Vizitator eddyshor skz Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Asa cum spune si titlul ,vreau sa stiu cum se baga firele corect. Am 3 fire,care pleaca dintr-un intrerupator simplu. Link spre comentariu
rimache Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Daca intrerupatorul este simplu, inseamna ca ai un fir neconectat, pe un fir ai nulul si pe un fir ai faza prin intrerupator. Link spre comentariu
Vizitator eddyshor skz Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Inainte am avut lustra ,si avea intrerupator dublu ...deci bag doar nulul si faza, nu ? pe celalalt il las asa . Link spre comentariu
rimache Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Exact. Firul galben/verde este pentru legare la pamant. Nu iti vine din perete fir de impamantare. Il lasi neconectat. Va ramane si un fir din perete neconectat. Link spre comentariu
v67 Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 N-ar fi mai bine sa reveniti la comutator puteti aprinde fiecare din n ele avind puteri diferite dar si ambele ,cred ca va e de ajutor,normal ar fi sa treaca faza prin comutatator iar nulul la becuri in punte Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 (editat) Daca era comutator si func?iona corect cu lustra, adica un buton aprindea ceva si celalalt aprindea altceva din aceiasi lustra, acolo in tavan aveti 2 fire de faza si unul de nul. Dac? e o improviza?ie pe drum, aveti 2 fire de nul si unul de faza. In orice situatie, cele 2 care sunt la fel merg la cate un bec, celalalt ajunge la ambele becuri (fir comun) si se monteaz? comutator (2 butoane). Editat Octombrie 27, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Fi atent deoarece am vazut in reglete ca asa cum este montat ai o faza un nul si impamantare. Tu ai asa cum au precizat colegii mai inainte faza pe doua fire si nul pe firul trei sau poate invers. Nu conecta nici un fir pe regleta din mijloc deoarece ai un risc sa te electrocutezi deoarece este legat la carcasa aplicii. In cazul ca nu te descurci ar fi bine sa vorbesti cu un electrician pentru conectarea acestei aplici. Din foto am observat ca ai un singur bec, asa ca poti lega doua fire iar cel de-al treilea fir il poti izola si lasa in aplica fara sa-l utilizezi. Link spre comentariu
steleverzi Postat Septembrie 28, 2017 Partajează Postat Septembrie 28, 2017 Cum se poate lega, sau daca se poate, o porcarie de lustra veche la un intrerupator dublu, ies doua fire din ea, dar in tavan am trei, al treilea nu este legat nicaieri, doar izolat. Link spre comentariu
Vizitator P3dro Postat Septembrie 28, 2017 Partajează Postat Septembrie 28, 2017 (editat) Refaci legaturile becurilor din lustra pentru doua circuite. Editat Septembrie 28, 2017 de P3dro Link spre comentariu
v67 Postat Septembrie 28, 2017 Partajează Postat Septembrie 28, 2017 din cele trei conductoare identificam care este comun de regula nulul,actionam comutatorul siprin citeva incercari legind conductoarele in regletalampa se aprinde urmeaza sa scimbab comutatorul cu intreruptorul spor la mesterit Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum