Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum scot semnal dintr-un modulator FM?

Vizitator Balan Ciprian

Postări Recomandate

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

6

• lukeme

6

• Mircea

4

• Mircel

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aceea e antena bluetooth, problema e c? este foarte posibil s? nu fie disponibil semnal audio pe nic?ieri, microcontrollerul care face ?i desface totul pe acolo se pare c? are are ?i microemi??torul inclus....bine ar fi s? m?

Link spre comentariu

Chinezii pun ca antena FM orice, te poti astepta sa fie pe antena de BT / carcasa de la micro SD s.a.m.d.  La mine antena era pe firul de alimentare dar stabilizatorul era liniar (78M05 + filtru LC)

l.e: Posibil sa fie cum zice validae dar integratul ala CC1616... are cam multi pini (nu cred ca e transceiver uSD card / memorie). Cel mai bine e sa asteptam un raspuns de la Balan Ciprian.

Link spre comentariu

Asa cred si eu, dar undeva, intre etajele functionale, e posibil sa apara si semnal audio, la anumiti pini.

Telefoanele mobile si mp3 playerele cu radio utilizeaza cablul castilor sa antena de receptie FM... care e problema? Acea antena de pe placa e suficienta pt emisie FM "short range".

Era pe vremuri un chiar un model renumit de mobil Nokia  care avea antena metalizata pe interiorul capacului spate... asa ca...

Editat de lukeme
Link spre comentariu
Vizitator Balan Ciprian

Nu am dat pe nicăieri de semnal audio curat. Am verificat orice punct posibil. Am abandonat modulatorul. Am fost acum si am cumparat alt model. Revin cu poze din interiorul noului modulator. Va multumesc pentru sfaturile si parerile de pana acum. Va salut cu respect!!

Link spre comentariu

Cred că cel mai corect era să te documentezi înainte despre mai multe tipuri de modulatoare și să alegi exact tipul care permite și ieșire audio, fiindcă dacă vrei să cumperi pe rând câte un modulator și să experimentezi astfel, cred că ai mult de muncă...și de cheltuială.

Link spre comentariu
Vizitator Balan Ciprian

Cu "producătorii" chinezi e mai greu cu documentarea... Deși in principiu toate fac acelasi lucru, rămân uimit in cate moduri pot face chinezii modulatoarele astea. Asta nou are fir pentru antena (cel galben) care pleaca spre partea de alimentare. L.e.: am ales sa-l cumpăr p-asta fiindcă are jack tată si am crezut ca este iesire, dar nu este... :(

Editat de Balan Ciprian
Link spre comentariu

De fapt, tu ce vrei sa obtii? Nu vad rolul unei iesiri audio dintr-un astfel de modul.Iar o mufa tata conectata permanent (cu fir) 100% este o intrare. O mufa mama are sanse mari sa fie iesire.Cand zici mai sus de semnal curat audio... ai gasit macar unul care sa se auda in casca? Caci auditia in casca aia nu putea suna hi-fi.

Editat de thunderer
Link spre comentariu
Vizitator Balan Ciprian

@thunderer: tratezi problema cu superioritate. Am gasit semnal, dar era acoperit de zgomot aproape in totalitate. Nu era curat ;). In general daca vrei sa ajuti pe cineva, nu te porti la modul "ce deștept sunt eu si ce prost ești tu".@all: Stiu ca exista gadget-uri dedicate pentru ce vreau eu... Dar vroiam pur si simplu sa modific unul d-asta, in primul rand, pentru ca era ca o provocare; si in al doilea rand, pentru ca știe sa citească de pe multe suporturi (bluetooth, usb, sd) si cel mai mult ma interesa ca au bluetooth, usb si telecomanda. Puteam sa comand direct ceva care știe sa faca tot ce vreau eu, dar cel mai probabil asteptam 30-60 zile pana imi sosea si...unde mai era distractia? Asta e toata chestia...Si revenind la subiect, ori o sa imi comand ceva conform nevoilor mele, fara sa mai fie nevoie sa imi mai bag eu nasul prin el; ori mai cumpăr un modulator de care o sa fiu sigur ca are iesire audio cu jack de 3.5 (dar in care tot o sa trebuiască sa imi bag nasul, pentru a-i prelugi receptorul IR, display-ul, portul USB, microfonul, pentru a le pune unde am eu nevoie prin masina; pentru ca asta era scopul, sa integrez toata chestia asta in sistemul audio al masinii).Va multumesc pentru pareri, sfaturi, sugestii!!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări