pinky Postat Noiembrie 5, 2016 Partajează Postat Noiembrie 5, 2016 Am tot cautat o schema de voltmetru pentru 3 faze dar nu am gasit mare lucru. Am gasit doar o schema aici: http://engineerexperiences.com/3-phase-voltage.html Pe site-ul acesta este schema, codul sursa in C++ si simularea in Proteus. Codul sursa l-am compilat cu Atmel Studio 6.0 ( da, inca folosesc Windows XP ) Am testat schema si programul in Proteus si imi place deoarece afiseaza si unghiul pentru fiecare faza. Singura problema este ca are afisaj 16X2 iar valorile sunt date pe 4 linii, ceea ce face ca afisarea valorilor sa fie secventiala. Intrebarea mea este pentru cunoscatorii de C++ daca au timp si nervi sa modifice codul sursa ca sa se afiseze cele 4 linii de informatii simultan pe un ecran cu 4 linii ( 16x4 sau 20x4 ). Multumesc. Link spre comentariu
mars01 Postat Noiembrie 6, 2016 Partajează Postat Noiembrie 6, 2016 (editat) Destul de pueril facut dar l-am lasat asa si am facut doar modificarile cerute. Schimbati extensia din .TXT in .CPP sau .C 3phasevoltage.txt Editat Noiembrie 6, 2016 de mars01 Link spre comentariu
pinky Postat Noiembrie 6, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2016 (editat) Din pacate nu merge. Imi da o eroare la compilare. Caut de ceva vreme o schema care sa-mi arate informatii despre o retea trifazica si doar schema asta am gasit-o. Stii cum se zice: calul de capatat nu se cauta la dinti ) . Ma multumesc cu ce primesc. L.E. Am mai sapat in program si a iesit ce vroiam. Arata asa: Atasez codul sursa modificat de mine si celelalte fisiere necesare programarii lui Atmega8. Poate o sa mai vrea cineva sa-l construiasca, in lipsa de altceva. In codul sursa ( voltmetru trifazic.doc ) am marcat cu galben modificarile facute de mine. Multumesc de ajutor. voltmetru trifazic.doc GccApplication1.eep.txt GccApplication1.hex.txt Editat Noiembrie 6, 2016 de pinky Link spre comentariu
pinky Postat Noiembrie 6, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2016 Atasez si simulatrea in Proteus: Trebuie stearsa extensia .txt de la fisiere ca sa poata functiona in aplicatii. 3phase_16_4.DSN.txt Link spre comentariu
mars01 Postat Noiembrie 6, 2016 Partajează Postat Noiembrie 6, 2016 Eroarea de compilare a aparut pentru ca se pare ca nu am "curatat" peste tot ... Erau nume de functii care ma sacaiau gen "calculatioins()" sau "lcd_iniit()" si le-am schimbat in "calculations()" si "lcd_init()" dar se pare ca nu peste tot ... Link spre comentariu
pinky Postat Noiembrie 6, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2016 E de inteles ca au aparut acele scapari. M-am gandit eu ca la ora la care ai mesterit la program sunt sanse mari sa apara scapari. Eu sforaiam de se cutremurau peretii. )Din pacate este singura schema pe care am gasit-o ca sa masoare ceva in trifazic. Nu am gasit nimic nici mai slab nici mai bun. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum