Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Driver letcon JBC T245

XAN77

Postări Recomandate

Pana la urma. ca sa pastrez protectia operationalului am inlocuit dioda ramasa pe intrare (catod intrare, anod masa) cu doua diode zenner 3V3 legate in antiserie, astfel nu exista riscul unor spyke-uri pe intrare mai mari de aproximativ 4V, sub tesiunea de alimentare de 5V.

Link spre comentariu

Dar de unde tensiunea aia acolo?

Acolo nu e conectat termocuplu catre masa?

Acolo ar trebui protectie doar pentru cazul in care varful este deconectat sau se intrerupe cablul spre masa din letcon si ramane termocuplu in serie cu rezistenta varfului.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am facut o carcasa pentru letconul JBC. Controller-ul este de la colegul  @djvas .

Carcasa este printata 3D , este prima varianta ,de test ,printata la rezolutie mica. Mai am sa fac suportul pentru letcon..

P.S. controller-ul arata si functioneaza foarte bine . Felicitari @djvas

https://imgur.com/gbyajr4

https://imgur.com/nlOdB2Z

https://imgur.com/rf9SYDv

Editat de florinapostol
Link spre comentariu

Eu deja m-am apucat de făcut carcasa. Dacă aveam aceste date cu ceva timp înainte nu mai măsuram atât cu șublerul.:rade:

Cam așa a ieșit https://postimg.cc/gallery/fZLmMzN

Acum lucrez la inscripționarea panoului frontal, am făcut ceva în ”Front Designer” după cum se vede în cele două fotografii, dar mă cam chinui și nici nu prea îmi place cum iese.

Editat de woodyteo
Link spre comentariu

Mie tot nu imi sunt foarte clare  conexiunile, care fire si unde vin cuplate? Hai ca alimentarea e clar, dar celelalte 4? Rezistenta de la letcon, senzorul de temperatura si pinul de sleep??

In alta ordine de idei, voi cu ce surse ati alimentat statia? Am o sursa in comutatie meanwell de 24V/3,3A si mai am un alimentator de laptop 19V/5A, ce imi recomandati sa folosesc?? Multumesc!

P.S. daca exista un coleg amabil care are mai multe mufe pentru letcon, si vrea sa ma ajute si pe mine cu 2 buc i-as fi recunoscator...

Link spre comentariu
1 oră în urmă, elektronu85 a spus:

Mie tot nu imi sunt foarte clare  conexiunile, care fire si unde vin cuplate? Hai ca alimentarea e clar, dar celelalte 4? Rezistenta de la letcon, senzorul de temperatura si pinul de sleep??

In alta ordine de idei, voi cu ce surse ati alimentat statia? Am o sursa in comutatie meanwell de 24V/3,3A si mai am un alimentator de laptop 19V/5A, ce imi recomandati sa folosesc?? Multumesc!

P.S. daca exista un coleg amabil care are mai multe mufe pentru letcon, si vrea sa ma ajute si pe mine cu 2 buc i-as fi recunoscator...

Mufa originala a letconului are urmatoarea configuratie :

PIN1   - HT -

PIN2 - TC +

PIN5 - HT +

Eu folosesc un alimentator de laptop Asus de 19V 4,7A care nu intră în protecție și cu care mă împac foarte bine. Am încercat prima dată cu unul de la un laptop Dell de  19V la 4,7A, intra în protecție din prima, nici nu se aprindea stația, după care am mai încercat cu unul, nu știu de la ce laptop era, se aprindea stația dar dacă setai la o temperatură mai ridicată intra în protecție și se oprea stația. Am probat și cu unul de putere mai mică de 18V / 3A,  merge, dar se încălzește mai greu letconul. Ideea e să găsești un alimentator care nu intră în protecție de 19-22V la peste 4A sau să folosești transformator cu punte redresoare.

Mufe nu am, și eu mai am nevoie de una două să le am de rezervă.

Link spre comentariu

Nu ştiu de ce vă cramponaţi de un anume tip de mufe.Important să folosiţi unele care suportă curentul.Parcă s-a mai menţionat asta în topic...

Woodyteo.Nu mai băga toate inscripţionările pe panelul faţă.Sunt suficiente simbolurile pt up/down şi "set".Iar la intrerupator on si off.Fãră jbc tools,letcon,up si down.Mai ales că ai şi nişte litere ce arată nasol...Deci mai simplu şi mai curat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări