Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa alimentare PC defecta

Vizitator Cristian Giurgea_175331

Postări Recomandate

Salutare tuturor,Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi, indrumari, legate de o sursa de alimentare pentru desktop.Este vorba de un model gold de la Enermax, semi-modulara: EMG700AWTIn urma unei investigatii, am descoperit ca un tranzistor TK20J60U - N Mosfet 600V 20A de la Toshiba era defect. Am reusit sa gasesc piesa la cei de la Adelaida, desi mult mai scumoa decat in China.Dupa inlocuire am aflat ca mai sunt probleme si pe partea unui integrat de la Champion, numit CM6901X.Intrebarile pe care le am sunt urmatoarele:- unde as putea gasi aceasta piesa in Romania?- exista o diferenta intre 2 componente care sunt numite CM6901X dar care au urmatoarele doua linii/coduri sub, diferite? Am constat acest aspect incercand cu lupa sa citesc ce scrie pe cel defect fata de ce am vazut postat prin china pe ebay la vanzare.As putea comanda dar nu am idee daca se va potrivi. Nu cunosc insemnatatea acelor coduri pe integrate.Am sa atasez niste fisiere cu datele,tehnice ale acestui integrat plus o imagine cu ce e prezentat pe ebay la un seller din China si modelul sursei mele.Poate este cineva care cunoaste aceste aspecte, si ma poate indruma.Rog, daca threadul nu este deschis unde trebuie, sa fie mutat de catre un admin.Va multumesc pentru intelegere si ajutor.Foto cu integratul din China nu am mai avut loc sa o atasez. Voi mentiona linkul catre ebay. Sper sa fie permis postarea decatre linkuri de genulhttp://www.ebay.co.uk/itm/1-Piece-Champion-GM6901X-CMG901X-CM69O1X-CM690IX-CM6901X-DIP16-IC-Chip-/191926233026?hash=item2cafb1e7c2:g:~bUAAOSwD0lUjBMi

post-261828-0-29092300-1477849782_thumb.jpg

post-261828-0-72067900-1477849794_thumb.jpg

post-261828-0-48176700-1477849804_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

PDF:

ORDERING INFORMATION
Part Number Temperature Range Package
CM6901XIS* -40? to 125? 16-Pin SOP (S16)
CM6901XISTR* -40? to 125? 16-Pin SOP (S16)
CM6901XIP* -40? to 125? 16-Pin PDIP (P16)
* X : Suffix for Halogen Free and PB Free Product
TR : Package is Tape & Reel 
Link spre comentariu

Salut Mitica,Acel pdf care l-am atasat e cu informatii de pe google despre acest Champion CM6901X.Ce doresti tu sa-mi zici este faptul ca acest integrat nu difera decat legat de acele coduri din sufixul X?Am mai gasit informatii interesante de pe o alta sursa de la Enermax si se pare ca avem si numele si functia acestui integrat, si anume:"the LLC resonant controller, a Champion CM6901X IC"Aici este linkul iar sursa mea de 700W arata cam la fel:https://www.techpowerup.com/reviews/Enermax/ERV850EWT-G/4.htmlPentru electronisti, informatiile de aici sunt mai usor de digerat. Daca e nevoie de vreo informatie din sursa, am sa incerc sa o desfac iarasi si sa culeg datele.Dar daca acest integrat se gaseste ca atare atunci cred ca tot ce imi ramane de facut e sa-l comand si sa inlocuim apoi sa verific sursa sa vedem ce voltaje da, samd.Am gasit si info despre modelul meu:http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story4&reid=179Este o versiune deja veche, au trecut ani, dar sper sa o pot repune in functiune.Orice ajutor e bine venit.

Link spre comentariu

Ar trebui neap?rat verifica?i to?i condensatorii electrolitici, de cele mai multe ori ei sunt cauza principal? a defectelor. ?i verificarea s? fie f?cut? cu un ESR-capacimetru. fiindc? doar verificarea capacit??ii nu e suficient?...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări