Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se programeaza PIC 16F84 (sau orice PIC fara Dev ID) cu PICkit 2

Vizitator componente

Postări Recomandate

Vizitator componente

Salut, am un proiect cu un pic 16f84 luat de pe net. Hexul il am tot de pe net. Nu reusesc sa incarc hexul in pic16f84. Am tot felul de erori. Incerc sa incarc cu PIckit 2 (clona). Am doar doua picuri de acest fel. La unul imi da eroare la check comunication. Pe acesta il banuiesc a fi ars pentru ca il aveam din ceva recuperari. Cel de al doilea pic l-am luat din Tm dintr-un magazin si imi da eroare la scriere. Poate cineva care mai are un astfel de pic sa incerce sa imi incarce Hexul? Fac cinste cu ceva picuri smd...Sunt foarte incepator in domeniul acesta. Tind catre zero.

theGIMMICK_0.9g.rar

Editat de componente
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut,

Daca ai o schema pentru acel fisier .HEX, cel mai simplu este sa o desenezi in Proteus si sa faci o simulare incarcand fisierul .HEX la care ai dubii ca ar fi corect, in schema Proteus. In acest fel te lamuresti unde este problema.

Si inca o chestie. P16F84 nu functioneaza alimentat sub 4V, intra in functie detectia de BROWN - OUT.

Asigura-te ca e alimentat corect, preferabil la 5V. Clonele PicKit mai au cate odata problema ca desi setezi o tensiune din software, in realitate tensiunea furnizata este mai mica (cand alimentezi uC-ul cu PicKit).

Editat de mars01
Link spre comentariu
Vizitator componente

Salut,

Problema este ca de fapt nu pot sa incarc hexul in microcontroler. Pana la partea daca functioneaza mai am. cam greu de simulat. Este un acordor de chitara..

Link spre comentariu

Pentru a testa. incearca cu un alt fisier .HEX facut pentru 16F84.

De ex cel de aici: http://www.micro-examples.com/public/microex-navig/doc/100-led-blinking.html

Este putin mai jos, unde scrie: .HEX FILE DOWNLOAD

Este pentru 16F84A dar ar trebui sa mearga si in 16F84 pentru ca fisierul .HEX de mai sus cere ca uC-ul sa fie legat la un cuartz de 8MHz, frecventa unde ambele functioneaza OK.

Editat de mars01
Link spre comentariu
Vizitator componente

Picul am incercat sa il programez pe un soclu dip, cu firele de legatura legate pe pinii soclului. Ma gandesc ca nu trebuie programat pe placa, unde are si quartzul. o sa incerc sa incarc un alt hex, sa vad de unde este problema

Link spre comentariu

Se pare ca a facut altcineva munca.

16F84 nu are Device ID ...

Oricum pasii sunt:

1. Downloadezi fisierul PK2DeviceFile.dat din acest post: http://www.microchip.com/forums/FindPost/507774

2. Suprascrii fisierul de mai sus in folderul unde este instalata aplicatia PICkit 2 v2.61. De ex la mine este aici: C:Program Files (x86)MicrochipPICkit 2 v2

3. Deschizi aplicatia PICkit 2

4. Selectezi in bara de menu: Device Family -> Midrange -> Ancients -> 16F84 . Atentie, este vorba de ultima intrare Midrange din lista, nu prima ...

5. Procedezi la programarea chip-ului asa cum stii deja.

LE: Am atasat fisierul cu definitii aici, in caz ca sursa oferita de mai sus devine indisponibila. L-am arhivat ca sa poata fi atasat.

PK2DeviceFile.zip

Editat de sofian
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări