Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rock - de la inceput si in prezent - Made in Romania

hpavictor

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Bine ai venit Tranco. 

Pentru mine Celelalte Cuvinte ( rockerii spun Celelalte Morminte :d) a fost trupa care a cantat altceva..... nu au fost influențați ca cei de la Iris, au cintat și cinta alt rock, mult mai studiat, mai profund, cind am ascultat prima oară Celelalte Cuvinte am rămas impresionat, puști fiind, după în timp am înțeles că sunt "altceva", că sunt rupți de rock-ul balcanic cu influențe AC/DC, Judas Piest, Iron Maiden, etc. 

Pe piesa La ceas târziu, se aude o microfonie celebra, eu ii puneam să tragă piesa încă odată, dar.... bine ca au scos albumul. 

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio
La 31.10.2016 la 18:56, Thunderer a spus:

Mesajul OP e incomplet... l-a cenzurat forumul.Iris... trupa de suflet. Inca am IRIS I la IV pe telefon. Bune de ascultat la drum lung.De departe cel mai cult album este Luna Plina. Un concert Iris autentic, ca-n vremurile bune: https://www.google.ca/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://m.youtube.com/watch%3Fv%3D96fsImvW_qg&ved=0ahUKEwiU5anowIXQAhXo3YMKHYu2DdEQtwIIHjAA&usg=AFQjCNEbrkw1Q-rdvIqhVcRyS0q09Oiz8wVoltaj (aia din anii 80) poate cel mai bun rock Romanesc. Pacat ca au fost jefuiti la drum mare de puţoii astia de-si zic acuma Voltaj.Mai postati ce gasiti.

Tu ai ceva ce putini au :da de la Iris. 

Link spre comentariu

Săru' mâna, conaşule! 

Celelalte Morminte au o discrepanta intre "instrumente".  Parerea mea. Nu esti singurul care rezoneaza cu ei, macar nu ne incaieram. 

Sa auzim de bine! 

Link spre comentariu
Vizitator viobio

După mine a fost cea mai bună producție muzică, cel mai bun album muzical de pe piața românească, în 2011. Am avut ocazia de citeva ori să ascult piesele "în privat". 

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 6 minute, Thunderer a spus:

Săru' mâna, conaşule! 

Celelalte Morminte au o discrepanta intre "instrumente".  Parerea mea. Nu esti singurul care rezoneaza cu ei, macar nu ne incaieram. 

Sa auzim de bine! 

La muzici numai cretinii se încăieră. 

Altă trupă care îmi place mult, păcat că producția muzicală este jalnică, la repetiții sună de zece ori mai bine. Prima oară când ii prind la repetiții fac un video și ii pun aici. Componența trupei este alta acum. 

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator trancotistu Yt
Acum 50 minute, Faust2018 a spus:

Bine ai venit Tranco. 

Pentru mine Celelalte Cuvinte ( rockerii spun Celelalte Morminte :d) a fost trupa care a cantat altceva..... nu au fost influențați ca cei de la Iris, au cintat și cinta alt rock, mult mai studiat, mai profund, cind am ascultat prima oară Celelalte Cuvinte am rămas impresionat, puști fiind, după în timp am înțeles că sunt "altceva", că sunt rupți de rock-ul balcanic cu influențe AC/DC, Judas Piest, Iron Maiden, etc. 

Pe piesa La ceas târziu, se aude o microfonie celebra, eu ii puneam să tragă piesa încă odată, dar.... bine ca au scos albumul. 

INDISCUTABIL, INDISCUTABIL, și CELELALTE CUVINTE cât și restul recomandărilor sunt în panoplia rock-ului românesc de calitate și a gustului meu. Eu am dorit să resubliniez importanța albumului BUCUREȘTI care este o oglindă a timpului respectiv și astăzialbumul este o privire retrospectivă iconică a Bucureștiului și a societăți citadine dâmbovițene ...

Aș reaminti și celor care fac primii pași în zona rock-ului...  rock-ul are două mari surse de inspirație 1-folclorul local/zonal/național și 2-muzica simfonică (numită impropriu clasică). Dacă folosim aceste două criterii critice observăm că unele formații nu au ca izvor cele două criterii și implicit valoarea lor primește alte conotații. Aș da ca exemplu HOLOGRAF în ultima perioadă care, din păcate s-a îndepărtat de criteriile critice expuse anterior . Par egzamplu : aș spune că HOLOGRAF s-a inspirat mai curând din WHITE SNAKE ... 

Toate lucrurile expuse antecedent sunt doar o privire critică superficială și nu se constituie în legi și teoreme...prin urmare nu doresc să se interpreteze greșit opiniile mele.

PS: merci pentru urare Faust2018! bine că v-am regăsit!

Editat de trancotistu Yt
Link spre comentariu

Mie imi plac Dinfier. Gasesc vocea diferita si totodata bine controlata. Instrumentele OK. 

Alte trupe bune: Trooper, voce si instrumente in acord. 

Instrumente in acord la Scarlet Aura, insa vocea nu m-a castigat inca. 

Mult Doom si Black in Romania. Ambiental de asemenea. Dar destul de dezacordate voce-instrumente. 

E totusi multa muzica buna dar paleste in fata tentei comerciale omniprezente. 

Link spre comentariu
8 hours ago, Faust2018 said:

Omul asta are ceva in voce, felul cum rupe vorbele si inmoaie anumite litere. Un adevarat rocker.

Nici cu Cargo nu aveau cine stie de productii. Am CD-urile lor de la inceputuri, dar numai pentru colectie, caci sunetul este slabut.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Trupa Act 

Din păcate nu mai există. 

Componenta :

George Patranoiu (RIP), chitară 

George Costinescu, bas 

Gusti Costinescu, tobe 

Costi Sandu, voce. 

Albumul se numește EXACT 

Trupa a fost formată numai din grei ai peisajului rock, au un singur album apărut în 2009, rock greu, texte cu mesaje sociale și politice. După o perioadă, George Patranoiu a părăsit trupa, fiind înlocuit de Vlad Văcărescu, un chitarist foarte bun. 

Costi Sandu este actualul solist al trupei Iris, George Costinescu pina în această vară a fost basistul trupei Iris. 

Toți componenții trupei au mai avut proiecte comune sau parțiale, au activat și în alte trupe rock celebre din România. 

Fiind prieten cu cei menționați mai sus m-am implicat în apariția acestui album,  adică am suportat toate cheltuielile, aproximativ 8000 lei, mă mândresc cu asta, cu toate că unii o pot considera o laudă, îmi asum..... 

http://www.metalhead.ro/act/cronica-act---exact-aid-46074-l-1

FB_IMG_1569996781586.jpg

FB_IMG_1569997075681.jpg

FB_IMG_1569997115954.jpg

FB_IMG_1569996869869.jpg

FB_IMG_1569998113861.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator trancotistu Yt
Acum 23 ore, marius_amp a spus:

Vad că nu a răspuns nimeni... Zona mea de interes mă face să privesc de la distanță metalul gotic dar pot să transmit opinia mai avizată a unui coleg de 20  ani:

DECENT

Mă întorc la decada 2000-2010 în care o altă formație (din Cluj-Napoca) făcea istorie pe sectorul de rock progresiv....

LUNA AMARĂ 

aici cu PIETRE ÎN ALB

Editat de trancotistu Yt
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări