elctropan Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 (editat) Salut prieteni, Vin si eu cu o Editat Octombrie 27, 2016 de elctropan Link spre comentariu
elctropan Postat Noiembrie 6, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2016 (editat) Salut prieteni din nou, Nu ştiu din ce cauză a fost şters o mare parte din post. În post propuneam să încercăm montarea unui bloc UUS de Selena B215 la un radio Selena B211. Propuneam următoarele: 1.Izolarea punctului de masă al blocului de UUS faţă de masa plăcii de bază a Selena B211(deoarece la Selena B211 plusul este la masă) 2.Alimentarea blocului să se facă corect cu plus şi minus - firele 1 şi 2 care vin de la placa de bază a Selena B211 se vor inversa între ele. 3.Inversarea între ele a firelor 4 şi 5 (tot pentru păstrarea polarităţii) 4.Nu am ştiut cum să rezolv problema cu firul 6(cel cu CAF). Am făcut apel la colegii care au mai încercat aşa ceva şi am cerut sfatul. Dar, de când site-ul a fost updatat, se întâmplă ceva ciudat cu postările(ori dispar ori rămân trunchiate) şi membrii forumului nu au putut înţelege nimic din postul meu. Azi când am intrat să văd dacă mi-a răspuns cineva la cele scrise am constatat că din postul meu rămăsese doar:"Salut prieteni, Vin si eu cu o..." Evident că nimeni nu a înţeles cu ce "vin" eu. Am povestit un pic acest lucru, deoarece poate au mai păţit şi alţi colegi şi poate e bine de văzut unde este problema. Revenind la post: Azi am experimentat cele spuse mai sus şi surpriză, modul de UUS de Selena B215 legat aşa cum am scris mai sus la Selena B211 a funcţionat.Cu o singură problemă şi anume că, dacă laşi firul 6 nelegat deloc nu merge deloc experimentul , iar după ce îl legi, prinde posturile pe UUS destul de bine, dar CAF-ul nu are influenţă(aşa cum ar trebui, adică dacă eşti cu reglajul pe marginea frecvenţei postului, când acţionezi CAF să preia postul).CAF-ul are influenţă de a a"alunga" postul atunci când e acţionat.Sigur că schema de CAF diferă între cele 2 radio - a fost doar un experiment. Stiu că "acţionat CAF" înseamnă buton de CAF neapăsat. Dacă mai sunt colegi care au şi alte idei, consider că sunt binevenite. Vă mulţumesc. Editat Noiembrie 6, 2016 de elctropan Link spre comentariu
lukeme Postat Noiembrie 7, 2016 Partajează Postat Noiembrie 7, 2016 Problema pare sa de datoreze modului in care actioneaza tensiunea de CAF asupra diodelor varicap din cele 2 blocuri UUS, in anod sau in catod. Solutia ar putea fi inversarea diodei varicap. Link spre comentariu
lukeme Postat Noiembrie 7, 2016 Partajează Postat Noiembrie 7, 2016 (editat) Nu va grabiti, asteptati si alte pareri , mai avizate... Editat Noiembrie 7, 2016 de lukeme Link spre comentariu
elctropan Postat Noiembrie 7, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2016 (editat) Diferă si cele două diode. Una este D902("D" rusesc) echivalentă cu BB105 şi cealaltă este KB109 G. Diferă capacităţile la cele 2 diode. Editat Noiembrie 7, 2016 de elctropan Link spre comentariu
elctropan Postat Noiembrie 7, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2016 (editat) Date KB109 G Editat Noiembrie 7, 2016 de elctropan Link spre comentariu
mila Postat Noiembrie 8, 2016 Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 pana la urma pot cauta prin cutii si un bloc de b211 Link spre comentariu
elctropan Postat Noiembrie 8, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 N-ar fi o idee rea, să fie un bloc şi de B211, dar mă îndatorez prea mult la dvs. Stimă, Link spre comentariu
elctropan Postat Noiembrie 8, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 (editat) Să caut modificările pentru 88-108 blok B211. R1=1k R4=120 R5=3k R9=3,9k R11=3,9k R12=0 C1=10pF C2=30pF C4=10pF C6=180pF C9=18pF C13=4,3pF C16=56pF C17=4,7pF C19=6,2pF Nu se va umbla la bobine deloc.Va intra toată banda, chiar puţin mai mult.Aşa zice pe site-ul bulgăresc. Dacă apare un bloc de Selena B211, promit să probez ce scrie mai sus şi să spun rezultatul.Cred că este de tipul BLOK YKB-2-2-E Editat Noiembrie 8, 2016 de elctropan Link spre comentariu
elctropan Postat Noiembrie 8, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2016 (editat) Observaţia rusului: -Înlocuiţi condensatorii mai întâi în conformitate cu valorile indicate în tabelul de mai sus; - Rotiţi miez L3 şi căutaţi amplitudinea maximă.Dacă nu sunteţi mulţumit de uniformitate posturi, numai atunci înlocuiţi rezistenţe; Editat Noiembrie 8, 2016 de elctropan Link spre comentariu
elctropan Postat Noiembrie 15, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 (editat) Ieri am probat blocul de Selena B215 modificat pentru 88-108 pe radiocasetofon Vef Sigma 260. Aici nu se pune problema polarităţii la alimentare, dar, totuşi blocul de UUS de Selena B215 legat la Vef Sigma nu are un comportament aşteptat. Am legat firele identic cu cel original din VEF(1 la 1, 2 la 2,.......). Merge, însă nu intră decât 2-3 posturi.Oare problema ar apare de la faptul că, deşi schemele sunt aproape identice(mă refer la blocul UUS), totuşi dioda varicap diferă între cele 2 radio(D902 echivalentă cu BB105 în VEF 260 şi cealaltă este KB109 G în RR Selena)!?. În plus la bornele blocului din VEF este montată o diodă între pin 3 şi pin 4, iar între pin 5 şi pin 6 este un condensator - nu am văzut câţi pF. Editat Noiembrie 15, 2016 de elctropan Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum