draku Postat Ianuarie 11, 2005 Partajează Postat Ianuarie 11, 2005 asat-i schema de conectare, intr-adevar...pai ma intereseaza, in principiu, mai mult partea de inchidere, dadar am facut diferite verificari, am scos firul care da semnal la apasarea franei, am dezactivat facilitatea de a inchide usile de la pedala de frana, etcnimic, acelasi comportament aleator...(ceea ce ma face sa cred ca ar putea avea vre-un condensator "rebel" prin ea, pt ca daca apas in mod repetat frana sau tin mai mult apasat "defectul" nu se mai manifesta, dar daca las o pauza intra "teste", revine...)nu tin neaparat sa se inchida usile la apasarea franeibineinteles ca am pus diode (F112), doar se vede in schema, dar chiar si cu siguranta aia de la lampile de semnal scoasa, tot asa face (se aude releul din ea ...) Link spre comentariu
niq_ro Postat Ianuarie 11, 2005 Partajează Postat Ianuarie 11, 2005 cred ca e vorba de altceva... cand ai contactul pus (galben la plus) si usile deschise (fir verde la masa) se aprind intermitent becurile de semnalizare .... asta ca sa nu circuli cu usile deschise :wink: Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 11, 2005 Partajează Postat Ianuarie 11, 2005 corect, asa face,cand ai semnalul pus si una din usi/capota/portbagajul deschise, se aprinde avariam-am gandit si la faptul ca unul dintre intrerupatoarele de la usi sa fie defect (desi asta o semnalizeaza la armare) sau sa preia un semnal cumva prin becul de la plafoniera (la usile din fata am montat firele pe acelasi intrerupator cu plafoniera)deci, am scos firul de la usi (verde), acelasi comportament ... Link spre comentariu
niq_ro Postat Ianuarie 11, 2005 Partajează Postat Ianuarie 11, 2005 nu trebuie sa-l lasi in aer... el e la plus prin bec si ajunge la masa cand e contact la usi, adica e deschisa una din usideci trebe sa fie mereu becul de la plafoniera pus pe AUTO..... sau pui o rezistenta intre plus si firul galben (simulare bec) Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 11, 2005 Partajează Postat Ianuarie 11, 2005 pai becul e mereu pe autoconform schemei, acest fir (verde) poate sta si in aer, cand sunt toate usile inchiseasta am facut si eu, am scos firul verde din mufa de la alarma, lasand-o in functiune (ca sa simulez de fapt ca usile sunt inchise) Link spre comentariu
niq_ro Postat Ianuarie 11, 2005 Partajează Postat Ianuarie 11, 2005 incearca totusi sa pui printr-o rezistenta la plus...da' cand faceai teste becul de la plafoniera era stins sau aprins? ca el trebuia sa-ti indice cel mai clar.. eventual masoara si tensiunea pe firul verde.... trebuie sa fie la plus (usi inchise)...daca nu... trebe sa vezi prin alarma daca nu ai vreo lipitura rece sau ceva bulit :( cum ma patit eu cu o alarma din Metro.. am dus-o la reparat.. tot imi ziceau ca e bulit microcontrolerul si cand colo era o lipitura rece :lol: Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 11, 2005 Partajează Postat Ianuarie 11, 2005 pai cand faceam teste, becul nu mai conta, pt ca scosesem firul verde din mufa alarmeiam incercat si cu bec, si fara, etc.zici ca daca am usile inchise pe firul verde trebuie sa fie + ?cam asa ma bate gandul si pe mine, o lipitura rece, ca prea este aleatoare manifestarea asta Link spre comentariu
niq_ro Postat Ianuarie 12, 2005 Partajează Postat Ianuarie 12, 2005 pai cand faceam teste, becul nu mai conta, pt ca scosesem firul verde din mufa alarmeiam incercat si cu bec, si fara, etc. pai daca ai deconectat firul verde care mai era sensul becului? zici ca daca am usile inchise pe firul verde trebuie sa fie + ? pai daca la deschiderea unei usi ai - (0 logic) e cam LOGIC ca in cealata stare ai + (1 logic) nu? cam asa ma bate gandul si pe mine, o lipitura rece, ca prea este aleatoare manifestarea asta daca nu masori tensiuni pe pini cand e in functionare.... nu cred ca rezolvi asa simplu... Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 12, 2005 Partajează Postat Ianuarie 12, 2005 da, o sa incerc sa masor si tensiunile pe pinidaca nu reusesc sa ma inteleg cu cei de la garantii sa-mi dea, de proba, alta alarma, o sa trebuiasca sa o iau la puricat....pe mine ma intereseaza ca becul de plafoniera sa functioneze normal, sa se aprinda cand se deschid usile. insa datorita faptului ca, la usile din fata am folosit acelasi intrerupator si pt bec si pt alarma, in prima faza m-am gandit ca becul ar putea influenta cumva semnalul pe intrarea de usi inchise/deschise a alarmei. de aceea l-am scos pe el din circuit, apoi am scos firul verde din mufa alarmei (si in ideea ca, in circuitul pe care l-am tras eu pe la usi, undeva exista o "scapare" la masa) Link spre comentariu
niq_ro Postat Ianuarie 12, 2005 Partajează Postat Ianuarie 12, 2005 pe mine ma intereseaza ca becul de plafoniera sa functioneze normalfunctioneaza normal :shock: ca sa fie treaba.. treaba, adica sa verifici clar ca functioneaza corect sau nu alarma trebuie sa conectezi legaturile minimale: - rosu: plus permanent - negru: masa (minus) - galben... plus printr-un contact (simulezi punerea contactului); - verde.... minus printr-un contact (simulezi inchiderea/deschiderea usilor); - purpuriu... in aer.. (si nici pe masina nu-l folosesti) - rosu-negru.. in aer; - maro... daca suporti goarna.. monteaza, eventual bagate carpe in ea sa sune mai incet; - gri.. in aer - maro-alb.. in aer; - portocaliu.. in aer - rosu-alb.. in aer - alb: la la bec pus la masa; mai cuplezi eventual LED-ul.... si te joci cu butoanele... si telecomanda.... daca si acum mai face "gat".... e nasoala :cry: Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 12, 2005 Partajează Postat Ianuarie 12, 2005 senzorul de soc nu are importanta daca e cuplat sau nu? Link spre comentariu
niq_ro Postat Ianuarie 12, 2005 Partajează Postat Ianuarie 12, 2005 pune-l si pe el daca vrei.... ca sa fii linistit ca nu e de acolo... da' da-i sensibilitatile le minim .. sa nu influenteze Link spre comentariu
Vizitator icekox Postat Martie 4, 2005 Partajează Postat Martie 4, 2005 dezarmea-za din telecomanda (alarma)pune contactul (la masina)apasa de 10 ori intrerupatorul valetia contactul.Alarma se reseteaza.Daca tot face figuri, schimbo.Asta e, eroare la scrierea controlarului.si pina la urma , nu mai lega firul la frina. Link spre comentariu
draku Postat Martie 4, 2005 Partajează Postat Martie 4, 2005 pe frigul asta, n-am mai umblat la masina (nici macar cu ea)in cartea alarmei scrie ca se reseteaza apasand peste 5 sec pe butonul valet...sa vina caldura si vad eu ce fac, ca iarna nu-i ca vara :lol: Link spre comentariu
Vizitator icekox Postat Martie 8, 2005 Partajează Postat Martie 8, 2005 ai dreptate ca sa o resetezi,o dezarmezi, pui contactul, apesi butonul valet si il tii apasat cam 5-7 s. Apoi iei contactul si gata ai resetat-o. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum