Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum scot semnal dintr-un modulator FM?

Vizitator Balan Ciprian

Postări Recomandate

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

6

• lukeme

6

• Mircea

4

• Mircel

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ala nu are nimic FM pe placa. Este doar BT.Te-oi chinui tu de cateva zile dar nu pare ca ai incercat sa lipesti fire prin jurul integratului patrat. Eu cred ca ala e decodorul MP3, deci iesiri ar putea (daca are) fi numai in jurul lui.Poza cu spatele se poate?

Link spre comentariu

thunderer a vazut doar antena de BT, in general antena FM este pe firul de alimentare.

Balan Ciprian iei o pereche de casti si un condensator de ~100nF, pui firul comun al castilor la masa modulatorului si firul "cald" (unu din cele doua) il inseriezi cu condensatorul. Celalalt pin al condensatorului o sa fie sonda de cautare a semnalului audio pe pinii integratului si pe condensatorii / rezistorii SMD. (incerca sa eviti partea de oscilator).

Eu asa am procedat la chinezaria mea de modulator.

l.e: validae a fost mai rapid.

Link spre comentariu

Acolo e semnal foarte mic (pe capul de redare) , deci erau ultra-performante castile... dar mai ales urechile. Il avertizam pt ca e pericol mare, mai ales la integratele astea SMD.

Editat de lukeme
Link spre comentariu
Vizitator Balan Ciprian

Am gasit casca asta. Credeti ca e buna? Nu i.am gasit specifica?iile pe net. E de la un fax. Care dintre cele doua fire este + ?L.e.: are 136ohmi casca.

post-261710-0-76752500-1477813418_thumb.jpg

post-261710-0-67468200-1477813426_thumb.jpg

post-261710-0-03278600-1477813434_thumb.jpg

Editat de Balan Ciprian
Link spre comentariu

E foarte bun?.Plusul e acea born? a c??tii care, conectat? scurt timp la borna (+) a unei surse de curent continuu, provoac? mi?carea spre exterior a membranei c??tii.Posibil s? fie firul galben, dar testeaz-o cu o baterie de telefon sau orice surs? de 3 - 9Vc.c.

Link spre comentariu

Daca antena e firul de alimentare, pai conceptia e vai de mama ei. Caci firele de alimentare sunt langa o sursa in comutatie, departe de orice integrat care ar fi ampliful de RF.Am zis ca n-are FM caci nu pare a avea un etaj RF.Pune un condensator serie, cum s-a precizat. Nu ar trebui sa conteze polarizarea castii.

Link spre comentariu

Se vede in prima poza, in stanga jos, o serpentina realizata din cablaj. Aceea ar putea fi antena de emisie FM. La puteri foarte mici de emisie si raza de actiune de 5-10 metri e suficienta. Daca ai gasi pe net integratul, dupa marcaj, te-ai putea lamuri mai repede cum e cu pinii.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări