Mircea Postat Iulie 29, 2018 Partajează Postat Iulie 29, 2018 (editat) Pui de mierla: Afine pentru Dudi @Giuseppe Bagarella. Salbatice, proaspete din padure. Gratis... sa rasucesc mai mult cutitul? Busuioc: 3 fiinte pe aceeasi piatra: Cameleon? Intalnire pe aceeasi craca: Ardei gras, ca iute nu e: Nufar: Editat Iulie 29, 2018 de Thunderer Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 In poză este o insectă , o specie de lăcustă , cameleonul este o șopîrlă care grăiește in zonele deșertice , tropicale . Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 10 hours ago, Thunderer said: Afine pentru Dudi @Giuseppe Bagarella. Salbatice, proaspete din padure. Gratis... sa rasucesc mai mult cutitul? Link spre comentariu
icar Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 Quote In poză este o insectă , o specie de lăcustă , cameleonul este o șopîrlă care grăiește in zonele deșertice , tropicale . Ai inteles gresit. Poate ca vina e lipsa ghilimelelor. Aici, autorul, se referea strict la mimetismul insecta - peisaj Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Iulie 30, 2018 Partajează Postat Iulie 30, 2018 (editat) rasarit de soare pe lac Editat Iulie 30, 2018 de Florian Ciobanu Link spre comentariu
Mircea Postat August 4, 2018 Partajează Postat August 4, 2018 Scarabeu: Albine: Una mai veche: Musca: Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 4, 2018 Partajează Postat August 4, 2018 Ce aparat ai ? Vad ca face bine macro. Al meu crapa daca il apropii mai mult de 30 cm. Si am dat 5 milioane pe el. E Sony. Link spre comentariu
Mircea Postat August 5, 2018 Partajează Postat August 5, 2018 Pozele sunt facute cu un antic Canon SX-100. Il am deja de 10 ani. Macro facut de la 5-10cm distanta. Pacat ca senzorul e prea uzat si nu mai arata bine culorile. Ca sa trisez un pic, fac poze dupa ploaie sau pe vreme mai inchisa. Contrastul e mai mare. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 5, 2018 Autor Partajează Postat August 5, 2018 Nici vorbă . Uzura senzorilor ... greu de crezut . Poate că obiectivul are în componență lentile de plastic , care au îmbătrânit sau depuneri de praf , fungus pe senzorul care evaluează nivelul de alb etc . Cât despre funcția macro , e altă mâncare de pește . Imaginile de mai sus intra in categoria " close-up " , nicidecum in categoria " macro " . https://www.slrphotographyguide.com/macro-micro-closeup-difference/ Din motive comerciale , se face confuzie voită de către producători la descrierea funcțiilor un aparate low cost . Funcția " macro " este de obicei întâlnită la obiective interschimbabile pentru aparate optice de uz profesional ( criminalistică , biochimie etc ) . Link spre comentariu
gauss Postat August 5, 2018 Partajează Postat August 5, 2018 (editat) Sa intelegem ( oarecum simplificat ... ) ca doar (D)SLR - urile au functia macro ? ... La unele bridge - uri pe care le am , e trecuta distanta minima pentru foto ( cum o fi ea ... ) ZERO . Inchi , milimetri ... Care ar fi diferenta ( optica , tehnologica , electronica , verbala etc ) de nu se califica pentru macro ? Nu polemizez , intreb ! ... Editat August 5, 2018 de gauss Link spre comentariu
hpavictor Postat August 5, 2018 Autor Partajează Postat August 5, 2018 Nu . Funcția respectivă o au obiectivele , nu aparatele . La un Bridge nu poți atașa un obiectiv de microscop , dar la un DSLR se poate ( cu un adaptor specializat ) . Funcția macro incepe de la 1:1 ... probabil până la 1:10000 . Restul sunt jonglerii din optică ieftina , care poate face focus aproape de obiectiv și funcția " crop " . Link spre comentariu
gauss Postat August 5, 2018 Partajează Postat August 5, 2018 (editat) Pai si brige - urile au obiective . Chiar daca nu - s amovibile . Nu coborati discutia mai mult decat se cuvine ... exista foto si in afara de elf , si in afara de userii de pe - aici . Oricine ar fi ei , si oricat de purist - teoreticieni . Cu scaparile si gafele de rigoare , ca nu tin workshop - uri despre foto la National Geografic sau Associated Press . Incepe sa cam semene a audiofilie , far' de care nemica nu se poate , cu dreptatea suprema si absoluta , in " n " versiuni . Ma rog ... cred ca se forteaza explicatia cu " obiective de microscop " . " Restul sunt jonglerii din optică ieftina , care poate face focus aproape de obiectiv și funcția " crop " . Oare ? ... cat timp poza pastreaza rezolutia si zoom - ul( optice ) , nu vad unde e crop - ul . Atat " vede " obiectivul in situatia ( focus ) respectiva . Optica ieftina ? ... poate ! Cu banii de un bridge bun ... iei cateva DSLR - uri , si " sticle " pentru ele . Ma rog ... n - or fi Hasselblad , dar multi le - au vazut doar in pdf - uri sau pe universalul Youtube . Si vor ramane pe eterna " wishlist " . https://en.wikipedia.org/wiki/Macro_photography https://www.photographyblog.com/reviews/leica_v_lux_typ_114_review/image_quality/ In fine ... poate e nepotrivita discutia duminica dimineata . Sau in orice zi si ora . Fiecare si le stie pe ale lui ( inclusiv mijloacele foto ) ... si unele lucruri e mai bine sa ramana asa cum sant ( vazute ) . Editat August 5, 2018 de gauss Link spre comentariu
flomar60 Postat August 5, 2018 Partajează Postat August 5, 2018 Acum 3 ore, Thunderer a spus: Pozele sunt facute cu un antic Canon SX-100. Il am deja de 10 ani. Tot un Cannon vechi am si eu...un PowerShot A3200 IS.... Poze la cascada Valul miresei din Rachitele....si un melc ratacit pe acolo! Link spre comentariu
Postări Recomandate