Vizitator Postat Noiembrie 5, 2016 Partajează Postat Noiembrie 5, 2016 (editat) am reusit sa patez suprafata de lucru (pal melaminat) si gresie, in cateva locuri cu clorura. nici macar pura, sunt doar stropi de pe pcb, dupa ce a fost scufundat in apa... nu se mai duce... am incercat deja: [*] alcool izopropilic [*]acetona [*]carbusol [*]solutie spalat motor [*]solutie spalat geamuri [*]sare de lamaie [*]coca-cola!! ce sa mai incerc... ? Editat Noiembrie 5, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 5, 2016 Partajează Postat Noiembrie 5, 2016 Pe gresie incearca cu otet concentrat sau zeama de lamaie, trebuia sa se duca si cu solutie din sare de lamaie cat mai concentrata si frecat intens. Unii recomanda acid oxalic insa nu cred ca merita cumparat 1Kg pentru cateva pete, oricum pe gresie se estompeaza cu trecerea timpului Nu inteleg cum ai reusit sa dai si pe PAL dar pe viitor poate folosesti niste ziare / celofan .... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Noiembrie 5, 2016 Partajează Postat Noiembrie 5, 2016 ... se mai intampla. La mine chiuveta in care am spalat cablaje s-a curatat doar cu otet, asa cum spunea @Stefan Nicolae. Gresia fiind tot un soi de material ceramic, s-ar putea sa se curete la fel de bine. Palul melaminat, nu stiu. Mai multa atentie pe viitor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 5, 2016 Partajează Postat Noiembrie 5, 2016 (editat) nu are sens. nu sunt capabil de mai multa atentie decat deja am acordat...si tot degeaba. renunt la FeCl...o sa incerc altceva... ma gandesc la persulfatul de sodiu... se graveaza mai bine, mai rau decat cu FeCL ? Editat Noiembrie 5, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 5, 2016 Partajează Postat Noiembrie 5, 2016 persulfat dar se misca mult mai incet si este mai scump. in schimb nu pateaza! Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Noiembrie 5, 2016 Partajează Postat Noiembrie 5, 2016 N-am lucrat niciodata cu persulfat sau alte posibile alternative. Raman la clorura. Se pare ca e cea mai eficienta/rapida/comoda, in ciuda faptului ca pateaza grav orice atinge si degaja un miros neplacut si toxic. Parerea mea Toate cablajele facute pana acum le-am corodat pe balcon (cu spalare la chiuveta din baie) ori in curte. Link spre comentariu
puriu Postat Noiembrie 5, 2016 Partajează Postat Noiembrie 5, 2016 Petele lasate de clorura ferica contin hidroxid feric colorat. Acesta se dizolva in multi acizi. Un acid care dizolva repede petele si nu ataca suprafetele, este acidul oxalic. Link spre comentariu
Postări Recomandate