Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poze de-ale userilor

Postări Recomandate

Cu un pic de efort ... se poate improviza un setup . Pe un schelet de CNC , cu micropasire la planul subiectului , merge si cu o camera medie . Adica de macar 20k lei . De la 10 megapixeli in sus , si senzor mare , lipsit de zgomot ( exprimare relativa ) .  Ceva oglinzi , iluminare prin condensor etc. Nu e draku chiar asa de omnipotent ...

Link spre comentariu

Eu incep cu inceputul .

O sa cumpăr minunea asta

https://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DFA-Weather-Resistant-100mm-F2.8-Macro-Lens.html

Daca nu mă va satisface , voi trece la mutarea Nr 2 , obiectiv de microscop ( sper să găsesc ceva de marcă , ieftin și bun :39  )  + adaptor pentru montarea pe obiectivul de 100 mm de mai sus , sisteme de prindere și reglaj al focusului cu șurub micrometric  .

Link spre comentariu

Sper ca nu am gresit cand am separat cele doua categorii : macro si close-up .

Nu am dorit decat sa precizez cum sta treaba din punct de vedere tehnic ...

Oricum nu stiu cui i-ar folosi planse fotografice cu  capete de musca la  rezolutii de peste 50 Megapixeli , ca doar nu studiem probe de sol martian sau urmele balistice de pe corpul si hainele lui JFK ...

Desigur , perfectiunea nu exista in domeniul unor pasiuni , cum ar fi astronomia ,  fotografia sau yachtingul :) .

Despre pasionatii de zbor cu motor sau colectionarii de orice ( inclusiv obiecte de arta ) nu mai amintesc ...

Link spre comentariu

Nu cred ca ai gresit separand. Eu zic ca ai dreptate.

Dar, pozele care arata detalii trebuie sa fie de rezolutie suficient de buna cat sa vezi detaliile. Sper sa fie clar de ce se cere rezolutie.

Pozele de ansamblu (peisaj cu crucea de pe Caraiman sa zicem pozata din Poiana Tapului) nu ofera nimic daca au 1M sau 10M. Oricum nu vezi niturile de pe cruce.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări