Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Arctic sasiu BEKO E1

augustin

Postări Recomandate

Sanatate ! defecul initial a fost condensatorii de pe B+ , care erau uflati... Dupa inlocuire tv-ul pleaca din stand-by , tensiuniile din secundar si cele recuperate sunt OK.. O sa pun cateva poze din care sper sa sa observe defectul actual ...Acea dublare de culori apare in special cind imaginea este cu un fond mult de Alb ...nici contrastul nu pot sal reglez mai bine din potentemiometru de pe traf , scrisul care este de marime mai mica nu se intelege ! G2 este acum 365v . daca maresc peste aceasta tensiune defectul dispare dar apar linii de cursa inversa ..

Am inlocuit condul de pe Video , acolo a 188v ... Am inlocuit si tranzistorii de pe TK ,

Posted Image Posted Image

Posted Image

Editat de augustin
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bobo

2

• augustin

2

• Florinel TV

2

• spyry

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daa este clar ca tubul este slab , incearca sa dai contrastul mai inspre minium si vezi efectul :reytre

si ca sa ii mai scoti un pic din acea dublare de culori , pune o rezistenta paralel cu rezistenta de pe filament adica pe R505 si sa fie de aceiasi valoare

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

rezistenta de 220r de pe modulul video este ok?

este in g1.

La asta mam gindit si eu dar se vede in poze ca este slab tubul , si iam spus exact ce sai faca sai mai scoata un pic din nuanta dar nu o sa iasa de tot

Link spre comentariu

pare tub defect dar zice ca daca mareste ug2 manjirea dispare si se vede bine dar apare cursa inversa cadre.

acea rezistenta tocmai asta provoaca cand se intrerupe,apare cursa inversa cadre.

poate ca tv-ul avea cursa inversa vizibila si s-a gandit sa o elimine prin reducerea ug2 si asa s-a ales cu alt defect(manjirea imaginii).

este o ipoteza nu o certitudine ,doar incerc sa ajut cu o parere.

Link spre comentariu

Sanatate !! condensatorul de pe video e schimbat , am 188v .. Rezistenta de 220r este buna ,dar am inlocuito totusi ..Daca reduc din meniu contrastul defectul dispare .. Cu siguranta tubul este cu probleme.. Multumesc pentru ajutor!!

Editat de augustin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări