XAN77 Postat Iulie 11, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2020 mulțumesc Revin cu schema bulgarului pentru comanda vârfului cu diferența că nu am folosit 2 mosfeți în paralel ci unul singur care din câte știu nu se mai găsește la tme. Îl alesesem la momentul repectiv pentru Rds on mic, pentru care în ciuda curentului stă rece chiar dacă e un tranzistor smd SO8. Link spre comentariu
vlad228 Postat Iulie 11, 2020 Partajează Postat Iulie 11, 2020 Am incercat sa scot eu o schema, acum ceva vreme, pentru varianta cu arduino. O voi posta in cursul zilei pentru cei interesati pentru a fi verificata si eventual, poate ajungem la un proiect comun... P. S. x_dadu, sa inteleg ca, daca in locul arduino folosim un Atmega simplu, conectat corespunzator, acesta va lutea fi progeamat cu hex-ul postat, iar montajul va functiona? Intreb asta deoarece ar fi interesanta din punct de vedere "estetic'' proiectarea unui pcb pentru atmega si nu pentru arduino (cel putin pentru mine). Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 11, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2020 (editat) Sigur că va funcționa. Programul este scris în CodevisionAVR, eu doar beneficiez de bootloaderul cu care vine deja programat o placă Arduino iar programarea hex-ului o fac cu un mic progrămel numit Xloader. Nu am nicio treabă cu softul de editare/programare Arduino. Citez din definirea pinilor pentru a ușura desenarea schemei: #define varf1 PORTD.7 // pentru canalul 1 : 5-245 / 4-105 #define varf2 PORTD.6 // pentru canalul 2 : 7-245 / 6-105 #define stand_by PIND.2 //mai este si INT0 #define minus PIND.3 //mai este si INT1 #define plus PIND.4 #define enter PIND.5 #define __RST PORTB.0 // definire pini de lucru cu LCD, vor trebui setati ca iesiri la DDRx #define __DC PORTB.1 #define __DIN PORTB.3 #define __CLK PORTB.5 L.E. respectați cablajul făcut de mine. Observ că în softul ce-l dețin în prezent există ceva modificări ca urmare a testelor făcute ulterior pentru folosirea vârfurilor C105 la care am renunțat că nu am mai fost dispus să cumpăr și un mâner NT105-A (care văd că nu se mai găsește), nici vreun vârf bun nu am iar prețul unei pensete JBC pentru acele vârfuri e SF. Editat Iulie 11, 2020 de x_dadu Link spre comentariu
vlad228 Postat Iulie 11, 2020 Partajează Postat Iulie 11, 2020 Atasez un pdf cu schema asa cum am extras-o eu de pe cablajul postat de x_dadu. Este pentru un singur letcon, nu pentru doua asa cum era cablajul, contine, in plus, schema pemntru convertorul de nivel necesar daca se foloseste displayul de nokia precum si schema pentru un mic convertor dc-dc de la 24v la 5v pentru arduino. trebuie, totusi verificata pentru corectitudine inaintea de a fi folosita drept model pentru un nou cablaj. driver JBC-Arduino.pdf Link spre comentariu
djvas Postat Iulie 12, 2020 Partajează Postat Iulie 12, 2020 Vad ca termocupla este amplificata cu doua opamp uri si citita pe 2 intrari. Care-i explicatia ? De asemenea gain-ul la unu din opamp-uri este peste 200. Nu apar probleme de zgomot ? Nu era mai bine cu 2 cascadate sa zicem unu x20 si unu x10 ? Pana la urma cum se comporta mai bine letconu ? Cu ac sau dc alimentare ? Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 14, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2020 Este amplificată cu 2 operaționale pentru ca să poată fi folosit și vârf C105. În soft se face citirea de pe unu din AO-uri funcție de tipul de vârf. Deci pentru C245 e folosit un singur AO. Nu am avut probleme cu amplificarea că ar fi prea mare. Afișarea temperaturii este foarte stabilă. Cât despre care se comportă mai bine, versiunea AC sau DC, nu aș putea spune prea multe pentru că versiunea DC am făcut-o doar pentru eventuali doritori, eu nu o folosesc, dar parese că sunt colegi care au făcut-o, poate pot spune ei mai multe (kinderu cel puțin). Eu folosesc versiunea AC așa cum am prezentat-o, inclusă într-o stație Gordak cu aer cald. Singura chestie care mă deranjează este senzorul de standby. Am făcut acel arcal suportului în care stă letconul, dintr-o sârmă dură de inox, dar cumva contactul nu este mereu realizat și văd că după ce pun letconul în suport, câteodată stă tot la temperatura de lucru. Cred că aici ar trebui să modific ceva, dar lucrez oricum destul de rar și nu prea m-am motivat până acum. Link spre comentariu
dreamcat4 Postat Iulie 14, 2020 Partajează Postat Iulie 14, 2020 (editat) Daca nu gresesc: Avantajul AC este acela de a reduce efectele electromigrării. Și cost (dacă transformatorul este prețul corect). Cu toate acestea, mi sa spus autoritatea bună că electromigrarea nu contează. Deoarece celelalte cauze ale uzurii pe vârf (cum ar fi oxidarea) ... aceasta este întotdeauna de multe ori mai rapidă. Avantajele DC sunt desigur că nu aveți nevoie de un transformator de curent alternativ. Deci, metoda DC este alimentată mai flexibil. De exemplu de la o sursă de alimentare din laborator sau bancă. Sau dintr-un pachet de baterii pentru utilizare mobilă. Nu pare să existe o diferență în performanța poate fi realizată. Alegând AC sau DC. Dacă nu se datorează alegerilor specifice proiectului / modului în care a fost implementat. Tradus cu Google translate. Scuze pentru eventuale erori în traducere. Editat Iulie 14, 2020 de dreamcat4 Link spre comentariu
kinderu56 Postat Iulie 15, 2020 Partajează Postat Iulie 15, 2020 eu folosesc versiune DC si nu am probleme pe partea de citire si de dtandby singura problema care o am ca aleatoriu o ia lcd de 3310 razna dar ii dau un restart si se rezolva si poate merge asa ore, sau o ia iara razna cand vrea musci lui in rest este ok , am si versiunea de AC facuta dar nu o utilizez momentan Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 19, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2020 La 15.07.2020 la 22:51, kinderu56 a spus: singura problema care o am ca aleatoriu o ia lcd de 3310 razna Sunt curios de chestia asta dacă se manifestă și la mine. Nu foarte curând dar o să mă ocup. Link spre comentariu
florinmarinoiu Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 Buna ziua. Am reusit sa intru si eu in posesia unui ciocan de lipit JBC T245-A(cumparat de aici de pe forum,impreuna cu 3 varfuri)si as vrea sa fac driverul din prima postare. Am nevoie de ajutorul dvs.si anume: -cablajele in format PDF pentru toner transfer; -cum setez fuse-bitii la programarea ATMEGA?Folosesc pentru programare OpenProg; -ce tip de display ati folosit? -de unde ati luat mufa de panou pentru letcon?Nu as vrea sa tai mufa letconului pentru a folosi altceva; -ce MOS-feti ati folosit concret? Cam astea ar fi primele informatii de care as avea nevoie. Cu stima, Florin. Link spre comentariu
XAN77 Postat August 1, 2020 Autor Partajează Postat August 1, 2020 1. În primul post e disponibil fișierul lay ce se deschide cu sprintlayout. Atașez un pdf pentru transfer termic. 2. Față de configurația unui atmega nou doar schimbi oscilatorul intern din 1Mhz în 8Mhz. Nu știu cum se face în openprog, eu foloseam progisp și era în clar. 3. unul cu 3 digiți multiplexat cu 2x6 pini, configurația pinilor este identică cu seria de afișoare kingbright BA56-12 dar nu mai știu acum exact codul modelului albastru folosit de mine. 4. mufă de panou potrivită cu cea JBC știu sigur că avea la farnell, însă eu am pus una clasică ca la solomon/gordak. Mufa originală a JBC se scoate cu șurubelnița că e demontabilă, nu cu foarfeca. 5. eu am folosit PSMN4R5 40PS c245_driver.pdf Link spre comentariu
modoran Postat August 1, 2020 Partajează Postat August 1, 2020 Aceasta este mufa pereche pentru JBC c245, dar se poate desface mufa originala a letconului, nu e nevoie a se taia: https://ro.farnell.com/hirose-hrs/rpc1-12rb-6p-71/plug-panel-6pole/dp/1077728# Link spre comentariu
woodyteo Postat August 1, 2020 Partajează Postat August 1, 2020 Vă salut. Știe cineva să-mi spună cu aproximație, cât ar ajunge numai partea de driver fără letcon și alimentare? Oricare dintre variante iar componentele să fie cât de cât de calitate. Vă mulțumesc! Link spre comentariu
kinderu56 Postat August 1, 2020 Partajează Postat August 1, 2020 nu cred ca sare de 50 lei Link spre comentariu
woodyteo Postat August 1, 2020 Partajează Postat August 1, 2020 Acum 7 ore, kinderu56 a spus: nu cred ca sare de 50 lei Glumiți? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum