Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modulator fm

Vizitator Danny_bb

Postări Recomandate

Vizitator Danny_bb

Vreau sa-mi fac un modulator care sa mearga la masina . De putere foarte mica. Trebuie sa aiba o raza de actiune mica (2-3m) si sa-l pot alimenta de la bricheta masinii (12v). Poate ma ajutati si pe mine cu o schema. Am gasit mai multe scheme dar sunt de putere prea mare si unele nu pot sa le alimentez direct de la 12 v.

http://www.bobtech.home.ro/catalog/head ... index.html

credeti ca as putea sa folosesc schema asta. Unde pot gasi trimer ? (are si alta denumire). Sau as putea sa-l elimin ?

Multumesc anticipat si scuze daca n-am cautat destul de bine. Macar ajutati-ma cu un link.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

3

• aghora17

2

• yo9hrb

1

• vio2007

1

Top autori în acest subiect

Emitatorul ala functioneaza, dar s-ar putea sa fie destul de instabil. Condensatoare trimer se gasesc inclusiv la magazin. Se poate inlocui cu unul fix (intre 6 si 25 pF), dar in cazul asta va trebui sa deformezi bobina ca sa-l aduci pe frecventa dorita. O deformezi simplu: tragi de ea sa o lungesti sau o comprimi.

Link spre comentariu

Trimerul mai este numit si condensator semivariabil,ajustabil.In schema din link trimerul permite modificarea frecventei microemitatorului in gama data 70-150Mhz .Poti folosi si o bobina cu miez din blocurile de radio UUS si sa reglezi din miez ,iar in loc de trimer pui un condensator fix cum spune si YO9HRB .

Link spre comentariu
Vizitator Danny_bb

O sa caut trimer si il fac sa vedem ce o sa iasa. Si ce as putea sa-i fac sa fie mai stabil ? Si nu are putere destul de mare ca imi faca probleme presupun.

Link spre comentariu

am experimentat multe astfel de miniemitatoare .!!!~ :tonqe: si cel mai bun rezultat la o bataie de 10m in casa a fost cu integratu Ba 1404 , are o stabilitate mare , emite stereo , dar tre sa fol. un stabilizator de 3V-4.5V > Sincer merita facut si ma dus pana in 15 leiBafta !!!!!!! :partyman:

Link spre comentariu

cu ce? ca amp nu construiesc acum ! si nici scheme marfa nu am , decat una cu un tranz dala tare suspect si scump si cateva care nu sunt satisfacatoare:frecventa putere constructie

Link spre comentariu

imi amintesc ca prin liceu ma jucam si eu cu asa ceva, si am avut rezultate bune si cu BF200 sau BF214. astea suporta 200-300 mW, cu care ai putea sa bati mai mult de 10m, cca 100m.

Link spre comentariu
Vizitator Danny_bb

Multumesc pentru ajutor. va anunt eu cand il fac ca deocamdata nu am piese si trebuie sa comand pe net ca la magazinul din oras ma minte ca aduce mufe seriale de 2 saptamani. :(

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări