criss Postat August 29, 2010 Partajează Postat August 29, 2010 Multumesc. maine seara incep testele.acuma am pus mai putin la peste ele. oricum proplema ramane cu desenul imprimat, din pacate sunt nevoit sa utilizez 2 desene suprapuse pt a da randament :( Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 la metoda fotografica ,ar merge si iradierea la lumina de la scanerul unui multifunctional dezafectat? am un pixma de la canon si nu am ce face cu ea, ma gandeam ca lumina de acolo ar fi buna la cablaje fotosensibile.. apropo , foaia de calc poate fi folosita pentru a imprima pe ea cablajul? recunosc ca sunt incepator la metoda asta , si nu prea as vrea sa complic lucrurile .. mi-am luat si niste cabaj fotosesnsibil , adica preparat dinainte.. si acu as vrea sa realizez si eu un cablaj asa mai "aspectuos" Link spre comentariu
cnegrea0 Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 la metoda fotografica ,ar merge si iradierea la lumina de la scanerul unui multifunctional dezafectat? am un pixma de la canon si nu am ce face cu ea, ma gandeam ca lumina de acolo ar fi buna la cablaje fotosensibile.. apropo , foaia de calc poate fi folosita pentru a imprima pe ea cablajul? recunosc ca sunt incepator la metoda asta , si nu prea as vrea sa complic lucrurile .. mi-am luat si niste cabaj fotosesnsibil , adica preparat dinainte.. si acu as vrea sa realizez si eu un cablaj asa mai "aspectuos"cred ca nici nu se pune problema de a utiliza lumina, mai degraba plaseaza niste becuri sau leduri uvin plus nu ai nici un control pe motornolie canon au ca sursa de lumina 3 led-uri colorate minusculepoate ar merge la un xerox vechi, lampa e puternica, dar e de domeniul bricolajului extrem.calcul e ok, cred ca e ideal sa il pui cu fata tiparita spre cablaj. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 si calcul poate fi imprimat si cu imprimanta ordinara jet ink? citisem undeva ca trebuie setata sa aiba contrastul la maxim pentru a imprima cu ink... si din ce sa imi fac lampa aia de iradiere pana la urma? si cate minute sa tin lampa deasupra? la ce distanta? ca am vazut ca poti face diferite genuri de lampi si difera distanta si timpii de expunere... e ceva problema daca se depasesc timpii de expunere? si revelatorul ala e ok daca il fac din solutie de apa calduta cu o lingurita doua de soda calcinata? si e nevoie sa folosesc doua foi de calc suprapuse ca sa iasa mai bine ? Link spre comentariu
criss Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 si calcul poate fi imprimat si cu imprimanta ordinara jet ink?da merge cu imprimante pe jet de cerneala si laser.eu daca pun doar una sg. nu-mi iese. trebuie sa suprapun doua desene sa-mi iasa cat de cat. Link spre comentariu
adrian82 Postat Septembrie 11, 2010 Partajează Postat Septembrie 11, 2010 pai asa se face de obicei se suprapune de doua trei ori si iese perfect eu raman tot la metoda veche cu ferul de calcat nu ma mai complic cu uv desi ar merita poate in viitor . Link spre comentariu
megael Postat Septembrie 18, 2010 Partajează Postat Septembrie 18, 2010 Tocmai ce mi-am luat un neon UV de 18W, Vito si am nevoie de sfaturi privind timpul si distanta de expunere. E de 18W spuneam si are cam 50cm lungime; am si un balast electronic tot de 18W, am cablaj foto, am soda caustica, stiu pasii, timpul si distanta imi trebuiesc, de preferat daca stiti exact pt tipul asta de neon. E nevoie de 2 neoane de acest tit puse la o distanta max. de 10cm, si la 7cm de placa. expunerea maxim 10min. Merge si cu unul dar apar umbre. Eu folosesc de 2 ani metoda foto si e super, e mult mai rapida. Apropo merge bine si cu hirtie de calc (prin supapunere de 2 filme daca imprimanta nu este de calitate), dar timpul de expunere creste la max 15min Link spre comentariu
GeoMar Postat Septembrie 18, 2010 Partajează Postat Septembrie 18, 2010 Eu folosesc de 2 ani metoda foto si e super, e mult mai rapida.Apropo merge bine si cu hirtie de calc (prin supapunere de 2 filme daca imprimanta nu este de calitate), dar timpul de expunere creste la max 15minLa ce imprimanta realizezi filmele?Eu am un HP Laser Jet P3005 [cartus original] si nu reusesc sa fac filmele destul de opace.Am testat si folie transparenta si o folie mata asemanatoare cu hartia de calc [amandoua ptr imprimanta laser].Am suprapus si cate 2 filme, dar tot mi se developeaza si traseele. Am testat de la 10 sec la 7-8minute, degeaba. Am 6 neoane UV de 6w fiecare la UV Box.UV Box-ul meu este construit de mine, asa ca in topic viewtopic.php?f=11&t=58348&start=15, dar nu ma impac cu realizarea filmelor.Cu filme realizate in tipografie, merge super la 5 minute, dar ... nu mai am posibilitatea de realizare in tipografie a filmelor.Un sfat, o parere, o idee, daca tu folosesti metoda foto de 2 ani si esti multumit de rezultatele obtinute cu filme realizate de tine. Link spre comentariu
adrian82 Postat Septembrie 18, 2010 Partajează Postat Septembrie 18, 2010 mi se pare mie sau iti genereaza tuburile uv intensitate prea mare pentru asa ceva sau nu e pusa pusa corect la o anumita distanta placa fata de lampi.Prin experiment refaci distanta optima. Link spre comentariu
megael Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 La ce imprimanta realizezi filmele?Eu am un HP Laser Jet P3005 [cartus original] si nu reusesc sa fac filmele destul de opace.Am testat si folie transparenta si o folie mata asemanatoare cu hartia de calc [amandoua ptr imprimanta laser].Am suprapus si cate 2 filme, dar tot mi se developeaza si traseele. Am testat de la 10 sec la 7-8minute, degeaba. Am 6 neoane UV de 6w fiecare la UV Box.UV Box-ul meu este construit de mine, asa ca in topic viewtopic.php?f=11&t=58348&start=15, dar nu ma impac cu realizarea filmelor.Cu filme realizate in tipografie, merge super la 5 minute, dar ... nu mai am posibilitatea de realizare in tipografie a filmelor.Un sfat, o parere, o idee, daca tu folosesti metoda foto de 2 ani si esti multumit de rezultatele obtinute cu filme realizate de tine.Am un Xerox Phaser 3250 acum dar inainte foloseam un Lexmark E250d si nu am avur probleme, pe rezolutie de 600. Lexmark E250d il mai am si acu dar am schimbat cartusu si nu mai face pe film bine nici pe hirtie clasica nu mai merge bine (intradevar nu am pus cartus original) cu cartusul original scotea filme bune, mult mai bune decit imprimanta Xerox Phaser 3250. Bine iese la o imprimanta laser color, in prieten a facut testul si iese beton, intradevat nu ca la un fotoplotter dar iese mai bine decit cu o imprimanta laser clasica.Bine iese pe inprimantele laser mai vechi care sunt mai puturoase (de viteza mica) aste de mare viteza e cam de proasta calitate la filme. Link spre comentariu
GeoMar Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Frumos realizat cablajul. Folosesti doua filme suprapuse? Momentan sunt concediu de odihna [daca se poate numi asa ], ca muncesc zi de zi. Cand incep serviciul am sa incerc sa fac filmele si la imprimanta laser color, un HP. Am incercat cu transfer de toner sa fac un silkscreen si NU a mers, nu s-a transferat tonerul deloc. Poate ies filmele mai calitative, la imprimanta laser color, sa incerc Mersi pentru sfaturi. Link spre comentariu
megael Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Frumos realizat cablajul. Folosesti doua filme suprapuse? Am incercat cu transfer de toner sa fac un silkscreen si NU a mers, nu s-a transferat tonerul deloc. Da, merg cu 2 filme suprapuse.La transfer de toner conteaza daca placa e bine curatita si hiria pe care printez (pliantele publicitare sunt ok ale mai subriri cit o foaie A4 prinse cu scoci pe o coala de hirtie A4) eu folosesc un burete de vase de ala cu una din suprafete abraziva si traiasca axionul ala verde e foarte bun pentru asa ceva pus pe partea abraziva a buretelui. Metoda foto o folosesc ca e mai sigura si iese mai bine, si la mine cum timpul e cam scurt (in mare parte plec dimineata pe la 8 si vin seara dupa 20) am incercat cam ori ce metoda si metoda foto e cea mai lejera cu toate ca foposesc Positiv 20 ca e mai iftin si iese multe placi cu 200ml decit sa cumpar placi cu fotorezit pe iele. Recunosc prima data am facut in facultate cu Positiv 20 dar le pregate profu placile, cind m-am apucat si eu am stricat citeva placi (4 - 5 formate mici de test) pina mi s-a dat mina. Link spre comentariu
GeoMar Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Da, merg cu 2 filme suprapuse.La transfer de toner conteaza daca placa e bine curatita si hiria pe care printez (pliantele publicitare sunt ok ale mai subriri cit o foaie A4 prinse cu scoci pe o coala de hirtie A4) eu folosesc un burete de vase de ala cu una din suprafete abraziva si traiasca axionul ala verde e foarte bun pentru asa ceva pus pe partea abraziva a buretelui.Stiu destul de bine "conditiile" la metoda transfer de toner. Asa realizez momentan si eu cablajele.Insa un silkscreen color NU am reusit sa fac, asa cum am spus NU se transfera tonerul deloc. Link spre comentariu
manolo Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Eu realizez filmele pe o imprimanta ink jet Cannon pixma IP 1900 ,setez pe standard hirtie semi gloss ,dar.... pun citeva coli de hirtie normale ,asa de suport ,incarcarea fiind pe sus si asez filmul ,trag odata si pe urma inca odata fiind aten sa asez filmul la fel (pina acum am avut 3 rateuri din vo 30-40 de filme) si ies super bine ,o pauza de citeva minute intre imprimari e bine venita,folosesc cartuse reincarcate si merge brici,la jet folositi standard nu hig. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Daca placa e lucioasa,nu mergeSlefuieste-o cu un smirghel fin,curata cu diluant si incearca din nou Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum