klamy Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Va salut! Vreau sa fac un Champ Blackface AA764 si vreau sa folosesc rectificarea cu diode in loc de 5Y3GT. Si pentru filamente as vrea alimentare in CC ( si siguranta pentru filamente separata). Problema e ca n-am gasit pe net nici o schema. Poate cineva sa ma lamureasca,va rog? Si inca ceva..pot sa pun 6V6s in loc de 6v6GT? EDB291AEX.pdf Link spre comentariu
vlad1980 Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 salut, in topicul VIOTUBEAMP gasesti scheme de alimentare din care te poti inspira. spor la treaba Link spre comentariu
klamy Postat Octombrie 27, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Cred ca e ceva in neregula cu topicul respectiv ca nu pot vizualiza nici un atasament.Pe celelalte topicuri e OK. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 6V6GT=6P6C Link spre comentariu
klamy Postat Octombrie 27, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Multumesc mult ,Vio Cred ca o sa renunt la redresarea pe filamente,sunt prea mari valorile condensatorilor. As vrea,totusi, sa pastrez sigurantele pe filamente si inalta tensiune. (daca crezi ca sunt inutile nu le mai pun,dar vreau sa protejez cat de cat traful,e primul amp pe tuburi pe care incerc sa-l fac) Poti,te rog, sa rescrii schema pentru traful indicat de mine in atasament (cu prize mediane si la filamente si la IT)? Link spre comentariu
puriu Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Nu e nevoie neaparat de schema. Redresarea tensiunii anodice se poate face cu doua diode cu siliciu ordinare, de exemplu 1N4007. Daca tensiunea anodica rezulta prea mare, seleaga cate o rezistenta in serie cu fiecare dioda. Pentru redresarea tensiunii de filamente nu se poate folosi o punte deoarece se pierde mult din tensiune. Ar trebui umblat in transformator pentru a adauga niste spire, treaba cam dificila. Trebuie facut alt artificiu pentru a obtine tensiune continua filtrata de 6,3 V. O idee ar fi legarea in serie si in faza a secundarelor de filamente de 5 V si de 6,3 V, redresarea cu o punte, filtrarea cu un electrolitic mare si adaugarea unui stabilizator la 6 - 6,5 V si 2 A. O alta modificare utila ar fi aplicarea tensiunii anodice cu intarziere, pentru a gasi catozii calzi. Altfel, tuburile se uzeaza mai repede. In schema originala problema se rezolva automat. Toate tuburile 6V6 sunt echivalente, sufixul e adaugat de fabricanti diferiti. Link spre comentariu
klamy Postat Octombrie 27, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2016 (editat) Asa e bine? Editat Octombrie 27, 2016 de klamy Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Asa e bine?, Link spre comentariu
klamy Postat Octombrie 27, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Multumesc mult , Link spre comentariu
Vizitator 1n4007 Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 (editat) " Editat Octombrie 27, 2016 de 1n4007 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Cred ca e ceva in neregula cu topicul respectiv ca nu pot vizualiza nici un atasament.Pe celelalte topicuri e OK.Daca ai intrat pe topicul ala,cred ca ai citit ultima mea postare.Spor la lucru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum