Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alegere STk,un sfat...

Tranzistor_001

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Guest1

3

• Alexxx

1

• Tranzistor_001

1

• zal

1

Top autori în acest subiect

Eu te sfatuiesc sa mergi pe un STK4048XI.

Sa nu aiba alta terminatie gen II,V ...

XI este o serie dusa un pic in extremis de catre Sanyo.

Etaj de intrare cu oglinda de curent si etaj VAS cascoda.

Daca stabilizezi tensiunea pentru etajul de intrare si implementezi un circuit DC servo, vei fi cu un pas mai aprope de grecii audiofili. http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=16583

tibi

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

Astea sunt in clasa H. Nu le-am incercat.Cum suna ?

Cum suna ? Am auzit unul original implementat intr-o combina LG, suna super!. Acesta era STK412-040 si modula pe impedante de 6Ohmi un curent de 2,5A la o tensiune de circa 28Vefectiv - alim simetric la +/-55VDC. Distorsiuni THD aprox.0,8% - cam mari cei drept dar si sursa de la care era alim. era subdimensionata. Daca te uiti bine in catalogul acestei serii si daca mi-a aduc bine aminte, variantele de STK-uri 2X150W, resp. 2X180W (parmise seriile STK412-060, resp. STK412-080) au finali tip MOS.
Link spre comentariu

@donpetruAm crezut ca ai realizat un aplificator avand la baza asa ceva si implicit ai experienta necesara pentru a da un sfat pertinent.Faptul ca finalii sunt MOS nu spune nimic atata timp cat opereaza in clasa H.tibi

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

Am crezut ca ai realizat un aplificator avand la baza asa ceva si implicit ai experienta necesara pentru a da un sfat pertinent.Faptul ca finalii sunt MOS nu spune nimic atata timp cat opereaza in clasa H.

De realizat am realizat si amplifi cu STK-uri. De recomandat ti l-am recomandat pe asta deoarece este o serie mai noua in domeniu si cu un bun raport calitate/pret (preturi la variante pirat din STK-uri ma refer). Cei drept eu nu sunt prea incantat de STK dual sau tri canal, ci mai degraba de cea single canal, si iti spun pt ca am facut practic mai mult variantele single canal (un exemplu STK4048V). Din cele dual canal iti recomand variantele de STK-uri cu alim. simpla si cu condensator pe iesire. Acestea nu sunt de puteri mari dar am observat ca sunt mai fiabile decat celelalte variante. Cand ti-am recomandat seria STK412, am recomandat-o avand la baza doua notiuni: calitate si noutate in domeniu. Asta nu inseamna ca aceasta serie nu merita incearcata. Eu unul nu am incercat-o deoarece solutia pirat nu mi-a inspirat incredere iar solutia de marca enorm de scumpa (de ex. anul trecut STK412-040 era comercializat de un distribuitor de componente electronice la pretul de 420 lei RON).
Link spre comentariu

Poate ar trebui explicat cum functioneaza un astfel de STK cu alimentare din 2 surse simetrice de tensiuni diferite (seria 412-xxx). Nu mai recomandati aiurea.

Tranzistor_001 nu vei reusi sa gasesti la banii astia un STK original, nici macar unul recuperat. Nu cumpara ceva ce costa citeva sute de mii, cele originale depasesc milionul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări