 46 Editat Februarie 15, 2017 de kinderu56 Link spre comentariu
smg_1967 Postat Mai 5, 2017 Partajează Postat Mai 5, 2017 (editat) Ai dreptate, nu trebuie sa discutam contradictoriu dar trebuie sa intelegem macar cateva notiuni simple si sa stim ce citim intr-un datasheet. La 7805 citim urmatoarele curent de iesire intre 5mA si 1A tensiunea de intrare intre 8V si 20V iar puterea maxima debitata pe CI mai mica de 15W. Acum sa vedem schema pe care ai spus ca ai facut experimentul, 30V intrare curent in functie de CONSUMATOR adica rezistorul de 10 ohmi. La iesire avem 5V iar pe restul integratului "cade" restul dintre 30V-5V, adica 25V. Un calcul simplu arata ca jonctiunea tranzistorului serie (q17) ar trebui sa reziste la 2,5A, adica 62,5W, dar sa nu uitam si de cei 5V,10 ohmi care mai incarca jonctiunea cu 2,5W. Din nefericire datele de catalog arata ca CI-ul nu suporta decat MAXIM 15W (probabil cu radiator infinit). Poate am gresit undeva, te rog sa ma corectezi. Gresiti dle Dan57 jonctiunea de pe 7805 nu trebue sa suporte 2,5 A ci doar cei 500mA ai sarcinii, dumneavoastra faceti greseala sa impartiti cei 25v la 10 ohmi pentru a calcula curentul prin 7805. Puterea pe care trebie sa o suporte 7805 este de 0,5x25=12,5W in cazul asta si nu 62,5w . Iar cei cei 5v,10ohm nu mai incarca jonctiunea cu absolut nimic. Cei 5v pe 10 ohm determina numai curentul de 500 mA ce circula prin circuitul serie Imi cer scuze dar de abia acum am citit toate posturile acestui topic Editat Mai 5, 2017 de smg_1967 Link spre comentariu
peace Postat Iulie 10, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2017 (editat) Am adus multe imbunatatiri acestei statii de lipit, dupa cum urmeaza: - este construita total in SMD - 3 taste de memorie ( se poate seta orice temperatura dorita pe fiecare din ele) - functia stand-by cu senzor infrarosu, intra la aproximativ 1 minut dupa ce letconul a fost introdus in suport si coboara temperatura cu 30% fata de temperatura setata - protectie la 480 de grade (statia intra in protectie pt 10 sec) - Multiple afisari pe display Si un clip video de prezentare https://www.youtube.com/watch?v=s2qk5qus5S8 Editat Iulie 10, 2017 de peace Link spre comentariu
briobit Postat Iulie 10, 2017 Partajează Postat Iulie 10, 2017 Arata bine statia peace. In cazul in care, vreodata, se face publica documentatia ma abonez si eu. Stima. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 10, 2017 Partajează Postat Iulie 10, 2017 Ce pret are aceasta? Link spre comentariu
peace Postat Iulie 12, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2017 Schema nu este un secret, dar hexul pt aceste imbunatatiri momentan nu il voi posta. Link spre comentariu
peace Postat Iulie 21, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2017 Repostez pozele pe care le-am sters din greseala si adaug si schema. Link spre comentariu
peace Postat Iulie 24, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2017 Am realizat acest clip demo, pentru a distruge un mit, creat de un coleg de forum(probabil pentru a-si face reclama pe baza proiectului meu) , precum ca statia EMO nu functineaza sau nu se poate lucra cu ea alimentata la 12V. Asa cum am mai spus in nenumarate randuri, statia functioneza la tensiunea de 12V putandu-se realiza lipituri THT normale si SMD la temperatura de 280 grade . Este adevarat ca pentru lipituri mai grele tensiunea este realativ mica si timpul de incalzire a letconului (pana ajunge la temperatura de lucru) se dubleza. Dar eu cred ca se poate lucra la aceasta tensiune de 12V onorabil. Concluzia o trageti voi. https://youtu.be/t1-ILYOaShk Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum