GeoMar Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Cine a încercat metoda cu bureţelul şi cu clorură ferică? E chiar pe bune ce scrie acolo, în PDF-ul acela arhivat acum vreo cîteva pagini?Am testat si merge. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 am si eu o intrebare , in cazul folosirii foliei pnp(press and peel) , e neaparat ca imprimanta sa fie laser , sau e buna si inkjet? care este diferenta si care ar fi indicatiile si contraindicatiile? Link spre comentariu
cnegrea0 Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 am si eu o intrebare , in cazul folosirii foliei pnp(press and peel) , e neaparat ca imprimanta sa fie laser , sau e buna si inkjet? care este diferenta si care ar fi indicatiile si contraindicatiile? neaparat laser, de fapt tonerul face totexista folii simple, mai ieftine decat pnp care au un fel de gelatina in care se fixeaza tonerul, ei zic ca e mai buna decat pnp pentru ca nu are polimer de transfer. pnp poate sa se depuna pe tambur, dar asta nu e chiar o problema frecventa.de toner depinde tot, faptul ca e termoplastic il face sa se depuna pe folie si sa se transfere de pe folie.unii au incercat cu bune rezultate si coperti lucioase de reviste (pentru dezlipire, apa rece pana se inmoaie hartia).hartia pe care o folosesc eu e ca o hartie foto de proasta calitate si extrem de hidrofila, seamana cu vechile decalcuri.in Mtl nu e posibil sa dau de folie pnp adevarata, asta e. Link spre comentariu
cnegrea0 Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 aa, orice are toner e bun, cum ar fi un xerox pe pozitia de contrast maxim. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 deci imi scot imaginea in oglinda pe foaie a4 normala , merg la un xerox , le zic la aia ca vreau comtrast maxim si mi-o copiaza pe folia PNP Link spre comentariu
Vizitator ener Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Eu am tras la xerox circuitul imprimat pe hartie normala A4 si vad ca sa transferat destul de bine pe cablaj.Pe unde nu sa prins voi trasa cu oja(care e sfanta dupa parerea mea).Sa vedem acum dupa ce il bag la corodat. In rest am urmat pasii exact ca in clipul asta: deci imi scot imaginea in oglinda pe foaie a4 normala , merg la un xerox , le zic la aia ca vreau comtrast maxim si mi-o copiaza pe folia PNP Cel mai bine te duci la un centru specializat,fiinda marea majoritatea celor cu xerox nu prea accepta sa scoata pe alceva,nici macar pe hartie fotografica.Spor la lucru! Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Imaginea se face în oglindă doar dacă se pune pe top. Bottom se listează normal. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 o sa va spun ce am realizat si voi posta si poze dupa ce realizez primul meu cablaj cu metoda PNP Link spre comentariu
mariandmd Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 o sa va spun ce am realizat si voi posta si poze dupa ce realizez primul meu cablaj cu metoda PNP Vezi sa fie cu anodul comun .... de preferat rosu Si sa-l calibrezi bine ca eu am ars fro 2 buc de 7107 ca sa-l fac sa mearga Link spre comentariu
mariandmd Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Aaa... si era sa uit pozele Link spre comentariu
Bullix Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Salut, baieti! In primul rand, va urez un Craciun Fericit tuturor si sper ca proasta conducere a tarii sa nu reuseasca sa va afecteze prea mult sarbatorile anul aceasta.Topicul sigur l-am nimerit pe cel care trebuie, insa recunosc ca din lipsa de timp e posibil sa nu-l fi citit in intregime prea atent. Ce as dori eu sa ma lamureasca cineva este urmatorul lucru: cum as putea indeparta intr-o maniera cat mai rapida tonerul de pe traseele unui cablaj executat prin metoda laser si proaspat decapat (bine, nu foarte proaspat, e decapat de ieri), in alt fel decat prin razuire cu surubelnita sau smirghelul. Nu doresc subtierea traseelor, lucru inevitabil in cazul folosirii smirghelului, iar cu surubelnita mi-ar lua prea mult timp; n-ar fi asta o problema in general, insa astazi ori pana la revelion cel tarziu trebuie sa termin de executat sa spunem niste modeste cadouri, pe care as vrea evident sa le inmanez la timp.Toate cele bune! Link spre comentariu
boboBOBO Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Salut bullix , o metoda destul de rapida si fara sa degradezi circuitul ar fi sa iei un burete de bucatarie si cu partea mai aspra sa dai peste cablaj ! Totul se face sub jet de apa ! Succes Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Daca te referi la metoda toner transfer.tonerul il idepartezi cu o cirpa imbibata cu acetona. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Eu folosesc partea aspra a buretelui + cif + tix. Iese super si rapidCu acetona,mi s-a intamplat sa inegresc cablajul,fara sa-l mai pot curata ulterior. Si m-am murdarit si pe maini... Link spre comentariu
wally_gatter Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 "cif si domestos, iti tin casa curata dar si cablajul" era sa uit: "Sarbatori fericite !! " Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum