Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

JTC 832 led tv 32"

myshyk

Postări Recomandate

Se poate lua flashul 25Q32(cu soft) de placa defecta si mutat pe placa noua, dati jos flashul de pe placa si vedeti daca se mai incinge procesorul, am avut placa cind se incalzea excesiv procesorul din cauza softului corupt, este si un fel de test pentru flashul 25Q32, caci daca softul din 25Q32 e corupt, degeaba cumparati placa de pe Ebay.......

In acest caz ar fi util un dump?Am gasit ceva pe net, merita sa incerc?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• myshyk

14

• Florinel TV

4

• FLORIN IORDACHE

3

• dragostalpau

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In acest caz ar fi util un dump?Am gasit ceva pe net, merita sa incerc?

Bineinteles ca merita incercat, dar dati prima data flashul 25Q32 jos de pe placa, adica dezlipitil de tot din circuit, conectati tv-ul si vedeti daca se mai incinge procesorul......ledul de st-by se aprinde?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Deci:

-ledul de stand-by, nu se aprinde.

-pe placa sursa, nu am niciunde 3.3v, doar 4,8v, 13,4v, 25,4v (in zona de unde se alimenteaza back-light-ul) si una de 31, 4v

Am gasit pe net o alta placa, identica constructiv cu a mea, doar ca difera la codul 1205T0819AH, are1205T0783AH, pun poza comparativa mai jos.

post-187611-0-79454800-1478363457_thumb.jpg

placa de sus este a mea, cea de jos, am gasit-o la:

http://telewizorki.pl/pl/p/MAIN-CV306H-X-nr.-377/4687

pretul ar fi undeva la 35 de euro.

Link spre comentariu

Ce am postat aici: "La placile astea in principiu ar trebui sa fie 5v, 3,3v si 1,2v" m-am referit la tensiunile de pe main board...am spus mai sus(poate nu ati citit) ca merge si alta placa chiar daca nu e identica, dar e foarte important ca flashul 25Q32 de pe placa originala sa aibe softul bun, pentru ca va trebui sa mutati flashul de pe o placa pe alta, asa se procedeaza la chinezaraiele astea.....ati reusit sa dati jos flashul de pe placa, ca sa vedeti daca se mai incinge procesorul?

Link spre comentariu

Procesorul se incalzeste relativ tare, dar ramane constant la o temperatura, sa-i zic, inca nu critica. Problema este ca nu am acei 3,3 v cam pe niciunde unde am cautat, dar mai caut.

Intru-cat n-am mai dat jos flash-uri, ce masuri de siguranta trebuie sa iau pentru a nu-l distruge la dezlipire? Sper sa nu mi-o luati in nume de rau, dar am cam ramas in urma cu astea de cand n-am mai lucrat in domeniu. :pandaci

Link spre comentariu

Nu trebuie sa fie identice Florine, trebuie decit sa aibe seria asta CV306H-X, eu am schimbat o placa deasta chinezeasca si nu era identica, dar avea aceiasi serie si cu alta terminatie, bineinteles ca la display nu sa potrivit, nici macar nu aveam imagine se aprindeau doar ledurile, rezolvarea a fost foarte simpla, am mutat flashul de pe placa veche pe placa noua......

Eu am patit la un sasiu de vestel si nu a vrut cu spi flash de la placa veche si a trebuitsa caut softul din spi

pentru tipul de panel

Link spre comentariu

Eu am patit la un sasiu de vestel si nu a vrut cu spi flash de la placa veche si a trebuitsa caut softul din spi

pentru tipul de panel

Eu cred ca nu a vrut, ca softul din spi era corupt.......

Link spre comentariu

pentru tensiunea de 3,3v masoara in cele 4 puncte incercuite cu rosu de mine

Posted Image

Eu cred ca nu a vrut, ca softul din spi era corupt.......

Nu era corupt , a avut alt defect placa veche

Link spre comentariu

Tensiunile sint bune. Nu ati dat nici acum memoria flash jos de pe placa? sau nu aveti suflanta?

Poate nu stie care este :scarpin

spi flash este cel incercuit cu albastru , pe ala trebuie luat jos Posted Image

Link spre comentariu

Ei, am depistat care este flash-ul, dar n-am mai facut asemenea operatie si in mod sigur nu merge cu pistolul de lipit. Voi imprumuta o statie termostatata de la un prieten si o voi da jos.Cat despre constructor/producator, am gasit cate ceva legat de "Technika", se pare ca astia sunt "raspunzatori".

Link spre comentariu

Am dat jos .flash-ul, dar nu s-a modificat nimic, nivelul de incalzire al procesorului e acelasi, adica pare normal. Dar tot nu misca nimic. Ce alte masuratori pot face? In ce conditii se aprinde ledul de stand-by?

post-187611-0-87883900-1478531807_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări