Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Driver letcon JBC T245

XAN77

Postări Recomandate

Acum 9 minute, BRANCA a spus:

Nu ştiu de ce vă cramponaţi de un anume tip de mufe.Important să folosiţi unele care suportă curentul.Parcă s-a mai menţionat asta în topic...

Woodyteo.Nu mai băga toate inscripţionările pe panelul faţă.Sunt suficiente simbolurile pt up/down şi "set".Iar la intrerupator on si off.Fãră jbc tools,letcon,up si down.Mai ales că ai şi nişte litere ce arată nasol...Deci mai simplu şi mai curat.

Nu e varianta finală, mai este mult de lucru. Programul ce-l foloseam pentru editare este cam limitat și nici nu are posibilitatea salvării într-o imagine oarecare, de ex. PDF sau JPEG, ci într-un format care îl poți deschide doar cu acest  program. Acum am găsit altul mai complex, dar trebuie să mă învăț cu el să-i aflu toate chichițele.

Link spre comentariu

Eu nu mă cramponez neapărat de un tip de mufa, am o statie tot JBC, de la colegul Dxxx, care funcționează ireproșabil, apropo, și la care am montat mufa din aia cu 4 pini, ca la letconul de Gordak. Mi-ar fi plăcut mai mult cu mufa originală, ca să nu trebuiască să înlocuiesc mufele la letcon, am 4 letconuri de JBC, trei din alea normale, și unul heavy-duty cu cablul mai lung și mai solid decât cel normal. Dar nu e musai, lucram și cu ce avem, important e să funcționeze corect, și JBC e chiar sculă de sculă! :)

Link spre comentariu

Andrei, puteai sa-mi spui ca doresti borna originala pe statie, nu era problema (... dar costa in plus).

Borna pe care o folosesc eu este GX12 ... care este mai mica decat cea GX16 de la Gordak - este cea de pe statiile chinezesti cu T12. Si are 5 pini (cea folosita de mine).

Explicatia este simpla: sunt cate 2 pini in paralel pe circuitul de putere, adica 2x5A conform specificatiei, in timp ce in functionare varfurile sunt de 8A (pe statia de la mine). Adica am ceva rezerva de la 8 la 10A.

Bornele Hiroshe, originale JBC sunt specificate la 5A... mai mult statiile care folosesc PWM au varfuri nu de 8A ci pana la 12A. Cam asa este pe JBC original - treaba lor.

Eu cred ca este preferabil ca mine.

Daca doresti sa alimentezi la 19V, atunci sursa de alimentare trebuie sa fie capabila de minim 8A in functie de modul de comutatie, ceea ce acopera si statia din acest topic.

Alimentatoarele bune de 6,3A (specificat) ar trebui sa intre in protectie cu unele varfuri C245.

Este adevarat insa ca am vazut alimentatoare HP de 4,7A care debitau 8A, in timp ce alte alimentatoare de 6,3A deconcectau la peste 7A.

Deci un alimentator mai prost, cu prrotectie mai laxa poate fi avantajos... oricum trebuie testat practic, la curentul maxim posibil, pe durata minima de 30 secunde.

Link spre comentariu

Al meu este de Asus 19V 4,7A și nu am probleme. Vreau să vă spun că din neglijență, folosind  acest alimentator la ștație,  am distrus un vârf, am setat stația la o temperatură mare iar vârful practic s-a înroșit după care s-a topit și s-a ars.

Link spre comentariu

Cred ca am mai zis de mai multe ori dar lumea nu prea citeste... tensiunea recomandata este intre 17-19 V dc. Cei care vor sa alimenteze la 24 V o fac pe propria raspundere. Mufe originale am eu din cand in cand la pretul de 25 ron bucata.

Link spre comentariu

y4mumWU8khw4-cHU0kdUnDpG9U-KX3J_ugn54_0k

Notatiile sunt cele de pe cablaj.  Firul de pe borna "Sleep" se conecteaza la suportul letconului si face contact cu "HT-" cat timp letconul este in suport.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

am confectionat singur butoanele (din dopuri ptr holsuruburi) optional se poate pune un mic arculet intre buton si carcasa

zxoEHjh.jpg

yyyibc1.jpg

yyyibc1.jpgmxr1CIx.jpgyyyibc1.jpg

JS6fTRH.jpg

Editat de alexy
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări