Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii pentru executarea circuitelor imprimate

Vizitator fumil

Postări Recomandate

Va recomand de asemenea sa scoateti cablajul pe folie

Am incercat si cu folie, atat folia TES200 de la TME cat si folie de prezentare pentru retroproiector pentru imprimanta LASER (in Baia Mare am gasit la libraria Romarta, 1.5 RON). Rezultatul - citez pe profu' de mate din liceu: "tat un drac ii orice sfant". Ba parca mi-a iesit un pic mai bine cu hartia de copiator de 80 gr/mp.

Acum daca ma scarpin bine la scafarlie, ma gandesc ca pe folie sau pe hartie lucioasa ar trebui sa mearga cel mai bine dar, cu conditia ca folia respectiv hartia sa fie preincalzita peste punctul de topire a tonerului, inainte de a atinge cablajul. Se complica destul de mult aplicarea, stiu, insa are sens ca tonerul fierbinte sa se lipeasca mai repede si mai bine de cablajul (mai) rece.

Tare as vrea sa aflu cat de bine merge asa, insa nu prea mai am timp ca plec departe. Daca cineva are idei si chef sa incerce si sa ne povesteasca, il rog sa o faca.

Link spre comentariu

Hristos a inviat!Ma bag si eu in discutie, ca deh... Eu nu pot sa ma laud cu multe cablaje realizate dar din ce am reusit pana acum, cel mai bine mi-au iesit cele pe carton lucios de 45 de bani foaia si fie xerox, fie imprimare cu laser(hp 4200 pentru cablajul din poza). Incalzesc in prealabil cablajul dupa care aplic hartia printata si "calc" bine cam 3-3.5 minute. Mai incerc din cand in cand pe la colturi sa vad daca s-a lipit tonerul, iar daca nu s-a lipit mai insist cu fierul de calcat.Hartia o dezlipesc cat inca e fierbinte cablajul (mai mult de nerabdare :jytuiyu ), iar ce ramane umezesc bine si frec cu degetele.Dupa ce se curata hartia dintre trasee, corodez cu clorura ferica si la sfarsit curat tonerul cu diluant, care, fata de acetona, merge perfect. Am stricat o data un cablaj dubla fata care iesise perfect din cauza ca nu se lua cu acetona si l-am frecat cu "lana de otel" si s-a oxidat.

Link spre comentariu

dar hartia satinata e buna pentru asa ceva??? :nas:

Cel mai bun sfat ar fi sa incerci TU sa vezi daca este buna. Incearca si spune-ne si noua daca merge :dans: .
Link spre comentariu

Pentru a face cablajele la imprimanta, poza trebuie sa fie ca atunci cand pui un cablaj in lumina si e vad traseele. Deci trebuie sa fie in oglinda fata de cum l-ai vedea tu din partea lipiturilor.

Link spre comentariu

Deci daca eu vreau sa realizez acest cablaj VU-AN6884Daca in pdf scrie VU-AN6884 ,dupa ce il scot pe placa scrie invers. Chiar si in pdf jos scrie mirrored. Inseamna ca nu e bine?? :nas:

Link spre comentariu

cred ca o sa le scot pe carton lucios! Dar ce vreau sa va intreb, cand scot cablajele la imprimanta trebuie sa dau mirror?

Daca faceti cablajul in Eagle, nu. Adica stie el cand le exporta sa le faca mirrored pe bottom (partea cu lipituri) si, daca e dubla fata, normal pe top (partea cu piese). Cel mai bine ar fi sa existe un text pe cablaj si acesta trebuie sa apara inversat pe hartia printata (daca e pentru partea cu lipituri).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări