Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv LCD Toshiba model 32L4353D

vergil

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vergil

8

• dan cod

4

• leoncris

1

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

Intrucît am gasit zero documentatie , despre acest tv , va cer parerea si sfaturile dv .

Am constatat ca nu se aprind ledurile din spatele panelului . Spre el pleaca din sursa , 19v .

Am demontat panelul si am constatat ca nici o bareta nu functioneaza , iar la masuratori (am ridicat dispersorul numai de la un led ) cu aparatul de masura , la un led , aparatul indica zero in orce pozitie . Poate nu stiu cum se verifica , acest tip de led . Ca sa le verific idividual , trebuiesc dispersoarele indepartate . Pe partea dorsala nu au conexiuni .

Baretele arata ca in imaginea atasata .

Va rog sa-mi spuneti cum este mai bine , sa comand baretele cu totul sau sa comand numai ledurile ? Unde as putea da comanda ?

Dca as comanda numai ledurile nu stiu ce tip sant , si nu am idee cum se dezlipesc de pe bareta.

Am vazut o discutie pe forum in legatura cu asta , dar nu a reesit clar care este procedura . Sant lipite sau sudate ? Daca sant sudate electric greu de scos , riscul este mare de a distruge bareta .

Va multumesc frumos .

Posted Image

Editat de vergil
Link spre comentariu

Iar o ciudațenie de tv . Nu am precizat ca este adus din afara țării .

Baretele , modelul meu nu sant acolo , nici pe net nu am gasit .

Pe ele scrie SUT320AE9_REV1

In al doilea clip , iar nu se aseamana cu ale mele . Benzile mele sant din circuit imprimat , are conectorii laterali , si se prind de șasiu cu clipsuri , usor de demontat .

Aș schimba ledurile , dar cum aflu ce tip sant si la ce tensiune merg ? Nu am schimbat niciodata . Poate se schimba ca smd-urile , mai ales ca sant pe circuit imprimat .

@dan cod

Daca se alimenteaza cu 19v ele sant 8 leduri pe bareta , ar cam fi la 2,3v , zic eu . Sau tensiunea aceea , in sarcina mai creste . Nu am tester pentru leduri .

Multumesc frumos de ajutor

Editat de vergil
Link spre comentariu

Baiul este ca nu la 19V se alimenteaza ci atat este acum cu ele defecte.fara tester eu as proba un led bun cu sursa de laborator sa vad cand e aprin ok.As incepe de la 2V in sus.Se vede daca la 3V este aprind ok.

Link spre comentariu

Ca sa masurati ledurile nu trebuie sa rupeti dispersorul de lumina. Curatati vopseaua alba, stanga-dreapta, cu un cater si masurati. Cu un aparat de masura analogic (cu ac) si 3v alimentare, pe ohmi x1 se va aprinde ledul. Sau cu 2 baterii de 1,5v inseriate. 90% din leduri sunt de 3,6v. Cumparati o bareta (50 lei 11 leduri) si taiati de acolo ledul cu tot cu circuitul imprimat si lipiti peste bareta originala dupa ce ati curatat ledul defect.

Editat de yokoono
Link spre comentariu

Nu am rezolvat nimic , fiindca proprietarul sa razgandit , si nu vrea sa-l mai repare .

Probabil ca a stiut ce chinezarie adevarata , a adus de pe acolo . Mai ales cand am cerut telecomanda a dat din umeri . Eu nu cred ca putea sa-l foloseasca fara telecomanda originala .

Multumesc de ajutor .

Editat de vergil
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări