Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit digitala

peace

Postări Recomandate

Cateva poze cu evolutia.

Cablajul asamblat cu toate componentele

Posted Image Posted Image

Si afijajul montat;

Posted Image

Si prima proba.

Posted Image

Urmeaza sa montez radiatorul si sa o introduc in carcasa

Editat de peace
Link spre comentariu

De la statie la statie vor veni idei. Adevarat ca ,,,,,unele nastrusnice.Abordare si luarea in consideratie a celor viabile posibil de relizat.Din pacate nu intotdeauna unde ii cerinta ii si putinta.Fiecare cu ce are dar si cu ce poate. Calatoria...continua..Pana in prezent ii bine! Succes in continuare.Statia ii miniaturizata fata de ce realizam eu odata. Dimensiunile statiei colegului nostru sunt: 150x60x35mm.

Link spre comentariu

Felicitari pentru proiect si realizare! Pentru "muncitorii" de pe teren, se poate adapta un step up dc converter? Adica daca lucrezi la 12v.

In principiu se poate, oricum statia lucreaza si la 12V, dar se incalzeste putin mai greu letconul. Dar lucreaza :scarpin

OK_multam

eu o sa-i fac un modul separat de alimentare , nu am sursa de laptop fiabila

o zi buna

Sa puneti cateva poze cu realizarea

Editat de peace
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Buna ziua si La Multi Ani!!

Am construit si eu aceasta statie de lipit,numai ca am o problema la programarea ATMEGA.

ATMEGA a fost programat cu softul de aici:

http://www.elforum.info/topic/94119-lc-esr-meter-atmega8a-pu/page-2

Fuse LOW FE,,HIGH D9.

Am incarcat softul statiei de lipit si nu merge...Se aptinde doar un rand de patratele pe display.

Pentru programare folosesc OpenProg.

Are vreo importanta ca ATMEGA a mai fost programat??

Am verificat trasee...totul OK.

Unde gresesc?

Cu stima,

Florin.

Link spre comentariu

Nu vad nicio legatura a acelui soft(este de ESR-Metru) cu aceasta statie de lipit.Aveti softul in prima postare.

M-am referit la faptul ca ATMEGA a fost scris cu softul de la ESR-metru(care functiona perfect) si apoi am scris softul din prima postare,fara a mai seta nimic in OpenProg.

Ar mai trebui setat ceva?

Daca reprogramez ATMEGA cu softul de la ESR-metru functioneaza...ESR-metrul.

Editat de florinmarinoiu
Link spre comentariu

Nu mai trebuie setat nimic la fuse-bit, probabil ca au ramas fuse-biti de la ESR-Metru scrisi in mcu.Setati fuse-bit pe default si ar trebuii sa mearga.

La asta m-am gandit si eu,ca au ramas fuse-bitii de la programarea anterioara.Voi cauta in OpenProg sa vad daca am pe undeva default fuse-bit.

Probabil aveti setatii fusebitii de la ESR.Ar trebui sa operati intai cu "Doctor fusebits" si apoi sa reprogramati microcontrolerul.

Doctor fusebits merge cu interfata de la OpenProg?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări