Vizitator Postat August 24, 2019 Partajează Postat August 24, 2019 (editat) Deci, aia cu coada stufoasa este tot de pe strada luata, poate o fi ceva neam mai de parlamentar dar nu are regim preferential, doar ca se terminasera capacele de la inghetata. Si sunt doar 7 ale mele, motanul care se vede in spate in rondou este al vecinilor, a venit sa supervizeze. @RST, poza este a ta sau luata de pe net? Editat August 24, 2019 de fluffy37 Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 19, 2020 Partajează Postat Februarie 19, 2020 Din ciclul proiecte abandonate ...... Pozele sunt facute de mine. Cea mai mare parabola vazuta live de mine, 24m diametru 1 Link spre comentariu
icar Postat Februarie 19, 2020 Partajează Postat Februarie 19, 2020 Unde era antena? Cred ca nu la noi...ori nu e fer??? Ceva mult mai mic, era la Cheia, cica meteo... Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 19, 2020 Partajează Postat Februarie 19, 2020 Tenerife https://www.urbex.nl/laboratorio-de-energia-solar-termoelectrica/ Din cate am inteles se vroia o centrala solara, nu era antena radio. Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 19, 2020 Partajează Postat Februarie 19, 2020 Au gresit proiectul. Trebuiau sa produca etanol, nu metanol. Adica sa faca un cazan solar de fript tuica. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 19, 2020 Partajează Postat Februarie 19, 2020 Se vede ca n-au ajuns rom'anii care trebe acolo!Ca nu mai ramanea decat nisipu...Le faceau la astia curat pe gratis! Pe de alta parte...Tenerife,superturism,au si astia zone cu gunoaie? Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 20, 2020 Partajează Postat Februarie 20, 2020 Superturismul genereaza supegunoaie. Am citit recent ca pana si Everestul se înneaca în gunoaie lasate de turisti. Oricum ideea cu heliostatele în insulele Canare nu e prea inspirata. Din cauza prafului adus de vânt, oglinzile se depreciaza repede. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 20, 2020 Partajează Postat Februarie 20, 2020 Acum 11 ore, icar a spus: Ceva mult mai mic, era la Cheia, cica meteo... Statia de la sol de la Cheia nu este "ceva mult mai mic" (ci din contra, din cate am inteles antena principala ar avea vreo 30m diametru) , a fost facuta cu japonezii (cred ca NEC) inclusiv din motive politice de asigurare a "indepindentii" (si cu trimitere de ingineri romani la specializare in Japonia), in vremurile bune (anii '70) cand Raposatu' inca nu o luase pe aratura si nici nu-si imagina ca va ajunge mai tarziu ca "indepindenta" sa insemne pentru el doar ca din spatele granitelor ferecate sa-i faca pe toti din afara cu ou si cu otet (cu exceptia pretinilor dictatori Sadam, Mobutu, Gadafi, etc.) si nici nu-si imagina ca vor urma vremuri in care va declara importul de licente si tehnologie de la imperialistii asupritori ca fiind tradarea tarii. Adica a fost facuta in perioada deschiderii tarii inainte de inchiderea ei totala... Statia nu este (nu era numai) meteo, asigura inclusiv comunicatii telefonice si TV (inclusiv transmiterea semnalelor TVR in afara... de Universiada va mai amintiti?) iar la vremea cand a fost facuta era cea mai mare din zona asta de Europa (si s-ar putea inca sa mai fie!), fiind inca in folosinta. Link spre comentariu
icar Postat Februarie 20, 2020 Partajează Postat Februarie 20, 2020 Ups! Eu am vazut antena, dar nu mai stiu exact ce diametru avea. Retin doar ca era mica, din amintire, undeva la 15 m. Probabil ca memoria vizuala imi joaca feste.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 20, 2020 Partajează Postat Februarie 20, 2020 (editat) Două "urechi" albe, uriașe, răsar din pământ. Cântărește fiecare 500 de tone și are în diametru 32 de metri. Mai sunt și alte "urechi" alături, dar mai mărunte. Te așezi între ele și te simți ca-n Star Trek. Toate antenele astea formează cel mai mare centru de comunicații prin satelit din sud-estul Europei. EDIT: Aici sunt instalate urmatoarele statii de comunicatii prin satelit: * - CHE – 01, statie Standard A (antena de 32 m, banda C 6/4 GHz) transmite pe satelitul Intelsat IS – 905 @ 335.5 grade E care acopera regiunea Oceanului Atlantic si functioneaza din anul 1976; * - CHE – 02, statie Standard A (antena de 32 m, banda C 6/4 GHz) transmite pe satelitul Intelsat IS – 904 @ 60.0 grade E care acopera regiunea Oceanului Indian si functioneaza din anul 1979; * - CHE – 03, statie Standard C (antena de 13.1 m, banda Ku 14/11 GHz) functioneaza din anul 1991; Pana in anul 2000 a operat pe satelitul Eutelsat pentru traficul tarilor din Europa, apoi a operat pe satelitii Intelsat si Amos pentru transmisii de date si televiziune in functie de cerintele si contractele incheiate cu diferiti clienti. Editat Februarie 20, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
icar Postat Februarie 20, 2020 Partajează Postat Februarie 20, 2020 Prin 1980, erau? Link spre comentariu
dorian 70 Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 ... ora 16,00 afară -1ºC... de asta nici streşinele nu "curg" ... Link spre comentariu
Postări Recomandate