Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Televizor color cu lampi!

MishuL

Postări Recomandate

Prin '90 am participat la repararea unui TV color pe lampi. Ne-am ''inhamat'' trei insi ca sa-l ridicam si sa-l punem pe masa. TV-ul cred ca era Blaupunct. Cine stie citi ani a stat in depozitul de unde a fost scos. Inauntru era o prăfărie neagra, de-ti venea sa fugi.  Eram negrii ca hornarii!

Link spre comentariu

In 1979 am fost intr-o excursie in URSS cu parintii si tata depanator de meserie a cumparat un ORIZONT 728 l-am folosit pe Bulgari ,la noi se prindeau mai bine  sarbii dar erau in PAL .Intre timp s-a dat drumul si la noi la ,, partial color,, si printr-o interventie am reusit sa intram la Uzinele Electronica unde o echipa de ingineri a adaptat un modul PAL , a mers pana in 1991 cand au aparut Philipsurile K11si l-am abandonat din cauza de triplor defect si bineinteles de consum .Ce mi-a ramas in memorie a fost sunetul ,,de lampa ,, .

Link spre comentariu

"Gorizont" 728D văd că nu avea prea multe lămpi: http://rw6ase.narod.ru/00/twc/gorizont728.html

Păcat că nu s-a gândit nimeni la valoarea lui atunci. Şi păcat că eu m-am apucat să caut asemenea televizoare când deja erau aruncate  :(   Poate găseam unul capitalist cu cel puţin 7 lămpi... am găsit un hibrid, dar are doar 4 (e depozitat la cineva).

D-le Metatron, vă felicit. Şi eu m-am gândit la un moment dat să aduc un asemenea televizor din Rusia, dar nu am făcut-o. Eu aş vrea de acolo radio pe lămpi, dar din ăla super.

Vă doresc să puneţi mâna pe un "Rubin" 401.

La canalul Italianului "colotubemania" m-am gândit şi eu

D-le GEO 53 BN, ce s-a întâmplat ulterior cu acel televizor "Blaupunkt"?

Editat de ctepeo
Link spre comentariu

Da gorizont  728 confirm e versiunea pe care o am și eu cu 7 Lampi. Doar că raduga al meu are rotactor pt 1-12 fif și potentiometru pt uif in timp ce gorizont ul are programator cu integrate. D le ctepeo ce radio vă interesează rusesc? Marca și model

Felicitări peternan,nu multi au avut experiența ta

Link spre comentariu

Am primit electron 710 le. Are tub de 59 de cm in loc de 61 cm ca celelalte. Are convergenta proasta,trebuie sa o reglez ca la carte pe generator secam. În loc de triplor are cele 3 tuburi pe care le am scris mai sus. 

Link spre comentariu

Câte lămpi are? http://rw6ase.narod.ru/00/twc/elektron710.html

Poate într-o zi am să văd şi eu un tv color hibrid funcţionând perfect. Am dat spre păstrare un "Normenede" Color Prasident cu 4 lămpi, care însă nu avea culorile aliniate  :26

Am văzut în România 2 tv color total lampizate (Made in Japan, dar la cel puţin unul tubul cinscop circular era "R.C.A." - S.U.A.), dar nefuncţionale.

Editat de ctepeo
Modificare şi adăugire
Link spre comentariu

Pai 10 lampi are. O lampa final sunet,una pe oscilator linii,patru pe decodorul de secam,una pe final linii 6p45s,o dioda recuperatoare 6d22s,un redresor de inalta 3t22s,si o trioda borcan pt. stabilizare inalta gp 5. Astea s toate lampile plus vreo 35 de tranzistori pe germaniu si siliciu si diode bineinteles. De ce nu va faceti nordmendele? Vazut din fata pare un diamant alb negru romanesc dar in realitate e imens televizorul. Pt. reglarea culorilor are 3 potentiometri.

Editat de Metatron
Link spre comentariu

Ce era bun la cele Sovietice: că aveau transformator de reţea şi alimentarea filamentelor se făcea în paralel.

No, ceva intetersant

Editat de ctepeo
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Da,asa este,asta a fost un mare plus pt. ele. Mi a sosit zilele astea si raduga 719-1 de care vorbeam. Functioneaza dar e blocat decodorul de culoare,se vede doar alb-negru.  In rest e o bijuterie are ca afisaj de canale un tub nixie verde,foarte frumos. Tubul e bunicel zic eu,dar pana nu vad toate tensiunile puse la punct nu pot vedea cu adevarat puterea cinescopului. Am primit tot de la el,carte tehnica,schema,certificatul de garantie de la tub,toate datate 1986. televizorul este exact ca asta: http://www.rw6ase.narod.ru/00/twc/raduga719.html

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări