dem3ntor Postat Noiembrie 3, 2016 Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 salut!am o boxa in care am pus 3 difuzoare, bass, medii, inalte. cel de bass are o bobina dintr-un diltru pe 2 cai, inseriata. cel de medii un condensator de 22uf iar cel de inalte un condensator de 2uf toate sunt de 8 ohmi. vreau sa le conectez in paralel si sa le 'misc' cu un amplificator pe tranzistori de 50w pe 8 ohmi fara a avea pretentii de hi-fi, este ok modul de conectare a difuzoarelor? Link spre comentariu
enderman Postat Noiembrie 4, 2016 Partajează Postat Noiembrie 4, 2016 Ca si principiu de functionare e ok, dar poti tatona valorile daca ai chef pana obtii rezultatele care sa placa urechilor tale, caci despre asta e vorba pana la urma. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Noiembrie 4, 2016 Partajează Postat Noiembrie 4, 2016 nu este ok!in paralel o sa le scada impedata la 4ohmi! Link spre comentariu
marius75 Postat Noiembrie 4, 2016 Partajează Postat Noiembrie 4, 2016 Pai de ce scade impedanta la 4 ohmi? Condensatorii vor "separa" difuzoarele, impedanta "vazuta" de amplif va fi de aproximativ 8 ohmi. ................... Eu la diful de medii, pe langa acel condensator as pune si o bobina (tot in serie cu diful) pentru protejarea difului la volum mare, timp indelungat. Doar un condensator nu e suficient. Nici la inalte nu e de ajuns doar un condensator....se vor arde la prima strigare... Link spre comentariu
puriu Postat Noiembrie 4, 2016 Partajează Postat Noiembrie 4, 2016 Impedanta ansamblului variaza cu frecventa. Nu se separa atat de usor benzile de frecventa. La frecvente mari difuzoarele de medii si de inalte consuma in paralel. Practic, la orice frecventa lucreaza mai multe difuzoare. De aceea, toate trei trebuie legate obligatoriu in faza. Valoarea impedantei ansamblului este aproximativ 4 ohmi cu un maxim la frecvente foarte joase. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Noiembrie 5, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2016 nu am cu ce sa masor bobinele. daca imi spuneti cata sarma si de ce sectiune sa pun, as putea construi bobine si pentru medii si inalte. peste tot se vb de bobine de x mh, dar fara un aparat de masurat bobine nu le pot construi. multumesc! Link spre comentariu
bercenaru Postat Noiembrie 5, 2016 Partajează Postat Noiembrie 5, 2016 http://www.colomar.com/Shavano/inductor_info.html Link spre comentariu
marius75 Postat Noiembrie 5, 2016 Partajează Postat Noiembrie 5, 2016 (editat) Impedanta ansamblului variaza cu frecventa. Nu se separa atat de usor benzile de frecventa. La frecvente mari difuzoarele de medii si de inalte consuma in paralel. Practic, la orice frecventa lucreaza mai multe difuzoare. De aceea, toate trei trebuie legate obligatoriu in faza. Valoarea impedantei ansamblului este aproximativ 4 ohmi cu un maxim la frecvente foarte joase. Totusi... de ce firmele producatoare mai trec impedanta de 8 ohmi pe incinte in 3 cai, unde impedanta fiecarui difuzor in parte este de 8 ohmi ? Vorbesc despre acele (multe) incinte facute cu filtru ordinul I (cel mai simplu, fara atenuare inalte). Mereu am crezut ca impedanta pe care o vede ampliful este cea a difului de bas (fiind cel mai mare consumator). nu am cu ce sa masor bobinele. daca imi spuneti cata sarma si de ce sectiune sa pun, as putea construi bobine si pentru medii si inalte. peste tot se vb de bobine de x mh, dar fara un aparat de masurat bobine nu le pot construi. multumesc! Anul asta am reusit sa-mi cumpar si eu un aparat care sa masoare inductanta. Inainte faceam bobinele la ochi...sarma Cu Em de 1 mm, bobinam pe tuburi de vitamina C cam 120-140 de spire (dupa cata sarma aveam) De curiozitate am masurat una de curand si avea 0,5mH...numai buna pentru medii. Asta e o metoda empirica, dar mai buna decat deloc. Vad ca a pus colegul @bercenaru un link numai bun pentru calcul bobine. Editat Noiembrie 5, 2016 de marius75 Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 5, 2016 Partajează Postat Noiembrie 5, 2016 Doar ca observatie generala - toate /oricare calculator de bobine considera bobinajul realizat spira langa spira. Daca la bobinaj se incaleca spire, atunci L real va fi mai mic decat L calculat. Functie de cat de incalecat, cu 10-15% sau chiar 20%. Link spre comentariu
Vizitator bogdan99bogdan Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 Am si eu nevoie de un mic ajutor detin dou difuzoare ce au 4 ohmi fiecare 3W ,as dori sa mai adaug un difuzor ce are tot 4ohmi doar ca scrie pe el 230w .intrebarea mea este daca il pot conecta la cele doua difuzoare si daca va functiona in parametrii normali? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum