Viorel A Postat Decembrie 22, 2020 Partajează Postat Decembrie 22, 2020 Asa cum am promis, revin cu fisierele gerber pentru cele doua variante de drivere pentru le T245. Am corectat deja cateva mici greseli identificate pe pcb-urile deja realizate, ramane insa necesitatea corectarii definitiilor pinilor utilizati pentru comanda anozilor afisajului cu led pentru varianta cu Atmega8 si a pinilor encoderului pentru varianta cu afisaj Nokia. Corectile sunt nesemnificative ca importanta. PCB-urile deja fabricate sunt perfect utilizabile iar corectiile pe acestea pot fi realizate prin omiterea unor componente. Pentru varianta cu afisaj Nokia (in aceasta versiune) am renuntat la portul FTDI pentru ca era inutil. https://github.com/vioeole/JBC_PCB Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 1, 2021 Partajează Postat Ianuarie 1, 2021 @Viorel A Se poate reatasa schema modificata ? Linkul de la wetransfer este expirat. Link spre comentariu
Viorel A Postat Ianuarie 1, 2021 Partajează Postat Ianuarie 1, 2021 (editat) Acum 1 oră, djvas a spus: @Viorel A Se poate reatasa schema modificata ? Linkul de la wetransfer este expirat. Toate schemele sunt in github (link-ul de mai sus). Editat Ianuarie 1, 2021 de Viorel A Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 2, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2021 (editat) o variantă de eliminare a convertorului 5-3,3 ar fi alimentarea arduino cu 3,3 respectiv folosirea unui arduino pro mini care vine cu stabilizator de 3v3 pe placă și e mai ieftin că nu are convertorul pentru USB. Așa la o primă vedere nu văd de ce nu ar funcționa la 3v3. Astfel devine mai simplu cablajul. Editat Ianuarie 2, 2021 de x_dadu Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 2, 2021 Partajează Postat Ianuarie 2, 2021 si mai simplu nu ar fi regulator liniar gen AMS1117 3.3V sau https://www.tme.eu/Document/16637f822e97fb29c08daa0179c3e821/SPX3819-DTE.pdf Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 4, 2021 Partajează Postat Ianuarie 4, 2021 Mai trebuie tinut cont si de tensiunea maxima de intrare a regulatorului. Deci AMS1117 ar fi total nepotrivit. Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 4, 2021 Partajează Postat Ianuarie 4, 2021 La 17.12.2020 la 17:01, Viorel A a spus: Va salut! Intre timp am facut cateva pcb-uri si pentru versiunea cu afisaj Nokia. Am complicat putin schema in sensul ca: - am folosit un AO din MCP6022 pentru a limita curentul prin sarcina (asta implica ceva modificari in program); Din ce vad pe cablaj rezistentele de 0.2 Ohmi folosite la limitarea curentului sunt de tipul 1206. La un calcul simplu la 6 A puterea disipata pe ele va fi de 3.6W ... Cum poti disipa atata putere chiar si in impulsuri pe 2 rezistente care impreuna au max 0.5 W ??? In hexul din proiect ( ala de pe GitHub ) sunt implementate toate aceste modificari ? Ma refer la limitare , protectie, BL, etc.. Link spre comentariu
Viorel A Postat Ianuarie 4, 2021 Partajează Postat Ianuarie 4, 2021 Acum 36 minute, djvas a spus: Din ce vad pe cablaj rezistentele de 0.2 Ohmi folosite la limitarea curentului sunt de tipul 1206. La un calcul simplu la 6 A puterea disipata pe ele va fi de 3.6W ... Cum poti disipa atata putere chiar si in impulsuri pe 2 rezistente care impreuna au max 0.5 W ??? In hexul din proiect ( ala de pe GitHub ) sunt implementate toate aceste modificari ? Ma refer la limitare , protectie, BL, etc.. Aveti dreptate, sunt subdimensionate cele 2 rezistente insa pot fi puse mai multe in paralel (una peste alta) pana cand se atinge puterea si rezistenta necesara necesara. Din pacate hex-ul nu suporta (inca) toate aceste modificari. Versiunea de driver cu afisaj Nokia depaseste dimensiunea care poate fi compilata cu cvavr free. Protectia la depasirea curentului maxim se face ina afara controllerului, Link spre comentariu
Viorel A Postat Ianuarie 7, 2021 Partajează Postat Ianuarie 7, 2021 https://streamable.com/5ezsjp Va salut! Pentru ca am realizat cateva pcb-uri in varianta cu afisaj grafic si nu am respectat in totalitate proiectul initial, a trebuit sa rescriu firmware-ul pentru atmega328. Probabil calea usoara ar fi fost modificarea codului sursa publicat cu amabilitate de initiatorul topicului, insa cum nu sunt un expert in programare si nici nu folosesc CVAVR a trebuit sa ma orientez spre un alt mediu de programare. Ce vedeti in film este o prima versiune de firmware , scris in Arduino. Deocamdata este un prim ecran (ecranul principal), in care sunt afisate temperatura citita pe senzor, memoria activa si o bara care indica nivelul de umplere pwm. Sunt 4 memorii presetate (salvate in eeprom), de la M1 la M4 pe care le poti schimba prin rotirea encoderului. La apasarea > 1,5 sec pe butonul encoderului se trece in regim setare memorie activa, regim semnalizat de "clipirea" indicatorului memoriei active, dupa care prin rotirea encoderului se poate schimba valoarea presetata. O noua apasare cu o durata mai mare de 1.5 sec determina iesirea din modul programare si salvarea valorii reglate in eeprom. Iesirea din modul programare se poate face si automat dupa 60 sec. Ce vedeti in film este doar o constructie de test ... inca nu sunt conectate toate componentele necesare pentru un test real cu letconul conectat. Link spre comentariu
Viorel A Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Pentru cei care vor sa construiasca o statie de lipit cu afisaj Nokia folosind pcb-urile prezentate anterior, am adaugat in github firmware-ul necesar. https://github.com/vioeole/JBC_PCB/tree/master/JBC_NOKIA.v2 Functionarea este descrisa in postarea anterioara. Succes! Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 nu pot sa vad fisierele pdf Link spre comentariu
Viorel A Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Sunt pdf-uri normale n-ar trebui sa fie probleme. Incercati un pdf viewer online https://www.docfly.com/pdf-viewer Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Kinderu.Tu ai probleme cu browserul si addonurile acestuia.N-ai zis dacă ai descărcat fişierul şi ai vrut să-l vezi ulterior. Eu am Samsung browser şi le-am văzut,în acesta, înainte de descărcare. Link spre comentariu
Viorel A Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Am uitat sa precizez faptul ca Atmega328 trebuie configurat sa functioneze cu oscilator intern la 8MHz. Pentru asta este necesar sa schimbati fusebit astfel: lfuse:0xD2 hfuse:0xDC efuse:0xFE lock:0xCF apoi incarcati unul din fisierele: JBC_code9.with_bootloader.hex sau JBC_code9.hex Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 3, 2021 Partajează Postat Februarie 3, 2021 @Viorel A M-am uitat pe schema ta si nu prea inteleg cum functioneaza protectia.... U5:B este folosit ca si comparator inversor , el sta cu out-ul la 3v3 atat timp cat pe shunt ai mai putin de 800 si ceva mV , asta insemnand peste 8 A prin heater. Atat timp cat iesirea comparatorului este 3v3 circuitul de comanda al heater-ului va fi activat. In acest caz cum faci comanda on/off din micro ? Ma bulverseaza si valoarea lui R10 de 10 ohmi... sigur nu era o dioda r10 ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum