Vizitator viobio Postat Octombrie 4, 2019 Partajează Postat Octombrie 4, 2019 Acum 10 ore, PCB a spus: Mai erau cei de la Octave. Octave nu a fost trupă, a fost un singur om, un chitarist Octavian Teodorescu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 4, 2019 Partajează Postat Octombrie 4, 2019 Da, asa e. Mi-am amintit de el in treacat. Am avut si autograf pe vreo doua viniluri. Link spre comentariu
alcon Postat Octombrie 4, 2019 Partajează Postat Octombrie 4, 2019 In general, Rock-ul in Romania a fost la un nivel imitativ, nimic original... 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 4, 2019 Partajează Postat Octombrie 4, 2019 Putem spune asta despre multe trupe de afară. Am ascultat cândva un demo cu o trupă, Survolaj. Nu mai știu dacă au scos ceva pe piata sau a fost un proiect de conjunctura. Cred că erau din Timișoara. Link spre comentariu
Stef Postat Octombrie 4, 2019 Partajează Postat Octombrie 4, 2019 Acum 2 ore, alcon a spus: In general, Rock-ul in Romania a fost la un nivel imitativ, nimic original... Nu prea sunt de acord. Rock-ul romanesc de până în revoluție are un caracter net diferit datorită contextului politic. Acum 1 oră, PCB a spus: Putem spune asta despre multe trupe de afară. Poate inițiem clubul de muzică cu o arie cât mai acoperitoare a tuturor genurilor. Ar fi singurul forum din România și ar fi o cale de cunoaștere pentru toți. Un fel de conștiință comună... . Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 4, 2019 Partajează Postat Octombrie 4, 2019 (editat) 5 hours ago, PCB said: Putem spune asta despre multe trupe de afară. Am ascultat cândva un demo cu o trupă, Survolaj. Nu mai știu dacă au scos ceva pe piata sau a fost un proiect de conjunctura. Cred că erau din Timișoara. Survolaj au scos 3 albume : https://www.discogs.com/artist/1158959-Survolaj Preferata mea Cantecul Ploaiei. Un mariaj perfect voce + instrumente. Pacat ca nu au mers mai departe. Editat Octombrie 4, 2019 de Thunderer Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 4, 2019 Partajează Postat Octombrie 4, 2019 O surpriza placuta. Multumesc pentru link. In general nu prea caut pe google... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 4, 2019 Partajează Postat Octombrie 4, 2019 Acum 6 ore, alcon a spus: In general, Rock-ul in Romania a fost la un nivel imitativ, nimic original... Negura Bunget...pe cine imita? Dacă vrei îți mai spun trupe românești care aveau idei proprii. Link spre comentariu
Stef Postat Octombrie 4, 2019 Partajează Postat Octombrie 4, 2019 (editat) Acum 7 ore, alcon a spus: In general, Rock-ul in Romania a fost la un nivel imitativ, nimic original... Mi-a fost declanșată curiozitatea! chiar ar fi interesantă o prezentare a formațiilor românești care imitau formații străine. Au existat cazuri așa cum am exemplificat eu cu HOLOGRAF=WHITE SNAKE dar această afirmație nu e corectă pe de-a”ntregul. A fost o etapă considerabilă în care HOLOGRAF a încercat să imite WHITE SNAKE...și în parte a reușit... vs și azi vs parcă nu e pe aceeași rămurică OMG!!! postez HOLOGRAF .... parcă și de pe aici s-a ”pișcat” ceva-ceva Editat Octombrie 4, 2019 de Stef Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 4, 2019 Partajează Postat Octombrie 4, 2019 Eram pustan cand ma dadeam cu Is this love si nu seamana cu zeama lunga de la Holograf. Link spre comentariu
-Atlas- Postat Octombrie 5, 2019 Partajează Postat Octombrie 5, 2019 (editat) La 04.10.2019 la 14:48, alcon a spus: In general, Rock-ul in Romania a fost la un nivel imitativ, nimic original... Buna Nu toti.Ai ascultat RodionGA din Cluj-Napoca? Sau albumul "Cantece Transilvane" ale trupei SemnalM,tot din Cluj-Napoca. Cauta o trupa care seamana cu ei. Spor tuturor Alex Editat Octombrie 5, 2019 de -Atlas- Link spre comentariu
Stef Postat Octombrie 5, 2019 Partajează Postat Octombrie 5, 2019 Acum 1 oră, -Atlas- a spus: Buna Nu toti.Ai ascultat RodionGA din Cluj-Napoca? Sau albumul "Cantece Transilvane" ale trupei SemnalM,tot din Cluj-Napoca. Cauta o trupa care seamana cu ei. Spor tuturor Alex recomandări de excepție!!!! Acum ar trebui să separăm puțin noțiunile. Fondul a fost comun adică rock-ul ca manieră de a se exprima în muzică - aici nu este nici un păcat că o formație românească se poate afilia și chiar inspira din ce este la modă în zonele culturale care sunt ”vârf de lance”. Păcatul este atunci când se copiază fără să se creeze propriul profil care să fie cât mai original sau dacă se poate. Despre RODION GA cât și despre SEMNAL M pot spune că erau originali în țară dar afiliați unor curente din vest. În krautrock există forme de expresie asemănătoare și este foarte probabil că și cele două formații ascultaseră ceva-ceva dar e sigur. La SEMNAL M știu că aveau compoziții folk-rock cu inspirație din folclor (deci rock clasic)... iar muzica lui RODION o cunosc pe toată, am crescut cu el și sunt la curent și cu ultimele lansări și spectacole....SUCCES ÎN CONTINUARE RODION ROȘCA! 1 Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 6, 2019 Partajează Postat Octombrie 6, 2019 Fara suparare, dar Holograf si Compact sunt un fel de KISS. Adica de nu iesi rock, macar c-un disco-rock sa iasa ceva, audienta este garantata din 2 parti. Nu se incadreaza la rock de la inceput, ci la de unde iese banul. @-Atlas-, interesant Rodion, nu-l stiam. Este muzica acelor ani. Nici buna, nici rea, e chestie de gusturi fiind clar deosebita. Am o anume inclinatie, pasagera insa, spre muzica acelor ani, caci este destul de aerisita, distingi orice instrument, le poti urmari performanta (fara sa fii scolit in muzica). Azi muzica este destul de aglomerata, mai complexa si nu neaparat mai buna. Inapoi la muzica romaneasca, niste titani care n-au reusit insa impreuna. Din arhiva lui MS... primii si adevaratii Voltaj. Scuzati "deghizarea" : Link spre comentariu
-Atlas- Postat Octombrie 6, 2019 Partajează Postat Octombrie 6, 2019 Acum 14 ore, Stef a spus: SUCCES ÎN CONTINUARE RODION ROȘCA! Buna Pe moment Rodion Rosca nu stiu sa mai cante,se pare ca repara(bobineaza) boxe si difuzoare undeva prin Grigorescu,Cluj-Napoca. Poate au alti useri informatii mai actuale. Iar din SemnalM nu a mai ramas activ decat Boldijar(un solist vocal de exceptie) Spor tuturor Alex Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum