doru3160 Postat August 5, 2018 Partajează Postat August 5, 2018 (editat) Cicoare-sony HX9 Editat August 7, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 5, 2018 Partajează Postat August 5, 2018 Acum 1 minut e facuta. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 5, 2018 Partajează Postat August 5, 2018 (editat) Acum 8 ore, Giuseppe Bagarella a spus: Ce aparat ai ? Vad ca face bine macro. Al meu crapa daca il apropii mai mult de 30 cm. Si am dat 5 milioane pe el. E Sony. Intamplator, la aerviciu am nevoie de foto detaliate la lucruri marunte, unele greu vizibil cu ochiul liber. Fac niste poze destul de detaliate cu telefonul din dotare. Samsung galxy j5 2016. Editat August 5, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat August 5, 2018 Partajează Postat August 5, 2018 Un fragment de scoica. Pus pe unghie pentru raportarea la ceva. Link spre comentariu
cipri_mury Postat August 5, 2018 Partajează Postat August 5, 2018 Canon SX500 IS Link spre comentariu
hpavictor Postat August 5, 2018 Autor Partajează Postat August 5, 2018 Uite un exemplu din categoria " super tele " Link spre comentariu
hpavictor Postat August 5, 2018 Autor Partajează Postat August 5, 2018 (editat) Uite un exemplu de " macro " . Adică ochii unui păianjen văzuți cu un obiectiv foto de 200 mm și un obiectiv cu adaptor Nikon ( LWD 40x / 0,55 , Ph2 DL , WD 2.1 ) cu distanță de lucru de 2,1 mm , profunzimea de camp 1,5 um ( micrometri ! ) , 140 cadre suprapuse prin metoda focus stacking ... Se vede și cromozomul ! Nu e ușor să faci macro la ființe vii , paianjenul se mișcă ... Îți trebuie sprijinul unui mecanic de mare precizie pentru adaptoare ... Multi bani investiți , multă muncă , multe rateuri etc . Editat August 5, 2018 de Victor Completare Link spre comentariu
hpavictor Postat August 5, 2018 Autor Partajează Postat August 5, 2018 Uite un alt exemplu de " macro " , cap de muscă amărâtă : Nu merge cu camera telefonului sau cu un Bridge , oricât de performante ar fi . N-are cum . Trebuie optică serioasă , multa mecanică pentru avans micrometric și postprocesare . Eu nu aș avea atâta răbdare ... Dar unii sunt pasionați de genul asta de fotografie . De aia spuneam anterior că mai am de învățat ... multe . Foarte multe . Link spre comentariu
cipri_mury Postat August 5, 2018 Partajează Postat August 5, 2018 (editat) Parca sunt picturi,nu poze. Editat August 5, 2018 de cipri_mury Link spre comentariu
hpavictor Postat August 5, 2018 Autor Partajează Postat August 5, 2018 Trebuie experiență , investiții , voință . Cel ce a realizat " picturile " de mai sus este un tânăr IT-ist , din Oradea . Din nefericire , nu îl atrage electronica ... Dar ascultă muzică bună ! Link spre comentariu
gauss Postat August 5, 2018 Partajează Postat August 5, 2018 (editat) Eu am unele si mai tari . Niste esantioane de piese de titan , si niste frotiuri cu virus de gripa aviara . Nu ... nu sant de pe net . Primele sant cu microscop metalografic , de la job , celelalte de la DSP Ph , laboratorul de la Spitalul de boli infectioase Movila , Ploiesti . Ei si ? ... ce legatura au cu macrofotografia ? Face cineva asa ceva , duminica , sau dupa job , sau cand i se scoala ? ... cea cu musca e facuta ( exclusiv ) cu DSLR - ul ? Cred ca am uitat despre ce vorbim ( initial ) . Mai ramane sa trecem la astrofotografie ... sau la microscopul electronic . Asa , sa vaza obstea ce si cum . Eu am spus ce aveam de spus ... ma duc sa arunc bridge - urile . DSLR - urile nu ... am aflat ca fac ( si ) macro . Mai a fost un nene p'aici ... spotter de la NSA ( oltenia , cu " o " mic ) , credea ca numai el are DSLR . Si foto , cu tot ce cuprinde si presupune ... restul , idioti congenitali . Iluzii tipice pentru zilele ce cu obedienta traim , unii ar trebui sa fie mai cu picioarele pe pamant . Macar pentru simtul realitatii ... daca o mai conta . Editat August 5, 2018 de gauss Link spre comentariu
hpavictor Postat August 5, 2018 Autor Partajează Postat August 5, 2018 Uite încă un păianjen săritor , nemachiat : Link spre comentariu
doru3160 Postat August 5, 2018 Partajează Postat August 5, 2018 (editat) Am incercat si eu, dar de fiecare data a clipit saracia... Editat August 5, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
hpavictor Postat August 5, 2018 Autor Partajează Postat August 5, 2018 Imaginile au fost făcute cu Pentax 645Z : https://www.bhphotovideo.com/c/product/1045517-REG/pentax_16599_645z_digital_slr_camera.html Despre obiectivele folosite sau adaptoare nu mai discut , că îmi crește tensiunea in priză . Da , banii mă împiedică să fac " pasiune " foto . Eu știu că omul din spatele aparatului face imaginea , dacă are buzunare adânci ! Aparatele singure , nu fac nimic ! Link spre comentariu
Postări Recomandate