Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pete de FeCl3

Vizitator

Postări Recomandate

am reusit sa patez suprafata de lucru (pal melaminat) si gresie, in cateva locuri cu clorura. nici macar pura, sunt doar stropi de pe pcb, dupa ce a fost scufundat in apa...

nu se mai duce...

am incercat deja:

• [*] alcool izopropilic [*]acetona [*]carbusol [*]solutie spalat motor [*]solutie spalat geamuri [*]sare de lamaie [*]coca-cola!!

ce sa mai incerc... ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pe gresie incearca cu otet concentrat sau zeama de lamaie, trebuia sa se duca si cu solutie din sare de lamaie cat mai concentrata si frecat intens. Unii recomanda acid oxalic insa nu cred ca merita cumparat 1Kg pentru cateva pete, oricum pe gresie se estompeaza cu trecerea timpului

Nu inteleg cum ai reusit sa dai si pe PAL dar pe viitor poate folosesti niste ziare / celofan ....

Link spre comentariu

nu are sens. nu sunt capabil de mai multa atentie decat deja am acordat...si tot degeaba.

renunt la FeCl...o sa incerc altceva...

ma gandesc la persulfatul de sodiu...

se graveaza mai bine, mai rau decat cu FeCL ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

N-am lucrat niciodata cu persulfat sau alte posibile alternative.

Raman la clorura. Se pare ca e cea mai eficienta/rapida/comoda, in ciuda faptului ca pateaza grav orice atinge si degaja un miros neplacut si toxic.

Parerea mea :)

Toate cablajele facute pana acum le-am corodat pe balcon (cu spalare la chiuveta din baie) ori in curte.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări