Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit digitala

peace

Postări Recomandate

Eu credeam ca mai intai ati vopsit carcasa iar apoi ati inscriptionat-o cu ceva gen vinyl stickers.Oricum arata beton dar va fi interesant la final cand sper ca o sa postati imagini (mai ales din interior) cu proiectul finisat.Succes!

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

Da, mai intai este vopsita carcasa, apoi aplicata folia de vinil inscriptionata, iar apoi este lacuita toata carcasa inclusiv panoul frontal.

Oricum la urmatoarea statie vreau sa realizez panoul frontal cu decupaj si inscriptionare laser

Link spre comentariu

Am renuntat cu ideea de a face cu laser panoul frontal, deoarece in Iasi nu gasesc niste preturi decente.Am sa realizez pana la urma panoul tot prin metoda serigrafica.Sa vedem ce o sa iasa, eu zic ca o sa iasa bine.

Link spre comentariu

Daca realizezi carcase mai des si tii cu adevarat la aspectul lor eu zic ca merita achizitionat un aparat ca si cel spre care am facut directionare mai sus (# 33).Costa destul de mult dar lucru ieftin si de calitate...

Link spre comentariu

Si prin serigrafie iese bine, pana acum cativa ani aproape toate panourile se faceau prin serigrafie si sa mai fac si astazi(ex. statia de lipit Gordak si multe alte statii care se fac industrial)

Link spre comentariu

Adevarat Ciprian, dar important ii ca statia sa-si faca datoria conform pretentiilor celui care o deserveste..Cum ii inscriptionata la aceasta data spun ca a iesit frumos,,arata bine chiar foarte bine. Eu o am in mana am vazut-o si pot spune acest lucru.Problema inscriptionarii mai profi ridica mult pretul de cost dar si al manoperei in final. Este o statie home made deci facuta cu ce are la dispozitie in general,omul.Cu timpul se pot face multe dar si achizitiona multe.In spatele unei statii de lipit ,vorbesc de realizare sta multa munca,pe langa realizarea electronicii,lacatuserie,gauri,pilire,centrari,suruburi,un arsenal de solutii de lipit,vopsit terminand cu multa mizerie in casa, luand peste nas de la sotie.

Link spre comentariu

Intradevar sa aduci o lucrare la forma finita, este mult de lucru, inventivitate, indemanare si adaptarea la sculele pe care le detine fiecare.Pe langa aceste aspecte este si foarte multa documentare in spatele fiecarei lucrari.

Link spre comentariu

Apropo de inventivitate am mai scris chiar ieri intr-un topic de aici ca sunt curios cate dintre proiectele prezentate pe diverse forumuri tehnice sunt concepute de la 0 de catre cei care le fac publice.Deci schemele sa nu fie luate de pe internet sau carti/reviste tehnice ci inventate de cineva dupa cum ii dicteaza creierul.Stiu ca doar in felul acesta poti obtine un brevet de inventie.

Link spre comentariu

Marile inventii au fost deja descoperite, ceea ce facem noi este sa aducem lucruri noi acestor inventii si sa le adaptam nevoilor actuale( doar nu mai inventam inca odata roata).Dar hai sa nu mai poluam topicul cu subiecte care nu au legatura cu proiectl discutat aici

Link spre comentariu

Stati linistit ca nu mi-am propus sa va poluez topicul ci doar mi-am spus o parere.Cand vine vorba despre cei care au electronica doar ca si hobby cum suntem majoritatea de aici este de inteles sa lucreze cu schema in fata dar cand vorbim despre ingineri... :rade: Ati precizat ca marile inventii au fost descoperite dar cu siguranta mai exista multe lucruri de inventat/descoperit pe lumea asta doar nu ne oprim aici.Atat am mai avut de spus.Succes in continuare cu proiectele! :freaza:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări