bentanioan Postat August 18, 2020 Partajează Postat August 18, 2020 Am inceput si eu cu manerul letconului.Am folosit cablaj dublu de 2,5mm grosime,si lamele cu contacti de argint de la relee.Am contacti pe ambele fete ale cablajului,sper ca e suficient.Au presiune de contact destul de buna. Latimea placutei imprimate este 11,5mm. 1 Link spre comentariu
bentanioan Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 Am terminat si eu montajul , varful este grozav (am scos condensatori de pe placa de baza desktop foarte usor). Am si eu salturi de temperatura dar cred ca sunt mai mult la nivelul sondei si nu se resimt la varful letconului. Mai sunt si erori de citire in momentul cand rezistenta primeste impulsuri (cand sare de la 300 la 250 din cand in cand) dar temperatura nu scade. Eu sunt foarte multumit . Am un trafo de 140 VA , cu unul mai mic cred ca ar merge mai bine , nu ma deranjeaza ca nu ajunge la 300* C in 3 sec. Multumesc lui @x_dadu . Link spre comentariu
XAN77 Postat August 29, 2020 Autor Partajează Postat August 29, 2020 Bravo felicitări. Vârfurile JBC întradevăr își merită banii. Văd că toți întâmpinați această problemă cu afișarea (aparent) aleatorie a unor valori anormale. Știți vorba aceea, când îți zice unu că ești beat îl bagi în ... măsii dar când îți zice și al treilea, mai bine te duci și te culci. O să stau cu ochii pe afișaj măcar 5 minute să văd dacă observ o anomalie. M-aș bucura să văd și la mine valori aiurea pentru că asta ar însemna că dacă încerc să rezolv problema pot verifica dacă mi-a reușit, altfel, mi-e greu să repar ceva care merge. 1 Link spre comentariu
woodyteo Postat August 29, 2020 Partajează Postat August 29, 2020 Vă salut. Nu vreau să deschid alt topic și de aceea întreb aici, cred că am mai multe șanse ( dacă nu se supără moderatorii), nu are nimeni un montaj gata făcut de vânzare, sau nu este nimeni care se prinde să-mi facă unul contracost. Eu nu mă pricep la programare și nici nu am cele necesare pentru a-l face. Vă mulțumesc! Link spre comentariu
florinmarinoiu Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 Buna dimineata. @woodyteova pot ajuta cu programarea ATMEGA8. Din pacate doar atat deoarece nu am timpul necesar sa mai fac un montaj complet. Cu stima, Florin. 1 Link spre comentariu
woodyteo Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 Mulțumesc foarte mult pentru amabilitate, dar mai aștept poate găsesc pe cineva dispus sa-mi facă unul. Dacă nu găsesc și nu găsesc o să încerc eu și atunci o să apelez la dvs. Mulțumesc încă o dată! Link spre comentariu
RealAlex Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 (editat) Apropo de fluctuatiile de temperatura afisate de display, eu am statia originala si cred ca ma uit o data pe saptamana, si atunci din curiozitate, nivelul temperaturii setate, in rest nu imi arunc ochii la ea. Are trei memorii de temperatura, din care folosesc doar doua, si in rest nici nu imi trebuie functia "power meter" ori alte nebunii pe care le afiseaza. Din punctul meu de vedere era ok si doar cu 3 leduri (care sa iti arate temperatura setata). In rest este cea mai buna scula de lipit, varful chiar ajunge la temperatura setata in 2-3 secunde, fix timpul care iti ia sa-l iei din suport si sa-l duci la placa. Iar calitatea varfului este una foarte buna, nu stiu cu ce le trateaza dar daca ai grija de ele, in sensul sa le cureti des ( eu folosesc un burete pentru spalat vase, din sarma de inox), si sa nu le le fortezi mecanic, adica sa nu le zgarii ori sa apesi cu ele piesele pe care vrei sa le scoti de pe pcb, acestea vor tine foarte mult timp. Faptul ca ajunge la temperatura de lucru intr-un timp foarte scurt, iti permite sa il tii oprit atunci cand letconul este introdus in suportul de standby, in felul acesta ii prelungesti viata. Editat August 30, 2020 de RealAlex Link spre comentariu
kinderu56 Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 pai tu ne spui acuma ce noi stim . imi cer scuze daca am fost rautacios , este una din calitatile de baza ale scestei stati Link spre comentariu
bentanioan Postat Septembrie 1, 2020 Partajează Postat Septembrie 1, 2020 E la cutie. Suportul pt. letcon este realizat dintr-un patron de siguranta in care am introdus un arc galvanizat la care am legat un cablu care merge la ,,sleep".Patronul este asezat pe un suport de bachelita care e prinsa cu 2 suruburi pe cutie. Am postat ca poate dau idei si la alti colegi. 1 Link spre comentariu
florinmarinoiu Postat Septembrie 19, 2020 Partajează Postat Septembrie 19, 2020 @bentanioana iesit super. Am reusit si eu sa il pun intr-o cutie gasita prin targul de vechituri.Nu arata ca al dvs.dar isi face treaba foarte bine. O sa vin cu poze din timpul lucrarii. Link spre comentariu
florinmarinoiu Postat Septembrie 20, 2020 Partajează Postat Septembrie 20, 2020 Cam asa a iesit al meu. Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 25, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2020 Arată foarte bine, felicitări. Pe afișaj ar trebui să pui o folie gen cum se pun pe geamurile auto, care va face să se vadă doar segmentele când sunt aprinse, va arăta mai bine. Îți face mereu contact ferm la mâner pentru standby ? Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 27, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Am modificat softul versiunii de la pagina 13 a topicului, cea cu alimentare DC construită pe baza unui Arduino Nano, chiar dacă softul nu este făcut în Arduino IDE. Această versiune de soft afișează pe un OLED de 0,96” model SPI nu I2C. Ordinea pinilor pe conector nu e la fel ca a afișajului, pentru că pcb a fost făcut pentru displayul Nokia. Oricum înfigerea directăa a afișorului e practică doar la teste altfel nu poate sta direct pe cablaj. Pinul D0 de pe display vine la CLK și D1 la DIN, pe notațiile de pe pcb de la pagina 13 figurând CLK, DIN etc și nu D0, D1. mă uit ca prostu la noua interfață a forumului și nu știu cum să pun fișierul hex sau zip. În contul meu cică am atașat 148% din cât e permis, adică 14 MB din 9MB :D Ce site să folosesc ca să postez mici fișiere, unde să-mi dea link de accesare ? Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Incearca pe mediafire.Astia pastreaza mai mult timp filele.Si punele in format rar. Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 27, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2020 mulțumesc. e zip că era deja pregătit http://www.mediafire.com/file/hil6zor3h5x30q7/file Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum