Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Driver letcon JBC T245

XAN77

Postări Recomandate

Scrie acolo că este pentru lipituri repetitive avînd avantajul că livrează și cositorul folosind o singură mînă. Probabil este util la lipirea baretelor de pini sau a circuitelor integrate, cositorul fiind livrat în porții identice din aceeași poziție și unghi, deci lipituri uniforme.

Numele vînzătorului respectiv este link, click pe el și apoi vezi produsele sale, nu are altceva la vînzare decît vîrfuri. Postez aici tipurile de vîrfuri ce le are:

930-conic; 0.5 mm longlife
747-conic; 0,6 mm; longlife
957-conic; 0,8 mm; longlife
903-conic; 1,0 mm; longlife
406-surubelnita; 1,2 x 0,7 mm
906-surubelnita; 1,2 x 0,7 mm; longlife
407-surubelnita; 2,2 x 1 mm; longlife
741-surubelnita; 2,4 x 0,6 mm; longlife
911-surubelnita; 3,2 x 1,2 mm; longlife
710-trunchi de con; 1,2 mm; longlife
Link spre comentariu

Dupa ce iei creionul ala in mana si te joci putin cu el chiar nu iti mai vine sa lipesti cu cozile alea de matura,

Cred ca este ceva comparabil cu trecerea de la pistolul de lipit la letcon.Dar o alta chestie interesanta pe care am observat-o la sculele JBC este metoda dezlipirii componentelor SMD datorita careia nu mai trebuie sa fortezi componentele cand le dezlipesti.Nu cred ca am mai vazut asa ceva la alte marci celebre.Dar cum o imagine poate face cat 1000 de cuvinte postez si un videoclip legat de acest lucru.

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

super fain xan77 :) si eu detin receptaclu folosit ce ii drept nu nou.. si un cartus la fel ca al tau nou .. vruiam de mult sa ii fac un controler pentru ca.. am vazut cum functioneaza .. jbc .. :) si chiar nu se compara cu multe alte marci .. chiar si de renume

eu ma documentasem ultima oara de aici .. dar nu avusesem timp .. http://dangerousprototypes.com/forum/viewtopic.php?f=56&t=6302&start=15

Link spre comentariu

M-am documentat și eu pe acel forum unde mai sunt și topicele bulgarului. Cel la care ai pus link publică o schemă dar parcă fără soft.

Știam de mufa de la farnel dar eu am vrut să pun letconul la stația gordak. Ideea de a pune letconul la gordak se datorează faptului că gordaku are suflanta de aer cald de care nu mă pot dispensa fiind musai să stea pe birou. Altfel făceam o carcasă custom pentru letcon cu mufa originală etc.

Mufa veche nu am tăiat-o, am demontat-o doar, fiind un letcon respectabil are mufă demontabilă cu șurubelnița nu cu foarfeca :)

Mă gîndesc acum pe viitor la o nouă versiune de montaj cu un alt afișaj, poate unu de Nokia3310 cum îs cele de pe ebay, că am deja, sau frumoase sunt cele cum a folosit bulgarul, gen OLED dar nu am. Eventual cu un arduino nano să fie updatabil pe usb, că e ieftin, iar restul pe post de shield. E bine că am la ce mă gîndi :rade:

Editat de XAN77
Link spre comentariu

jbc .. :) si chiar nu se compara cu multe alte marci .. chiar si de renume

Se zice ca JBC,Metcal si apoi restul precum Weller,Hakko s.a.m.d. Spunea colegul @ dan cod acuma recent ca foloseste Weller care se descurca bine dar si Metcal care este cu mult peste.Totusi sunt curios ce ar spune cineva care foloseste Metcal si JBC.Oricum pentru mine aparatura si sculele JBC sunt cele mai captivante chiar de departe.

Link spre comentariu

Felicitari! Totusi, varful nu il poti schimba doar cu o mana (si cu statia in functiune) decat daca ai dispozitivul original (care e montat pe carcasa statiei si are si rol de suport de varfuri de lipire), altfel iti arzi degetele.

Pentru userul cipri_mury: folosesc curent Metcal si pot spune ca are un comportament admirabil in lucrul de zi cu zi. Nu are nevoie de setari de temperatura, varful poate fi schimbat cu usurinta cu altul avand statia in functiune (cu ajutorul unui pad din cauciuc siliconic) si cat timp sta in suport temperatura letconului scade la circa 62-65 de grade (idle/sleep).

In procesul de lipire manifesta o inertie termica mica (nu prea sesizabila) si furnizeaza exact atat putere cat este necesara pentru efectuarea unei lipituri corecte, indiferent ca vorbim de o sarma de 2mm sau de un SMD.

Link spre comentariu

eu am avut experiente nasoale cu metcal mx500 la paduri cu masa termica mare .. indiferent de ce model de varf sa folosit .. poate ma insel si avea ceva defect..

de statiunile de lipit goot japoneze .. stie careva ceva ?

o cam dat in offtopic deja :))

Link spre comentariu

@nico_2010c cred ca glumesti. Adica suntem in stare sa dezvoltam o aplicatie care sa foloseasca varful si manerul JBC dar nu suntem capabili sa decupam o amarata de tabla in V ca sa putem trage varful afara din maner?

Posted Image

Link spre comentariu

Exact, se poate improviza acel suport pentru vîrfuri nu e nici o inginerie acolo. Eu am prevăzut așa ceva la suportu meu butucănos :) doar că nu e terminat încă. Deși cred că voi face alt suport că nu-mi place ăsta.

Link spre comentariu

Expresia "dispozitivul original (care e montat pe carcasa statiei si are si rol de suport de varfuri de lipire)" nu se referea strict la "dispozitivul original" cat facea referire la acea "tabla amarata" fara de care nu poti schimba varful cu o singura mana. Incearca o abordare mai putin ingusta a modului de abordare a problemei

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări