Vizitator Danny_bb Postat Aprilie 22, 2007 Partajează Postat Aprilie 22, 2007 Vreau sa-mi fac un modulator care sa mearga la masina . De putere foarte mica. Trebuie sa aiba o raza de actiune mica (2-3m) si sa-l pot alimenta de la bricheta masinii (12v). Poate ma ajutati si pe mine cu o schema. Am gasit mai multe scheme dar sunt de putere prea mare si unele nu pot sa le alimentez direct de la 12 v. http://www.bobtech.home.ro/catalog/head ... index.html credeti ca as putea sa folosesc schema asta. Unde pot gasi trimer ? (are si alta denumire). Sau as putea sa-l elimin ? Multumesc anticipat si scuze daca n-am cautat destul de bine. Macar ajutati-ma cu un link. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 22, 2007 Partajează Postat Aprilie 22, 2007 Emitatorul ala functioneaza, dar s-ar putea sa fie destul de instabil. Condensatoare trimer se gasesc inclusiv la magazin. Se poate inlocui cu unul fix (intre 6 si 25 pF), dar in cazul asta va trebui sa deformezi bobina ca sa-l aduci pe frecventa dorita. O deformezi simplu: tragi de ea sa o lungesti sau o comprimi. Link spre comentariu
vio2007 Postat Aprilie 22, 2007 Partajează Postat Aprilie 22, 2007 Trimerul mai este numit si condensator semivariabil,ajustabil.In schema din link trimerul permite modificarea frecventei microemitatorului in gama data 70-150Mhz .Poti folosi si o bobina cu miez din blocurile de radio UUS si sa reglezi din miez ,iar in loc de trimer pui un condensator fix cum spune si YO9HRB . Link spre comentariu
Vizitator Danny_bb Postat Aprilie 22, 2007 Partajează Postat Aprilie 22, 2007 O sa caut trimer si il fac sa vedem ce o sa iasa. Si ce as putea sa-i fac sa fie mai stabil ? Si nu are putere destul de mare ca imi faca probleme presupun. Link spre comentariu
wingless Postat Aprilie 23, 2007 Partajează Postat Aprilie 23, 2007 Mai stabil daca ii mai adaugi un etaj inainte de oscilator ca aici http://www.reconnsworld.com/transmit/fm_trasm.gif Bafta (am constr si eu varianta cu un tranzistor, iti recomand un radioreceptor analog pt ca are curba de selectie mai proasta si trece cu vederea micile variatii in frecv) Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 23, 2007 Partajează Postat Aprilie 23, 2007 am experimentat multe astfel de miniemitatoare .!!!~ :tonqe: si cel mai bun rezultat la o bataie de 10m in casa a fost cu integratu Ba 1404 , are o stabilitate mare , emite stereo , dar tre sa fol. un stabilizator de 3V-4.5V > Sincer merita facut si ma dus pana in 15 leiBafta !!!!!!! :partyman: Link spre comentariu
aghora17 Postat Aprilie 23, 2007 Partajează Postat Aprilie 23, 2007 poti incerca sa amplifici semnalul de la iesire ca sa obtii o bataie mai mare. Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 23, 2007 Partajează Postat Aprilie 23, 2007 cu ce? ca amp nu construiesc acum ! si nici scheme marfa nu am , decat una cu un tranz dala tare suspect si scump si cateva care nu sunt satisfacatoare:frecventa putere constructie Link spre comentariu
aghora17 Postat Aprilie 23, 2007 Partajează Postat Aprilie 23, 2007 imi amintesc ca prin liceu ma jucam si eu cu asa ceva, si am avut rezultate bune si cu BF200 sau BF214. astea suporta 200-300 mW, cu care ai putea sa bati mai mult de 10m, cca 100m. Link spre comentariu
Vizitator Danny_bb Postat Aprilie 24, 2007 Partajează Postat Aprilie 24, 2007 Multumesc pentru ajutor. va anunt eu cand il fac ca deocamdata nu am piese si trebuie sa comand pe net ca la magazinul din oras ma minte ca aduce mufe seriale de 2 saptamani. :( Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 24, 2007 Partajează Postat Aprilie 24, 2007 eu am spus ca am vreo 10 m in apartament adica prin armaturile din beton , in exterior nu am incercat dar cred ca duce mai mult ! :tonqe: :partyman: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum