Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor Gude 160 GC

DORFU

Postări Recomandate

• Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DORFU

13

• amudsen

4

• cristi7521

4

• omniprezent

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu se intimpla asa ceva,lucru cu el de 18-20 de ani cunosc scula.Am dat la o parte alimentatorul la care am lucrat si am pus aparatul de sudura fara saumble cineva la osciloscop si a trebuit sa rotesc spre stinga comutatorul de timer ca sa vad impulsurile de la uc3845 deci clar frecventa maimica.Se pot masura cu el si durata unui singur impuls,amlitudinea unor varfuri,frecventa,toate acestea se afiseaza pe ecranul osciloscopului,desieste cu tub catodic,este o scula americana la vremea lui a facut parte dintru set de masura adica o scula cel putin semiprofesionala in cel mai raucaz.Firma tektronix este o firma serioasa si cine are un astfel de osciloscop stie ce are la casa,pina la 100Mhz nu ai nevoie de frecvectiometru.Oricum ar fi osciloscopul iese din discutie,nu se pune problema ca ar fi defect sau sa se imparta frecventa pe care o afiseaza cu ceva.

Link spre comentariu

Ciudat tare, frecventa ar trebui sa fie vreo120khz (la valorile date.

L.E. Incearca sa inlocuiesti valorile Rt 7,96k si Ct 1,8 nF (valoarea ciudata de la Rt cauta sa o obtii cu tht provizoriu).

Editat de amudsen
Link spre comentariu

Da, puteti masura frecventa 1000 impartit la baza de timp *nr de diviziuni ale semnalului. De ex baza e pe 5us si semnalul compus din 3,3div pe plus si 3,3 div pauza. Era bine daca osciloscopul avea un mic generator de etalonare de 1khz sa fiti sigur ca baza de timp e corect calibrata.

Link spre comentariu

Are si un generator de etalonare,sa ma apuc sa impart dupa gradatiile de pe ecran ar fi culmea cind osciloscopul n-are nimic.A venit UC 3845smdpeste o saptamina il schimb ramane de vazut atunci.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Ieri s-a rezolvat intr-un final dupa o pauza lunga.Am schimbat UC 3845 degeaba tot la fel,asa ca i-am facut radiatoare dintr-o tabla de aluminiu de 10mm grosime pentru IGBT-uri deoarece nu aveam radiatoarele la el ,asa l-am cumparat din piata de la un Rom.Am facut doua radiatoare de 80X100X10mm am mai prins doua cu aripioare pe fiecare si i-am pus IGBT-urile sus dupa ce am schimbat draivarile diodele,rezistentele si electrolitici.Cu IGBT-urile scoase avea 18Khz iar cu ele puse are 54khz (in functionare cu bec de 75w la 60 V).Placa este de Awelco cred si cutia de Gude,intr-un final l-am impachetat in aceasta cutie si-am topit doi superbazici de 2,5 unul dupa altul,ramanand IGBT-urile reci si diodele parca s-au dezmortit cu capacul la cutie luat.Sper sa mearga mult si bine,i-am facut niste poze dar nu le pot pune aici.Am gasit si o schema cu care seamana bine doar difera notatiile daca are cineva nevoie pot sa o trimit.Va multumesc!

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...
  • 11 luni mai târziu...

Rog daca are cineva acest invertor Gude 160 GC, model mai nou, sa ma ajute cu o poza cu interiorul.

Ma intereseaza zona cu rezistentele carbonizate la care nu se mai distinge valoarea.

Multumesc

1661863633974.jpg

Editat de cristi7521
Link spre comentariu

A fost comercializatcu numele de Matrix 160.......am gasit cu ceva timp ceva imagini pe un forum polonez..

PCB.jpgObraz007.jpg

Obraz011.jpg

Editat de asterix196803
Link spre comentariu

Placile sunt produse de Awelco si seamana foarte mult cu modelul Mikro 164.

Dar tot am nevoie de o poza clara pentru a sti sigur ce valoare au cele 2 rezistente carbonizate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări