cipri_mury Postat August 29, 2017 Partajează Postat August 29, 2017 (editat) Ca sa afli ce valoare are macar cat de cat ,trebuie sa sti modelul.Vezi pozele din link poate intalnesti acolo si modelul respectiv iar apoi poti afla detalii. https://www.google.ro/search?q=tv+blaupunkt+vintage&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjsiI6amPzVAhWGOBQKHVu4BVYQ_AUICigB&biw=1366&bih=662#imgrc=_ Editat August 29, 2017 de cipri_mury Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat August 29, 2017 Partajează Postat August 29, 2017 acesta estehttps://www.google.ro/search?q=tv+blaupunkt+vintage&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjsiI6amPzVAhWGOBQKHVu4BVYQ_AUICigB&biw=1366&bih=662#imgrc=qYpKkIM3p7bGmM: bine ca nu mai stiu chiar exact ca nu l-am mai vazut de cativa ani. important ca este pastrat ca la naftalina. Link spre comentariu
cipri_mury Postat August 30, 2017 Partajează Postat August 30, 2017 (editat) Si eu as fi tare curios sa vad pe viu un tv color cu lampi.Dar apropo de tv-urile cu lampi,tin minte ca in copilarie nu reuseam nicicum sa pun in functiune vreo consola cu jocuri pe acestea.Pe tv-urile cu tranzistori n-am avut probleme niciodata la acest capitol. Editat August 30, 2017 de cipri_mury Link spre comentariu
cipri_mury Postat August 30, 2017 Partajează Postat August 30, 2017 (editat) "diamantu" tranzistorizat mergea de minune. Tot in copilarie am avut un prieten care mereu cand auzea pe cineva spunand ca are "Diamant", avea o replica de genul: "ai vrea tu sa fie diamant dar este televizor". Editat August 30, 2017 de cipri_mury 1 Link spre comentariu
elm Postat August 31, 2017 Partajează Postat August 31, 2017 Și em am "lucrat" la greu cu un HC91 pe un Diamant (puținel și pe un Snagov). Pe de altă parte pe un color Daewoo făcea o chestie, după cîteva minute începeau culorile să flicăre pînă deveneau enervante și reglam tv-ul să lucreze A/N - o mai pățit cineva? Link spre comentariu
cipri_mury Postat August 31, 2017 Partajează Postat August 31, 2017 Eu n-am patit asta cu niciun tv dar tin minte ca la inceputul anilor 90,mai multa lume cumpara tv-uri unguresti Videoton si acelea chiar aveau niste culori tipatoare ca naiba.Si mai tin minte ca la scurt timp dupa achizitonare,la majoritatea li se defecta telecomanda.Primul model de tv pe care l-am avut eu,a fost un Shivaki STV-202M4. 1 Link spre comentariu
elm Postat Septembrie 1, 2017 Partajează Postat Septembrie 1, 2017 Era ceva luminozitate plus o fractiune din (albastru minus luminozitatea) * sin(pulsatie * timp) + o alta fractiune din (rosu minus luminozitatea) * cos(pulsatie * timp) + sincronizarea. Iar pulsatia parca e 2 x pi x 15625Hz. deci asta se întîmpla... "Nu mai au bere la nonstop." Nasol Link spre comentariu
Metatron Postat Decembrie 26, 2018 Partajează Postat Decembrie 26, 2018 (editat) Nu exista di cate stiu eu televizoare color care sa fie exclusiv pe lampi. Eu detin un raduga 716d secam cu lampi dar are si tranzistori cu germaniu. In curand o sa imi intre si un rubin 714 si un raduga 719-1 cu tub nixie pt cele afisarea celor 6 canale,tot rusesti si tot la fel cu lampi si tranzistoare pe germaniu. Pe lampi tv color eu nu cred ca s au fabricat vreodata. Ce am eu cantareste 60 de kg bucata si are tub de 61 cm in delta cu convergenta aferenta. Decodorul este cu 4 lampi si este doar secam. La cerere pot oferi si poze cu televizorul pe care il detin. Editat Decembrie 26, 2018 de Metatron Link spre comentariu
ctepeo Postat Decembrie 26, 2018 Partajează Postat Decembrie 26, 2018 Există, dar pentru vânzare în Europa (vânzare, nu emisiuni color experimentale) nu s-au vândut. În Europa s-au vândut numai hibride. Dar de unde aţi făcut rost de minunăţiile alea? :o Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 27, 2018 Partajează Postat Decembrie 27, 2018 Interesante ca si piese de muzeu, din pacate suport pentru piese de schimb de unde ? De mult le-au ciomagit ciorili prin centrele de reciclari pentru cupru si alte materiale neferoase. Alea rusesti nu foloseau multiplicatoare de rensiune cu seleniu oare ? sau doar o singura lampa mai sanatoasa ce lucra @25kv ? Lampi redresoare de FIT mai gasesti noi dar triploare in stare buna cu seleniu nu prea.... la cele pe tiristori mai inlocuiam cu triploare cu diode pe siliciu dar in scurt timp crapau deoarece tensiune de FIT aplicata noului triplor era la limita, daca reduceam din tensiune de alimentare a B.O. se dezechilivra tot: corectii E-W, convergenta dinamica, etc. Link spre comentariu
Metatron Postat Decembrie 28, 2018 Partajează Postat Decembrie 28, 2018 Din rusia Link spre comentariu
Metatron Postat Decembrie 28, 2018 Partajează Postat Decembrie 28, 2018 (editat) Pai schema unui astfel de televizor o gasiti pe gugal daca tastati elektron 722 elektrotanya. Descarcati si vedeti ce contine. Editat Decembrie 28, 2018 de Metatron Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 28, 2018 Partajează Postat Decembrie 28, 2018 Ca piesa de muzeu merge, dar sa-l restaurezi nu renteaza. Cele mai proaste tuburi cinescoape le-au facut rusii...si unii din Coreea. Link spre comentariu
ctepeo Postat Decembrie 28, 2018 Partajează Postat Decembrie 28, 2018 Cinescoapele color delta Sovietice se pare că au fost mai bune decât alea în linie. Metratron, aţi luat televizoarele recent din Rusia sau vă refereaţi că găsiţi acolo triplor? Link spre comentariu
Metatron Postat Decembrie 30, 2018 Partajează Postat Decembrie 30, 2018 (editat) Televizorul mi a parvenit din rusia. Da are triplor televizorul. In curand imi va parveni un electron 710 care are 3t22c si gp5 in loc de triplor. Schema baleiajului orizontal cat si vertical a acestuia din urma este asta: http://tinypic.com/view.php?pic=333ae15&s=9#.XChPt1UzYdU . Visul meu neimplinit inca este sa pun mana pe un rubin 401 sau 401-1 care are 21 de lampi si care ramane totusi si el un hibrid avand inca 15 tranzistori,pe germaniu e adevarat. Electronul 710 are 10 lampi si 46 de tranzitoare. Toate televizoarele de care vorbim aici sunt exclusiv cu tuburi in delta si cu un minim de 7 lampi si tranzistori pe germaniu la greu. Televizoarele cu 7 lampi sunt din seria 714,716 si mai sus. Acesta este un videoclip cu un rus care a reparat cred un rubin 401-1 cel cu 21 de lampi de care va vorbeam mai sus. Dupa sculele care le detine in videoclip pare ca e un depanator,pt ca are si un generator in secam dat fiind faptul ca acea mira este generata in secam. Iata link ul pt. cei curiosi: De a lungul timpului s au facut diverse modificari gen adaugare modul pal langa cel de secam avand in vedere ca in ro nu avem decat pal din 1983 incoace. Aceste televizoare sunt construite exclusiv cu decodor de secam cu 4 tuburi la varianta de tv cu 7 lampi, si cu 5 tuburi la varianta de tv cu 10-21 lampi. Orisicum emisie secam in europa din cate stiu mai au doar moldovenii (republica moldova) pana in martie 2020,dupa care vor intra si ei obligat-fortat in dvb-t2. Ei deja au dvb-t2 de multi ani dar emisia analogica inca mai subzista pana in martie 2020 conform unor ultime legi ale lor din parlament. In zona iasi ului se receptioneaza in secam oirt cu 6,5mhz a 2-a frecv int. sunet doar moldova 1 si prime,acestea receptionandu-se de la emitatorul din ungheni de dincolo de prut. Moldova 1 pe canal 32 si prime pe canal 29 ambele in uif. Posibil sa mai fie tari baltice sau alte republici care sa mai emita inca in secam dar nu sunt la curent. Iarasi un televizor care m a fascinat si in curand il voi avea in sfarsit este un rubin 714 cu 7 tuburi cu triplor. Acesta este primul televizor color rusesc pe care mi l am dorit dintotdeauana si care in sfarsit se pare ca il voi avea in colectia mea. Aveti aici si un mic videoclip cu rubin 714 de care va vorbeam: Editat Decembrie 30, 2018 de Metatron 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum