Vizitator RobertPRM Postat Octombrie 31, 2016 Partajează Postat Octombrie 31, 2016 Am facut o baterie externa din 6 acumulatori li-ion 2200 mAh legati in paralel+ un circuit de power bank normal 5V 1A iar la incarcare am decis sa folosesc 2 circuite TP4056 legate in paralel(adica un incarcator sa le alimenteze pe amandoua si ele amandoua sa incarce celulele legate in paralel)Acum problema este ca daca le pun la incarcat circuitele TP4056 daca bag ureche in ele se aude un țiuit.Cealalta problema este ca tensiunea ce iese din incarcator este de 4,15V(bine variaza foarte repede pana la 4,30 sau 4,10) si amperii variaza foarte mult de la 0.70A pana la 1,1A(tinang cont ca pe el scrie 5v-0.8A)Ma puteti ajuta sa rezolv aceasta problema? Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 31, 2016 Partajează Postat Octombrie 31, 2016 Pui un singur circuit si dublezi timpul de incarcare sau faci un circuit complet nou discret cu operationali si referinte de tensiune de calitate. Link spre comentariu
lukeme Postat Noiembrie 1, 2016 Partajează Postat Noiembrie 1, 2016 (editat) TP4056 incarca la tensiune de iesire de 4,2V si curent de circa 1A (maxim). Sursa (incarcatorul) trebuie sa dea cel putin 2A pentru 2xTP4056 puse in paralel. Sursa pe are ai pus-o e suprasolicitata. De asta apar fluctuatii de tensiune si curent la iesire. Editat Noiembrie 1, 2016 de lukeme Link spre comentariu
Vizitator RobertPRM Postat Noiembrie 1, 2016 Partajează Postat Noiembrie 1, 2016 Pai daca nu am un incarcator de 2 amperi as putea sa leg tp4056 in paralel doar la bornele debiesire si sa le alimentez pe fiecare cu un incarcator? Pai si as putea sa leg tp54056 in paralel doar la bornele de iesire iar la alimentare sa foloses un incarcator pt fiecare? Link spre comentariu
lukeme Postat Noiembrie 1, 2016 Partajează Postat Noiembrie 1, 2016 (editat) E o improvizatie... eu nu m-as juca cu asa ceva pe acumulatori... N-ai auzit ce au patit recent cei de la Samsung, tot asa, pe acumulatori? Un alimentator de 5V si 2A e destul de ieftin. Editat Noiembrie 1, 2016 de lukeme Link spre comentariu
Vizitator RobertPRM Postat Noiembrie 1, 2016 Partajează Postat Noiembrie 1, 2016 O sa incerc si cu un alimentator de 5V 2A.Aseara de cand am facut topicul asta si pana azi la 12 cu un singur circuit tp4056 si un alimentator 5V 850 mAh am reusit sa incarc acumulatorii de 12600 mAh Mi se pare ca se incarca destul de repede avand in vedere capacitatea acumulatorilor si curentul de incarcare.Un power bank din magazin de 2200 mAh se incarca in 4 ore, iar daca ar fi asa am 6 acumulatori 2200 mAh deci 6x4=24 de ore. Dar mi se incarca in 15 ore cu 1 singur circuit tp4056 deci daca as pune 2 circuite tp4056 as ajunge undeva pe la 7-8 ore ceeea ce mi se pare super ok Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 2, 2016 Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 (editat) O sa incerc si cu un alimentator de 5V 2A.Aseara de cand am facut topicul asta si pana azi la 12 cu un singur circuit tp4056 si un alimentator 5V 850 mAh am reusit sa incarc acumulatorii de 12600 mAh Mi se pare ca se incarca destul de repede avand in vedere capacitatea acumulatorilor si curentul de incarcare.Un power bank din magazin de 2200 mAh se incarca in 4 ore, iar daca ar fi asa am 6 acumulatori 2200 mAh deci 6x4=24 de ore. Dar mi se incarca in 15 ore cu 1 singur circuit tp4056 deci daca as pune 2 circuite tp4056 as ajunge undeva pe la 7-8 ore ceeea ce mi se pare super ok Si asta nu iti da de gindit? Daca intr-o galeata de de 10 litri incap numai 7 litri, de citi litri este atunci galeata? Ps: daca vrei incarcator rapid de curent mare, nu pui mai multe ciscuite in paralel pt ca nu-s concepute sa functioneze asa, ci iti faci un incarcator cu tranzistor serie si citiva operationali care sa supravegheze curentul si tensiunea de incarcare, tinind cont si de temperatura acumulatorilor, si care sa urmareasca curba standard de incarcare. S-ar putea folosi si un µcontroler pt control dar tot nu scapi de citiva operationali. Editat Noiembrie 2, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator RobertPRM Postat Noiembrie 2, 2016 Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 Da, dar power bankul din magazin nu incarca cu mai mult de 0.40 A Link spre comentariu
lukeme Postat Noiembrie 2, 2016 Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 (editat) Timpul de incarcare e egal cu capacitatea totala de curent ( 6 x 2200 mAh = 13.200 mAh ) impartit la curentul de incarcare (850mA). Adica Tinc = 13200/850 = 15,5 ore. Da bine? Se incarca "overnight". Nu e bine ? Editat Noiembrie 2, 2016 de lukeme Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum