Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Internet GigaBit, conexiune slaba sau deloc

Vizitator And81

Postări Recomandate

Parintii mei si-au schimbat abonamentul de internet de 100Mb, cu fibra optica gigabit de la RDS, care a mers foarte slab la inceput iar acum merge doar pe un telefon Lumia. Routerul lor este D-link dir-600, iar laptopul este unu cu placa 10/100 cumparat recent, un I3, si nu merge nici macar conectat cu cablu (cat5e) direct in routerul unde vine fibra. Acasa la mine am un router tp-link gigabit cu trei antene, desi n-am fibra, am incercat si cu acesta folosind mai multe variante de setari, dar in zadar.

Am internet doar pe un lumia 640, cu o viteza de 8-10Mb insa testul nu se termina deoarece apare conexiune intrerupta, acasa avand in jur de 30Mb. Pe un telefon cu android ceva mai vechi iarasi nu merge. A venit cineva de la rds atunci cand inca mai mergea netul, au verificat si au zis ca merge bine si au plecat, eu nefiind prezent.

Credeti ca trebuie facute alte setari pe router, laptop ori telefon, pentru ca internetul de 1000Mb prin fibra optica sa functioneze? La inceput mergea pe laptop, doar foarte aproape de antenele wireless, si la un momentat n-a mai mers deloc, solutia temporara fiind data de stick-ul rds cu net.

Eu suspectez routerul lor ca fiind defect, pe urma cablul cat5e! Voi ce parere aveti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ndor

2

• gigiones

2

• elmar

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cum bagi fibra in PC fara router sau placa de retea dedicata fibra optica?!?

Banuiesc ca trebuie sa ai ceva de la ei care face adaptarea de la fibra optica.

Incearca testul de la www.speedtest.net si posteaza un printscreen.

Eu am am fibra de 500Mb (nu-mi trebuie mai mult).

Din ce am citit, routerul acele dlink nu poate mai sus de 100-150Mb.

http://cornel-cristea.blogspot.com/2013/12/instalare-router-wireless-d-link-dir-600.html

post-175406-0-05844800-1477575318_thumb.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator And81

Voi incerca sa spun mai pe scurt:

-am probat netul cu doua routere: d-link dir-600 si TL-WR1043ND.

-cablu folosit: cat5e

-am incercat sa conectez:

-un laptop cu placa de retea 100Mb, prin urmatoarele metode: prin cablu direct de la routerul meu, prin cablu direct de la routerul unde vine fibra, prin wireless. Nu am reusit realizez o conexiune de internet.

-un telefon Lumia prin wireless, si a rezultat o conexiune slaba cu intrerupere de semnal. Testul de viteza nu a putut fi dus pana la capat.

-un telefon samsung cu android, care nu s-a conectat deloc.

Diseara voi mai incerca cu un laptop cu placa de retea de 1000mb precum si o tableta mai noua.

Ca o completare, sunt sigur ca laptopul cu placa de 100 merge cu netul de 1000, doar ca se limiteaza la 100.

Pentru colegul care a spus ca "fiberlinkul de la RDS merge super", nu il contrazic, doar ca eu am eu o problema cu netul si as vrea s-o rezolv.

"Ti-e rusine sa spui de unde esti ?" pot fi din Drobeta Turnu Severin sau din Botosani, netul de 1000Mb de la RDS e similar. Sunt din Iasi, din regiunea moldovei, deci sunt din provincie, si chiar nu as avea de ce sa-mi fie rusine. Mai stau uneori prin Piatra Neamt si Constanta, doua orase foarte frumoase.

"esti foarte confuz in exprimare"  - am incercat sa descriu problema mea cu netul, cat am putut de bine, cu cat mai multe detalii. Cu siguranta am fost confuz daca nu s-a inteles ce am vrut sa spun. Poate cineva face un efort sa ma inteleaga, asa confuz cu sunt, si sa ma ajute si pe mine.

Link spre comentariu

Cum bagi fibra in PC fara router sau placa de retea dedicata fibra optica?!?

Banuiesc ca trebuie sa ai ceva de la ei care face adaptarea de la fibra optica.

Fiberlink este denumirea generica a serviciului . Nu inseamna ca si clientul are in casa fibra optica .

Oricum  el nu face diferenta dintre wireless si cablu .

Editat de ndor
Link spre comentariu

Fiberlink este denumirea generica a serviciului . Nu inseamna ca si clientul are in casa fibra optica .

Oricum  el nu face diferenta dintre wireless si cablu .

Parintii mei si-au schimbat abonamentul de internet de 100Mb, cu fibra optica gigabit de la RDS, care a mers foarte slab la inceput iar acum merge

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator And81

A venit cineva de la RDS si a remufat fibra optica ce intra in ONT, dupa care netul a mers fara probleme. Baiatul de la RDS mai spunea ca daca fibra optica e rasucita sau indoita prea tare, se pierde din semnal. Eroarea care o aveam era 651.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări