Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema tv Kontrast 21RF01 (TOUSDA TH21-Z6)

Vizitator MihneaMF

Postări Recomandate

Vizitator MihneaMF

Am inceput depanarea unui astfel de tv, ce zacea prin casa iubitei mele de cva timp, iar la curatenie a zis sa-l aruncam :))

Nu se alimenta, nu aveam nici o tensiune, si le-am luat pe rand, in prima faza, 3 conzi de pe partea de finali(langa traf de inalte) umflati, schimbati, dupa am urmarit traseul, iar prima belea, m-am lovit (inainte de diodele redresoare) de R502, schema zice ca ar trebuii sa aibe 3.9ohm 10w, masurata si era prajita, intrerupta. Bun, intrebarea este, nu am asa ceva, poate de putere mai mica daca caut mai bine, ce rol are, si cum as putea"arunca" altceva acolo  sa am macar un semn sa stiu daca mai ma uit altundeva ?

post-259524-0-83848600-1477954556_thumb.png

Editat de MihneaMF
Link spre comentariu
Vizitator MihneaMF

Nu, ma gandesc sa trec mai departe spre diodele de la redresare, deoarece am gasit o rezistenta, de 4.7ohm, 10w, am pus-o, prima data mi-a prajit siguranta, a doua oara, se incinge rezistenta ca naiba,

edit: ma duc mai departe, s-a prajit si rezisenta asta, ce ar putea sa o tina in scurt asa ?

Editat de MihneaMF
Link spre comentariu
Vizitator MihneaMF

Dupa 2-3 ore de mers ok, a picat iar rezistenta, de data aceasta a picat tranzistorul din sursa, care este in scurt. Presupun ca a mai fost schimbat deoarece , din schema am "2SC5299" iar ce am dat jos de pe placa este un "2SD1710C"

Nu am nici unul dintre cele enumerate, am doar un "2SD2499" consultand foaia de catalog,difera, la vceo, tensiunea emitor-baza(1v diferenta), se poate pune ?

Am gasit un alt 2SD1710C in cele din urma, pus, i-am dat un sut, si mi-a prajit siguranta, si s-a dus si el, la fel, in scurt...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări