lukeme Postat Noiembrie 1, 2016 Partajează Postat Noiembrie 1, 2016 (editat) Da, dar e in cuadratura... Am spus modern... nu actual. Adica de la '48 incoace. Erau necesare 2 reglaje succesive pt. aducerea in parametrii originali: pe FI-MF si pe bobina demodulatorului in cuadratura. Poate sa il faca si pe celalalt. Uita-te pe fisa tehnica a lui AN7220, ca sa vezi cum e cu nivelul semnalul de intrare si raportul semnal/zgomot. Editat Noiembrie 1, 2016 de lukeme Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 1, 2016 Partajează Postat Noiembrie 1, 2016 Da, dar e in cuadratura... Am spus modern... nu actual. Adica de la '48 incoace. ............................................... M-ai facut sa zimbesc. Hai ca esti tare cu integratele de dupa '48. Daca nu te superi imi dai un astfel de exemplu cu un integrat de dupa '48 cit mai vechi, eventual realizat cu tuburi? Probabil ca ai dreptate cu quadratura... Numai bine! Link spre comentariu
lukeme Postat Noiembrie 1, 2016 Partajează Postat Noiembrie 1, 2016 (editat) Nici tu nu ai inteles ca glumeam... doamne... si tu ma faci sa zambesc. Cand te-am intrebat care poate fi problema cu demodulatorul, nu ai stiut raspunsul. Te-ai umflat in pene doar dupa ce ai aflat de la Puriu. Look: "Early developments of the integrated circuit go back to 1949, when German engineer Werner Jacobi (Siemens AG)[7] filed a patent for an integrated-circuit-like semiconductor amplifying device[8] showing five transistors on a common substrate in a 3-stage amplifier arrangement." Continuam? Editat Noiembrie 1, 2016 de lukeme Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 1, 2016 Partajează Postat Noiembrie 1, 2016 Poate dar nici tu nu te-ai prins ca glumeam....La intrebarea ta am raspuns in urmatoarea mea postare - dezacord sau defect intern IC. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 2, 2016 Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 (editat) M-ai facut sa zimbesc. Hai ca esti tare cu integratele de dupa '48. Daca nu te superi imi dai un astfel de exemplu cu un integrat de dupa '48 cit mai vechi, eventual realizat cu tuburi? Probabil ca ai dreptate cu quadratura... Numai bine! http://www.jogis-roehrenbude.de/Roehren-Geschichtliches/Loewe-Roehren/Loewe.htm Editat Noiembrie 2, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
lukeme Postat Noiembrie 2, 2016 Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 (editat) Ok sesebe... tu ai dreptate, ca prea o lungim. Editat Noiembrie 2, 2016 de lukeme Link spre comentariu
Kostas1 Postat Noiembrie 2, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 Multumesc si pentru explicatiile suplimentare! Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 2, 2016 Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 http://www.jogis-roehrenbude.de/Roehren-Geschichtliches/Loewe-Roehren/Loewe.htm Super tare! Merci de link! Link spre comentariu
lukeme Postat Noiembrie 2, 2016 Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 Pai ziceai ca nu exista de la '48 (sau, mai rau, '25), nici cu tranzistori, nici cu tuburi... de ce esti fericit si entuziasmat? Link spre comentariu
puriu Postat Noiembrie 2, 2016 Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 Cei vechi nu erau prosti! Ati auzit de tuburile decatron? Un asemenea tub era numarator zecimal (inainte sau inapoi), decodificator si afisor. Se puteau cascada oricate, mai trebuia doar butonul de reset. S-au folosit cand a inceput studierea serioasa a radioactivitatii, impreuna cu tuburi Geiger sau cu fotomultiplicatoare (alte integrate). Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 2, 2016 Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 Pai ziceai ca nu exista de la '48 (sau, mai rau, '25), nici cu tranzistori, nici cu tuburi... de ce esti fericit si entuziasmat? Parca ziceai sa o lasam asa.... Postarea 17 a fost o gluma, chiar am specificat, si apoi tot omul are voie sa invete sa afle lucruri noi, mai ales eu. Apropo, sint sigur ca nu existau integrate de genul din link cu demodulare in qadratura. Ps: vorba unui clasic in viata: "sper ca stii de gluma". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum