iop95 Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Nu, ma refer ca afiseaza 17.679 si frecventa ar fi de fapt 176.79kHz (cam asa iese cu valorile mentionate si tolerante) ... adica imparte cu 10. Link spre comentariu
DORFU Postat Noiembrie 15, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Nu se intimpla asa ceva,lucru cu el de 18-20 de ani cunosc scula.Am dat la o parte alimentatorul la care am lucrat si am pus aparatul de sudura fara saumble cineva la osciloscop si a trebuit sa rotesc spre stinga comutatorul de timer ca sa vad impulsurile de la uc3845 deci clar frecventa maimica.Se pot masura cu el si durata unui singur impuls,amlitudinea unor varfuri,frecventa,toate acestea se afiseaza pe ecranul osciloscopului,desieste cu tub catodic,este o scula americana la vremea lui a facut parte dintru set de masura adica o scula cel putin semiprofesionala in cel mai raucaz.Firma tektronix este o firma serioasa si cine are un astfel de osciloscop stie ce are la casa,pina la 100Mhz nu ai nevoie de frecvectiometru.Oricum ar fi osciloscopul iese din discutie,nu se pune problema ca ar fi defect sau sa se imparta frecventa pe care o afiseaza cu ceva. Link spre comentariu
amudsen Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 (editat) Ciudat tare, frecventa ar trebui sa fie vreo120khz (la valorile date. L.E. Incearca sa inlocuiesti valorile Rt 7,96k si Ct 1,8 nF (valoarea ciudata de la Rt cauta sa o obtii cu tht provizoriu). Editat Noiembrie 15, 2016 de amudsen Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Dar măsurare la minuța dupa gradatiile de pe ecran si baza de timp ce te costa sa faci? Link spre comentariu
omniprezent Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Da, puteti masura frecventa 1000 impartit la baza de timp *nr de diviziuni ale semnalului. De ex baza e pe 5us si semnalul compus din 3,3div pe plus si 3,3 div pauza. Era bine daca osciloscopul avea un mic generator de etalonare de 1khz sa fiti sigur ca baza de timp e corect calibrata. Link spre comentariu
DORFU Postat Noiembrie 21, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2016 Are si un generator de etalonare,sa ma apuc sa impart dupa gradatiile de pe ecran ar fi culmea cind osciloscopul n-are nimic.A venit UC 3845smdpeste o saptamina il schimb ramane de vazut atunci. Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 21, 2016 Partajează Postat Noiembrie 21, 2016 Lenea e cucoana mare.........bine ca nu ai multimetru cu ac. Link spre comentariu
amudsen Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 Lenea e cucoana mare.........bine ca nu ai multimetru cu ac. Stii ce bun este MAVO35? E drept ca multimetrele digitale scumpe sunt un deziderat.......... Link spre comentariu
DORFU Postat Noiembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 Nu-i vorba de lene,oricum folosesc multimetru cu ac mai mult decit cel digital.Ramane sa schimb C.I. si sa vad ce se intimpla. Link spre comentariu
DORFU Postat Martie 28, 2017 Autor Partajează Postat Martie 28, 2017 Ieri s-a rezolvat intr-un final dupa o pauza lunga.Am schimbat UC 3845 degeaba tot la fel,asa ca i-am facut radiatoare dintr-o tabla de aluminiu de 10mm grosime pentru IGBT-uri deoarece nu aveam radiatoarele la el ,asa l-am cumparat din piata de la un Rom.Am facut doua radiatoare de 80X100X10mm am mai prins doua cu aripioare pe fiecare si i-am pus IGBT-urile sus dupa ce am schimbat draivarile diodele,rezistentele si electrolitici.Cu IGBT-urile scoase avea 18Khz iar cu ele puse are 54khz (in functionare cu bec de 75w la 60 V).Placa este de Awelco cred si cutia de Gude,intr-un final l-am impachetat in aceasta cutie si-am topit doi superbazici de 2,5 unul dupa altul,ramanand IGBT-urile reci si diodele parca s-au dezmortit cu capacul la cutie luat.Sper sa mearga mult si bine,i-am facut niste poze dar nu le pot pune aici.Am gasit si o schema cu care seamana bine doar difera notatiile daca are cineva nevoie pot sa o trimit.Va multumesc! Link spre comentariu
Vizitator fratilacornel Postat Februarie 5, 2018 Partajează Postat Februarie 5, 2018 Va rog daca se poate si aveti o schema cu acest aparat gude 160gc am mare nevoie. Multumesc ! Link spre comentariu
c_anicai Postat Septembrie 22, 2021 Partajează Postat Septembrie 22, 2021 (editat) Si eu as avea nevoie de o schema pt Güde 140 GC, Multumesc de eventual ajutor. Editat Septembrie 22, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
cristi7521 Postat August 30, 2022 Partajează Postat August 30, 2022 (editat) Rog daca are cineva acest invertor Gude 160 GC, model mai nou, sa ma ajute cu o poza cu interiorul. Ma intereseaza zona cu rezistentele carbonizate la care nu se mai distinge valoarea. Multumesc Editat August 30, 2022 de cristi7521 Link spre comentariu
asterix196803 Postat August 30, 2022 Partajează Postat August 30, 2022 (editat) A fost comercializatcu numele de Matrix 160.......am gasit cu ceva timp ceva imagini pe un forum polonez.. Editat August 30, 2022 de asterix196803 Link spre comentariu
cristi7521 Postat August 31, 2022 Partajează Postat August 31, 2022 Placile sunt produse de Awelco si seamana foarte mult cu modelul Mikro 164. Dar tot am nevoie de o poza clara pentru a sti sigur ce valoare au cele 2 rezistente carbonizate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum