Stefan Postat Mai 11, 2010 Partajează Postat Mai 11, 2010 atunci sa-l expuna la UV sa vedem cu ce il ajuta. cablajul trebuie incalzit, soarele face lucrul asta foarte bine, bronzatul nu prea il ajuta.nu am spus ca e interzisa expunerea la UV dar asta o face doar de dragul stiintei Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Prin PNP cu folia de protectie de la coli autocolante: Tonerul l-am transferat cu un cuptor de imprimanta. Am trecut cablajul o singura data,dar foarte incet,revenind doar pe zonele invecinate. Daca se raceste si se reincalzeste,tonerul nu mai e fixat asa de bine pe placa si sare! Dupa corodare si gaurire,am reptat operatiunea pentru partea cu componente Si destinatia cablajului: viewtopic.php?f=14&t=9630&p=533442#p533442 Link spre comentariu
srdjan Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 eu m-am hotarat sa-mi fac o cutie de expunere la UV pentru ca m-am saturat de protoboard-uri iar cu metoda toner-ului am avut rezultate bunicele cu toner original. am schimbat tonerul cu ceva ieftin care pt hartie e brici dar pt cablaje e aiurea de tot. oricum un toner original ma costa cat o cutie de expunere DIY. Am vazut ca se practica si sursa UV de la LED-uri. cine imi poate indica si mie ce led-uri ar fi bune (lumina, unghi, lungime de unda), ce densitate pe cm2 trebuie si la ce distanta fata de cablaj (prin sticla si ce fel de sticla)? Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Am incercat si eu sa fac cablaj dar cu hirtie normala de xerox si asa mi-a reusit.Cu hirtie foto nu am reusit deoarece unde am fost la xerox nu stiu cum sa lucreze cu coala foto.Ramine sa incerc sa fac in alta parte. Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 Salut ,Un roman a reusit sa modifice o imprimanta sa imprime direct pe placa de cablajAm gasit pe youtube urmatorul filmulethttp://www.youtube.com/user/kinslayer1976 si mi se pare super tare a incercat cineva sa faca asa ceva ? eu as incerca sincer dar as avea nevoie de sfatul unora care se pricep mai bine ca mineaş zice c-a folosit cerneală epson durabrite, şi aia e frumuşel de scumpă şi destul de greu de găsit.nici cartuşele nu sunt prea ieftine, şi se pare că încă nu se pot reseta... în schimb văd că există sisteme CISS pentru epasoane pe internet... inclusiv în românia.teoretic, să faci modificarea presupune 2 lucruri:- să modifici traseul hârtiei, astfel să tipărească orizontal.- să foloseşti cerneală durabrite. s-ar zice că cerneală magenta...io am o multifuncţională asemănătoare cu cea din film, da' o cheamă puţintel altfel... dx4450, da' nevastă-mea a zis că dorm pe preş dacă mă dau la ea... e cadoul ei!!!în schimb am un multifuncţional lexmark căruia tot tre' să-i schimb cartuşele dacă-mi mai arde s-o folosesc...problema este că tot trebuie modificat traseul hârtiei.dacă aveţi de unde scoate imprimantă cu traseul hârtiei orizontal, dacă e injket, dacă capetele de printare sunt incluse în cartuşe, şi dacă aveţi de unde scoate cerneală durabrite, s-ar zice c-o să iasă.baftă.N.B. trebuie să fie durabrite "original", nu "compatibil"!!! asta ar fi o problemă. Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 nu prea se renteaza Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 Are cineva idee daca un cartus de BJC250 (BC02?) poate functiona cu tus carmin?Am o asemenea imprimanta care poate tipari de la mama ei cu tractiune pe suportorizontal, proiectantul s-a gandit la carton duplex probabil. Eventual se tiparaesc maimulte proiecte dupa care se arunca cartusul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 5, 2010 Partajează Postat Iunie 5, 2010 Ce model e imprimanta? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 Cat am lucrat la imprimante,am intalnit tot felul de 'rezolvari' ieftine: cerneala de canon in cartus de lexmark,cerneala simpla in cartus de imprimanta,etc.Nici una nu a mers(venea cetateanul 'plingand' sa-i facem cartusul sa scrie ca inainte),ceea ce nu totdeauna reusea.Concluzia e una simpla-cartusele de imprimanta functioneaza optim(sau numai) cu cerneala prescrisa.Schimbarea traseului hartiei e simplu: imprimanta se 'dezbraca' - stabilirea traseului,original,e facuta prin deflectoare de plastic , care pot fi incluse sau nu in carcasa.@nanopicoCompara caracteristicile cernelii originale de Canon cu a tusului carmin-cat de repede se usca,vascozitatea,tensiunea superficiala. Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 Are cineva idee daca un cartus de BJC250 (BC02?) poate functiona cu tus carmin?Am o asemenea imprimanta care poate tipari de la mama ei cu tractiune pe suportorizontal, proiectantul s-a gandit la carton duplex probabil. Eventual se tiparaesc maimulte proiecte dupa care se arunca cartusul.nu, ideea e să ai o imprimantă care să aibă şi capetele de imprimare incluse în cartuş, pe lângă faptul că are traseul hârtiei orizontal.deci, dacă e cartuşul doar un rezervor de cerneală şi atât, cucu, n-o să meargă. mai rău, se înfundă capetele, şi arunci imprimanta de tot.bine, poţi eventual păstra sursa şi/sau cutia... în fine...tipul cu epsonul s-a folosit de faptul că cerneala epson durabrite originală e insolubilă în apă, ceea ce o face rezistentă şi la clorura ferică, plus că ea mai conţine şi ceva componente ceroase/răşinoase, de-aia a încălzit plăcuţa pe dosul fierului de călcat, ca să se fixeze mai ferm...într-un fel, durabrite e o versiune mai lichidă de toner...uitasem să adaug că e sigur şi faptul că "a umblat" la distanţa dintre hârtie şi suprafaţa activă a saniei cu capetele de imprimare...ideea e destul de simplă:- iei cartuşe originale, le foloseşti la printări normale până se epuizează- între timp încerci să pui mâna pe cerneală durabrite. asta o să fie partea cea mai grea, şi cea mai costisitoare.- umpli cu cerneala durabrite cartuşele originale, şi treci prin câteva faze de curăţare/aliniere/print de probe... mai mult ca sigur o să fie nevoie de o nouă umplere, până în cartuşe n-o să mai fie decât cerneală durabrite. şi dacă eşti norocos, şi dimensiunea duzelor e egală sau o idee mai mare ca duzele epson, e perfect, ai şanse mari să nu înfunzi cartuşele alea!!!- mai trebuie reglată un pic şi distanţa dintre capete şi "hârtie". şi ar fi o idee să foloseşti cablaj mărimea a4, pe care să printezi eventual mai multe exemplare ale cablajului cu pricina...- dacă imprimanta acceptă reumpleri de cartuşe fără mârâială, sau se poate reseta uşor, e şi mai bine. dacă iese, şi faceţi des sau foarte des cablaje cu mărimea maximă A4, ar fi o idee un CISS. problema o să fie cu cerneala, nu mai merge cu "cerneală compatibilă", aia e concepută numai pentru hârtie!!!durabrite a fost gândită să fie folosită şi pentru tipărire directă pe folii retroproiector, sau foto.după cum am spus, dacă e vorba de o imprimantă/multifuncţional mai veche, şi care a stat pe bară mai mult de 2-3 luni, cu capete de printare incluse în cartuş, dacă mai vreţi să folosiţi obiectul, oricum trebuie cumpărate alte cartuşe, pentru că cele vechi sigur sunt uscate, şi iese ca naiba printul... asta dacă mai iese...nasolia e la mecanică, ca de obicei... dacă imprimanta/multifuncţionalul nu tipăresc din fabricaţie orizontal, vă aşteaptă ceva bibileală...din film văd că epsonul ăla nu prea pare "umblat", posibil ca modelul ăla de multifuncţional să ştie deja de tipărire orizontală, şi să permită şi un reglaj exterior, posibil prin soft, a distanţei dintre capete şi hârtie...eu am dx4450, nu se vede nici un capac detaşabil în spate, unde e pus tray-ul ăla cu foaia cu plăcuţa...în plus, meniurile de setare din prima parte a filmului par dintr-o versiune de soft mai veche... Link spre comentariu
srdjan Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 am un Mustek BearPaw 4800TA Pro si as vrea sa fac din el expunere UV pentru cablaje folosind LED-uri UV.Credeti ca mai bine sa cioplesc o cutie sau e ok sa-l folosesc? acand in vedere ca a stat in garaj aproape 2 ani Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 dacă nu e crăpată cutia, sau nu prea grav, n-are treabă.numai să nu fie crăpat şi "geamul" din interior... Link spre comentariu
srdjan Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 scanerul e ca nou dar nu am nevoie de el. l-am desfacut azi tot si m-am lamurit ce am de facut. partea cea mai grea va fi sa cioplesc elementul culisant pe care va veni placa cu led-uri ca m-am gandit sa fac mobila partea cu led-uri si sa treaca incet pe toata suprafata cablajului (cu limitator de cursa functie de lungimea cablajului). dupa ce termin asta (o complic mai mult din ambitie decat de nevoie) voi vedea cat de practic e (ma refer la raportul calitate/timp) si daca nu-mi place voi incerca si static cu o matrice mare de led-uri.pacat ca n-am facut poza cu "cutia cu oglinzi", ideea e ca ajunge pana la sticla pe cand eu vreau ca intre varful led-urilor si sticla sa fie minim 1cm. tot caruselul e dintr-un material tare ciudat, seamana cu miezul de la cheile crom-vanadium dar foarte inchis la culoare.LE: cred ca o sa deschid topic nou la DIY cu evolutia proiectului. Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 http://www.instructables.com/id/Sponge- ... ircuit-Bo/ hmmm... cred că bag cărbuni în weekend, că am chef de niţică meştereală... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Are cineva idee daca un cartus de BJC250 (BC02?) poate functiona cu tus carmin?Am o asemenea imprimanta care poate tipari de la mama ei cu tractiune pe suportorizontal, proiectantul s-a gandit la carton duplex probabil. Eventual se tiparaesc maimulte proiecte dupa care se arunca cartusul.Nu stiu sa-ti raspund la intrebare, incearca si vezi ce iese, daca tot zici ca il arunci dupa folosire. Probabil ca merge. Unii "coceau" cablajul intr-un cuptor de bucatarie dupa ce il imprimau ca sa nu se ia cerneala la corodat, am vazut pe youtube.As vrea sa incerc si eu metoda si ma tot uit dupa imprimante potrivite.Spune-mi te rog, ce model e imprimanta? Poti trece prin ea o bucata de cablaj fara modificari mecanice? Ai incercat? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum