kinderu56 Postat Octombrie 5, 2020 Partajează Postat Octombrie 5, 2020 distanta este standard 2.54mm ai si cablaj pdf https://www.elforum.info/applications/core/interface/file/attachment.php?id=124842 Link spre comentariu
florinmarinoiu Postat Octombrie 6, 2020 Partajează Postat Octombrie 6, 2020 Distanta dintre pini este ok.M-am referit la latimea cablajului care este dubla(distanta dintre sirurile de pini). Link spre comentariu
kinderu56 Postat Octombrie 6, 2020 Partajează Postat Octombrie 6, 2020 da asa este, dubla Link spre comentariu
florinmarinoiu Postat Octombrie 6, 2020 Partajează Postat Octombrie 6, 2020 Pana la urma am renuntat la realizarea convertorului...Am cumparat 2 buc. Corespondenta pinilor de la display-ul de nokia 3310 cu placa este unu la unu?Adica pin 1 disp la 1 de pe placa,2 la 2.........8 la 8? Am facut si varianta cu disp.de 3310 dat nu se aprinde,nu afiseaza nimic pe display. Link spre comentariu
florinmarinoiu Postat Octombrie 6, 2020 Partajează Postat Octombrie 6, 2020 Am tot sapat si se pare ca display-ul care trebuie este de nokia 5110 si nu 3310. Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 6, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2020 (editat) Se vede in clipurile mele ca display-ul este introdus direct in conector. Eu cred ca 3310 sau 5110 e tot aia, controlerul din lcd este acelasi, parcă pcd8544. Poți pune oled si nu mai ai nevoie de convertor. Editat Octombrie 6, 2020 de x_dadu Link spre comentariu
florinmarinoiu Postat Octombrie 6, 2020 Partajează Postat Octombrie 6, 2020 1 oră în urmă, x_dadu a spus: Se vede in clipurile mele ca display-ul este introdus direct in conector. Eu cred ca 3310 sau 5110 e tot aia, controlerul din lcd este acelasi, parcă pcd8544. Poți pune oled si nu mai ai nevoie de convertor. Intr-adevar in clipuri asa se vede.Am pus display de 3310 si nu functioneaza,probabil nu sunt compatibile la pini...nu stiu.Am facut comanda de 5110 si o sa vedem daca merge. Voi veni cu rezultate. O seara buna, Florin. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Octombrie 6, 2020 Partajează Postat Octombrie 6, 2020 (editat) 3310 si 5110 nu sunt compatibili la pin dar cipul este acelasi ai aici o poza sa intelege destul de ok care este diferenta intre pini https://www.google.com/search?q=lcd+3310++pin+&tbm=isch&ved=2ahUKEwj_k-eDgKHsAhWQ16QKHQIcCcgQ2-cCegQIABAA&oq=lcd+3310++pin+&gs_lcp=CgNpbWcQAzoECCMQJzoGCAAQCBAeUJuyBli6xAZgqM8GaAFwAHgAgAFviAHcA5IBAzQuMZgBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1nwAEB&sclient=img&ei=me18X7_jF5CvkwWCuKTADA&bih=923&biw=1878&client=opera&hs=vly#imgrc=nqncFX6bdaVIgM Editat Octombrie 6, 2020 de kinderu56 Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 7, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2020 Acum 8 ore, florinmarinoiu a spus: Am pus display de 3310 si nu functioneaza ce ordine a pinilor are displayul tău ? poți pune și o poză eventual, sau un link de unde l-ai luat. Link spre comentariu
florinmarinoiu Postat Octombrie 7, 2020 Partajează Postat Octombrie 7, 2020 (editat) @x_dadueste luat dintr-un telefon Nokia3310. Pinii sunt asa: http://splabz.blogspot.com/2013/08/interfacing-nokia-3310-lcd-with-arduino.html Editat Octombrie 7, 2020 de florinmarinoiu Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 7, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2020 aha, păi tu nu ai folosit modul gata făcut de la chinezi, deaia e diferit. Pe plăcuța mea, de sus în jos, de fapt cum reiese clar din prima poză, primul meu post de la pagina 13, ordinea pinilor este așa: 1-RST 2-CE (pe placă e legat la GND) 3-DC 4-DIN 5-CLK 6-Vcc-3,3V 7-Led BackLight 8-GND Ca să-l facă să meargă, dacă este bun, respectă ordinea conexiunilor, deci la tine nu merge pus direct ca la mine, îl conectezi cu fire, li nu uita de acel condensator dintre masă și Vout al LCD. Modulul chinezilor include acel condensator, deaia nu am specificat nimic despre el. Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 8, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2020 Am uploadat pe mediafire.com codurile sursă realizate în CodeVision AVR, respectiv: 1. Varianta de la pagina 1, cea cu alimentare în AC, poate cei care au acele afișări aleatoare pot încerca să-și rezolve problemele, deși la mine nu se manifestă. http://www.mediafire.com/file/nfdpp1x25zdt6wm/Driver_letcon_JBC_in_CA.zip/file 2. Varianta cu display Oled de la pagina 22 unde este folosit canalul 1 (bornele din stânga de la conectori) http://www.mediafire.com/file/wk7slj4anz4qwt9/OLED.zip/file Nu sunt îngrijite codurile și-mi cer scuze pentru asta dar cine dorește și insistă va înțelege, oricum mă puteți întreba. Nu postez deocamdată codul pentru versiunea de la pagina 13 cu afișaj Nokia pentru că o am cam zăpăcit-o când făceam probe cu ambele canale dar și cu vârfurile C105, pentru care setasem PINC.2 ca selector de tip de vârf și mi-e teamă că nu e funcțională. Poate o să-mi fac timp să-i fac o probă, să curăț chestiile nefolosită ca să fie mai curat și o să atașez ulterior. spor în toate Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 8, 2020 Partajează Postat Octombrie 8, 2020 Laudabilă decizia de a posta codul sursă, chiar sunt interesat de funcția pentru PID / PI. Mulțumesc. Link spre comentariu
dreamcat4 Postat Octombrie 8, 2020 Partajează Postat Octombrie 8, 2020 Tradus de Google Translate: Vă mulțumesc mult pentru lansarea codului sursă x_dadu! Este într-adevăr un mare ajutor. Și nu vă pot mulțumi suficient. De fapt, este amuzant să menționezi algoritmul PID. Deoarece acest lucru în sine ar putea fi înlocuit cu un alt tip (mai bun) algoritm pe care l-am găsit în altă parte, într-un alt tip care face un alt proiect. Cine este, de asemenea, foarte mare ajutor. Oricum @x_dadu am vrut să întreb despre gestionarea codului sursă. Pentru că, dacă vă rog, permiteți-mi permisiunea de a-l încărca și de a-l distribui Github în numele dvs.? Acolo este mai ușor să distribuiți actualizări. De exemplu, chiar dacă nu utilizați singur git, este atât de simplu să obțineți acel site web să scuipe un fișier .patch sau .diff din orice cerere de modificare de acolo. Decât să fie confuz ceea ce s-a schimbat între codurile oamenilor. Cât despre tine, pot încărca pentru tine orice actualizări suplimentare. Chiar nu văd că ar fi o problemă la timpul meu. Principalul lucru pe care mi-l doresc cu adevărat este dacă poți alege singur o licență pentru propriul cod. Dacă nu sunteți sigur care este cea mai bună licență, atunci aș recomanda Apache v2.0. Deoarece are cea mai largă compatibilitate cu alte licențe open source. Fiind compatibil atât cu licențele stil GPL, cât și cu cele BSD. Acest lucru îl face util, de exemplu, atunci când trebuie să împrumutați sau să partajați cod de la un alt proiect și să le amestecați. Pe măsură ce oprește o problemă de licențiere. Dacă preferați deloc „fără licență”. Atunci aș presupune / aștept că asta înseamnă „domeniu public”. Cu toate acestea, problema este că nu afirmă o licență asupra altor persoane care modifică sau îmbunătățesc codul. Care poate fi un pic confuz, cred? Nu știu. Oricum vă mulțumim că ați distribuit codul! Apreciem foarte mult acest lucru. Chiar și codul defect de pe ecranul NOKIA. Dacă poate pune un semn sau poate adăuga o notificare la locul din cod, unde a încetat să funcționeze. Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 8, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2020 Adaug codul pentru displayul de Nokia: http://www.mediafire.com/file/x8t0i6lui669mkf/Nano_JBC_1Canal.zip/file A mai rămas pe acolo câte ceva despre C105, dar care nu influențează funcționarea. Am probat și merge, nu știu cât de calibrată e temperatura, oricum nu e departe de adevăr, se poate seta dintr-o divizare ce se face datorită factorului de amplificare al AO. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum