Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poze de-ale userilor

Postări Recomandate

Acum 8 ore, Giuseppe Bagarella a spus:

Ce aparat ai ? Vad ca face bine macro. Al meu crapa daca il apropii mai mult de 30 cm. Si am dat 5 milioane pe el. E Sony.

Intamplator, la aerviciu am nevoie de foto detaliate la lucruri marunte, unele greu vizibil cu ochiul liber. Fac niste poze destul de detaliate cu telefonul din dotare. Samsung galxy j5 2016.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Uite un exemplu de " macro " .

Adică ochii unui păianjen văzuți cu un obiectiv foto de 200 mm și un obiectiv cu adaptor Nikon ( LWD 40x / 0,55 , Ph2 DL , WD 2.1 ) cu distanță de lucru de 2,1 mm , profunzimea de camp 1,5 um ( micrometri ! ) , 140 cadre suprapuse prin metoda focus stacking ...

13580460_10201686207435169_6890151340981

Se vede și cromozomul :) !

Nu e ușor să faci macro la ființe vii , paianjenul se mișcă ... Îți trebuie sprijinul unui mecanic de mare precizie pentru adaptoare ...

Multi bani investiți , multă muncă , multe rateuri etc .

Editat de Victor
Completare
Link spre comentariu

Uite un alt exemplu de "  macro " ,  cap de muscă amărâtă :

12440733_10201391440426178_2496374261062

Nu merge cu camera telefonului sau cu un Bridge , oricât de performante ar fi  .

N-are cum .

Trebuie optică serioasă , multa mecanică pentru avans micrometric și postprocesare .

Eu nu aș avea atâta răbdare ...

Dar unii sunt pasionați de genul asta de fotografie .

De aia spuneam anterior că mai am de învățat ... multe .

Foarte multe .

Link spre comentariu

Eu am unele si mai tari . Niste esantioane de piese de titan , si niste frotiuri cu virus de gripa aviara . Nu ... nu sant de pe net . Primele sant cu microscop metalografic , de la job , celelalte de la DSP Ph , laboratorul de la Spitalul de boli infectioase Movila , Ploiesti . Ei si ? ... ce legatura au cu macrofotografia ? Face cineva asa ceva , duminica , sau dupa job , sau cand i se scoala ? ... cea cu musca e facuta ( exclusiv ) cu DSLR - ul ? Cred ca am uitat despre ce vorbim ( initial ) . Mai ramane sa trecem la astrofotografie ... sau la microscopul electronic . Asa , sa vaza obstea ce si cum . Eu am spus ce aveam de spus ... ma duc sa arunc bridge - urile . DSLR - urile nu ... am aflat ca fac ( si ) macro . Mai a fost un nene p'aici ... spotter de la NSA ( oltenia , cu " o " mic ) , credea ca numai el are DSLR . Si foto , cu tot ce cuprinde si presupune ... restul , idioti congenitali .  Iluzii tipice pentru zilele ce cu obedienta traim , unii ar trebui sa fie mai cu picioarele pe pamant . Macar pentru simtul realitatii ... daca o mai conta .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Imaginile au fost făcute cu Pentax 645Z :

https://www.bhphotovideo.com/c/product/1045517-REG/pentax_16599_645z_digital_slr_camera.html

Despre obiectivele folosite sau adaptoare nu mai discut , că îmi crește tensiunea in priză  :91 .

Da , banii mă împiedică să fac "  pasiune " foto .

Eu știu că omul din spatele aparatului face imaginea , dacă are buzunare adânci  !

Aparatele singure , nu fac nimic !

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări