Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rock - de la inceput si in prezent - Made in Romania

hpavictor

Postări Recomandate

Acum 6 minute, alcon a spus:

Buna

Ma dispera lipsa de "like".

Ar trebui sa vorbim cu "oficialitatile"(daca as spune staff,s-ar rasuci in mormant George Pruteanu).

Oricum trebuie facut ceva.

Spor tuturor.

Alex

Link spre comentariu
Acum 3 ore, -Atlas- a spus:

Buna

Pe moment Rodion Rosca nu stiu sa mai cante,se pare ca repara(bobineaza) boxe si difuzoare undeva prin Grigorescu,Cluj-Napoca.

Poate au alti useri informatii mai actuale.

Iar din SemnalM nu a mai ramas activ decat Boldijar(un solist vocal de exceptie)

Spor tuturor

Alex

RODION ROȘCA (GA) este (dacă vreți) un simbol al dragostei de viață și pasiune pentru muzica pe care o compune. Din păcate este grav bolnav și deși sănătatea nu îi mai permite să compună (anul acesta nu a reușit decât o compoziție deși are activitate prolifică) participă încă la festivaluri de calibru în toată țara. Ultimul pe care îl știu este GĂRÂNA JAZZ FESTIVAL. Și în septembrie parcă a avut ceva!!! Este mult mai cunoscut în Marea Britania în zona experimental electronic unde a lansat 4 albume și a fost în topurile de profil pe primele 5 locuri devansând formații și artiști mult mai cunoscuți. Este încadrat în genul rock și subgenurile new wave,  experimental, krautrock, psihedelic și space rock.... Este important mai ales pentru faptul că înregistrările sale sunt produse exclusiv analogic!!!! se luptă pentru a strânge banii pentru operația de transplant de ficat vânzând printre altele și viniluri cu autograf. 

SFINX! Pentru mine este cea mai serioasă formație în zona rock-ului progresiv din România și se încadrează perfect pe criteriile enunțate antecedent. Excelentă recomandare dar am o mențiune dacă îmi e permis... ar fi bine să se menționeze numele formației și titlul melodiei pentru că uneori sursa youtube radiază uneori postările și cei care urmăresc și istoricul nu pot vedea la ce se făcea referire. Mulțumesc anticipat!!!

Dacă tot se recomandă muzică veche, fiind și eu de acord că anii 60-70 au fost anii de aur ai rock-ului totuși voi recomanda muzică nouă pe nedrept rămasă în underground. Faptul ăsta arată o lipsă de cultură a majorității publicului și mai ales faptul că media nu promovează muzica de calitate unde contează compoziția, versificația și multe altele. Eu militez pentru un forum dedicat muzicii de toate facturile unde cei interesați să poată afla informații corecte și de calitate filtrate. Am să încerc să determin moderatorii să susțină un club aici pe forum sau să vină în întâmpinarea unui forum dedicat care acum nu există deși se pare interes nu prea e. În toate țările cu o cultură există astfel de forumuri.

Eu recomand o formație din Chișinău (tot români) care s-au format în 1998 cu o compoziție din 2019 de pe albumul ARHITECTUL DIN BABEL. Formația promovează rock-ul alternativ cu elemente de metal și post-grunge...

ALTERNOSFERA - FÂNTÂNILE

Editat de Stef
Link spre comentariu

Ceva care mai înfierbântă sângele ...

JULIE MAYAYA - HATERS

Eeee, compozitoare și textieră. Tot muzică românească. Oare cum o fi albumul ăsta nou?!?

Whole lotta love & Cine iubeste si lasa - Tiberiu Albu & Julie Mayaya

ce ușor se poate face...

Editat de Stef
Link spre comentariu

FFN - FORMAȚIA FĂRĂ NUME

Acum, dacă tot se navighează pe mări arhaice propun ceva proaspăt și (probabil) de viitor... Capitaliști dâmbovițeni cu percuție pe calculator ....

THE SONIC TASTE - IN YOUR EYSE 

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări